Navštívili sme najväčší akvapark sveta: Všetko, čo musíte vedieť o Aquaventure v Dubaji

2023-07-06 00:00:00 |   |    | 

Najvyšší, najväčší, najdrahší - to sú prívlastky, ktoré do Dubaja priťahujú pozornosť médií i turistov. V meste rekordov uvidíte najvyššiu budovu sveta aj najväčšiu hrajúcu fontánu, letné radovánky si zas môžete užiť v najväčšom akvaparku sveta. Po nedávnej návšteve vám prinášame zaujímavé fakty i praktické informácie.



 

Súčasťou areálu hotela Atlantis The Palm je okrem akvária aj najväčší akvapark na svete s názvom Aqaventure, ktorý patrí k najobľúbenejším vodným atrakciám Dubaja. Pohodlne sa sem dopravíte nadzemnou železnicou – sky električkou Monorail, ktorá má zástavku presne nad akvaparkom. Nájdete tu 105 toboganov a ďalších adrenalínových atrakcií, delfinárium či 700 metrov dlhú piesočnú privátnu pláž.

Tá sa tiahne od hotela Atlantis The Palm k novootvorenému modernému hotelu Atlantis The Royal, ktorý sa stal novou dominantou Dubaja. Zaujme už na prvý pohľad svojou nevšednou architektúrou. Súčasťou hotela je aj najväčšie akvárium s medúzami na svete. Všetci ubytovaní hostia z oboch hotelov Atlantis majú vstup do akvaparku Aqaventure zdarma.

Akvapark vám vyplaví množstvo adrenalínu na svojich jedinečných atrakciách. Tak napríklad Skok odvahy  - The Leap of Faith je takmer vertikálna vodná šmykľavka z 9-poschodovej aztéckej pyramídy, kde vletíte pri takmer voľnom páde v šialenej rýchlosti do preskleného tunela so žralokmi.

So žralokmi sa stretnete aj pri tobogane s názvom Žraločí útok - Shark Attack, kde si spolu s deťmi sadnete do nafukovacieho kolesa, spustíte sa dole a prechádzate cez akvárium so žralokmi, čo tiež nie je rozhodne pre slabé povahy. Nájdete tu aj jeden z najdlhších a najadrenalínovejších toboganov na svete Poseidon Revenge - Poseidonova pomsta.

Pre milovníkov ľahšieho adrenalínu sú obľúbené The Rapids - Kaskády, kedy nasadnete do nafukovacích člnov a necháte sa unášať prúdom umelej rieky po areáli akvaparku, kde sa pokojné úseky striedajú s divokou vodou. Nadchne vás tu aj najdlhšia lanová dráha na Strednom Východe Atlantean Flyer - Atlantský letec, z ktorej sa z vtáčej perspektívy pokocháte pohľadom na celý areál akvaparku.

V cene lístka okrem všetkých atrakcií máte aj uterák, skrinku, lehátka a slnečníky, pre deti  sú k dispozícii aj  záchranné vesty. Pozor však, o akvapark je veľký záujem a pri veľkej obsadenosti sa dlhšie čaká najmä na tie najvychytenejšie tobogány. V tom prípade vám odporúčame prikúpiť si špeciálny lístok „skip the line“ – Aquaexpress pass (predbehni rad), s ktorým máte prioritný vstup na všetky atrakcie bez čakania.

Keď dostanete chuť do jedla či osvieženia, dajte si hamburger, pizzu alebo ľadovo vychladený nápoj v štýlovej reštaurácii Wavehouse Atlantis, ktorá má k dispozícii aj slnkom zaliatu terasu, kde pri živej hudbe či hojdacích sedačkách nadobudnete priam festivalovú náladu.

 

Autor: © Zoznam/Pavol Urbánek

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Pondelok, 29. apríl. 2024. Meniny má Leo, Lea.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa