Najkrajšie pláže sveta: V top 10 je aj náš grécky obľúbenec

2023-08-12 08:00:00 |   |    | 

Letné prázdniny síce vrcholia, ale počasie oddychu pri vode veľmi neprialo. Za horúcim slnkom treba tento rok cestovať ďalej. Ak stále hľadáte inšpiráciu, kam sa vydať, máme pre vás zopár tipov. Medzi najkrajšími plážami sveta sú také, ktoré máme na skok aj vzdialená exotika.



 

Rebríček päťdesiatich najkrajších pláží sveta zverejnil portál Enjoy travel, ktorý bral pri jeho zostavovaní do úvahy výsledky ďalších hodnotení, označenie Modrou vlajkou aj osobné skúsenosti. Dobrou správou je, že niektoré skvosty máme doslova na dosah.

Na 42. mieste sa umiestnila Rhossili Bay vo Walese, 37. je mestská pláž Barcoleneta v španielskej Barcelone a o tri priečky vyššie nájdete San Fruttuoso pri talianskom Janove. 33. je Cala Pregonda na Menorce, na 25. mieste sa umiestnila Pedn Vounder v anglickom Cornwalle a tesne pred bránami najlepšej dvadsiatky zostala albánska pláž Gjipe.

V druhej dvadsiatke sú hneď traja európski zástupcovia - Praia do Camilo v Portugalsku (20.), Údolie motýľov v Turecku (17.) a Reynisfjara na Islande (12.). Najlepšie skončila pláž Navagio (7.) na gréckom ostrove Zakynthos, ktorá patrí aj obľúbeným destináciám Slovákov. Päticu najkrajších však máme o čosi viac od ruky.

 

5. Whitehaven, Austrália

Pláž Whitehaven leží na najväčšom zo 74 ostrovov Whitsundays v srdci Veľkej koralovej bariéry pri východnom pobreží Austrálie. Meria vyše šesť kilometrov a okrem krásy je známa vďaka vynikajúcemu počasiu s 292 slnečnými dňami v roku. Bielučký piesok však nezadržiava teplo, a tak je na pláži aj v horúcich dňoch veľmi príjemne.

 

4. Kendwa, Zanzibar

Zanzibar je známy vďaka množstvu nádherných pláží, ktoré lákajú aj čoraz viac našincov. Obrovskej popularite sa teší aj Kendwa s oslepujúco bielym pieskom a smaragdovou vodou. Pláž je lemovaná hotelmi, reštauráciami a barmi, napriek tomu si však zachováva svoju čistotu. Popíjajte čerstvé kokosové orechy, doprajte si masáž alebo si vychutnajte kokteil s nohami v piesku.

 

3. Jalousie, Svätá Lucia

Ostrov Svätá Lucia má vulkanický pôvod a často sa o ňom hovorí ako o raji pre umelcov. Kombinácia bieleho piesku, krištáľovo čistej vody, bujnej vegetácie a sopečných vrcholov je pre nich dokonalou inšpiráciou. K najkrajším miestam na ostrove patrí pláž Jalousie, alebo Cukrová pláž, kde sa nachádzajú dva rezorty.

 

2. Cabo San Juan, Kolumbia

Najkrajšia juhoamerická pláž leží v národnom parku Tayrona a vedie ku nej takmer dvojhodinová cesta cez tropické lesy. Na jej konci vás čaká úžasná odmena v podobe šumiacich vĺn, vysokých paliem a obrovských skál, ktoré dodávajú pláži na dramatickosti. Lákadlom je tiež tunajší kemping, ktorá ponúka aj oddych v hojdacích sieťach.

 

1. White Beach, Port Barton, Filipíny

Filipíny sú známe množstvom úžasných pláží, skutočným klenotom je však White Neach na Palawane, na ktorú sa dá dostať len loďou z Port Barton alebo terénnym autom po hrboľatej ceste. Vďaka svojej odľahlosti si toto miesto zachováva divokú krásu a pokoj. Jemný biely piesok, krištáľovo čistá voda a bujná vegetácia, to všetko z White Beach robí víťaza rebríčka najkrajších pláží sveta.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Utorok, 30. apríl. 2024. Meniny má Anastázia.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa