Na dovolenku len za 6 hodín. Vyberte sa do chorvátskej Lanterny

2014-07-22 09:00:00 |   |    | 

Priezračné more, bohatý podmorský život, pláže od okruhliakových cez štrkové až po betónové bloky, píniové háje stvorené na popoludňajší odpočinok. Aktivity od výmyslu sveta a nadštandardná vybavenosť strediska. To všetko vám ponúka Lanterna vzdialená len 600 kilometrov od slovenských hraníc.



Polostrov Lanterna je vzdialený približne 13 kilometrov od mestečka Poreč v západnej časti Istrijského polostrova. V prekrásnom lesoparku tu vyrástol komplex s rovnakým názvom. Neďaleko sa nachádzajú dve rybárske dedinky Vaburija a Tar, ktoré sú známe výrobou olivového oleja.

Vybavenosť strediska

 

V Lanterne máte na výber pláž prírodnú kamenistú, okruhliakovú, či z betónových plátov. Nachádza sa tu aj niekoľko nudistických pláži. Svoj voľný čas nemusíte tráviť len leňošením na pláži, pretože tu máte niekoľko možností športového a kultúrneho vyžitia. Tenisové kurty, stolný tenis, minigolf, ihriská na loptové hry, rôzne animácie pre deti a vodné športy (windsurfing, jachting, vodné lyžovanie). Nachádzajú sa tu trate na behanie a vypožičať si môžete aj bicykel. Pre náročnejších je tu jazdecké centrum a otvorené sú potápačské kurzy. Po večeroch sa môžete vybrať na terasu v centre, kde sa koná štyri krát do týždňa uvítací večer spríjemnený domácou hudbou. Okrem toho sa tu usporadúvajú rôzne súťaže a hudobné či tanečné programy. V apartmánovej dedine Lanterna je niekoľko reštaurácií s terasou, bary, diskotéka. supermarkety, trhy s čerstvými rybami, pošta, kaderníctvo a novinové stánky s dennou tlačou.

Možnosti ubytovania

 

Turisti si majú možnosť vybrať z niekoľkých variant. Hotely s ponukou all inclusive pre náročnejších, apartmány s vlastnou kuchynkou či jeden z najlepších chorvátskych kempov, kde máte k dispozícii mobilné domy, karavany a stany.

Výlety do okolia

 

Tar – nachádza sa tu kostol sv. Michala Archanjela z 13. storočia a kostol sv. Martina z 18. storočia. Taktiež sú tu zachované pozostatky antických osídlení.

Môžete navštíviť aj mestečká v okolí ako napríklad Vrsar, Pula, Poreč, Rovinj, Novigrad či Umag. Všetky vás ohromia historickým centrom s množstvom pamiatok. Počas návštevy miest sa nechajte zlákať výbornou chorvátskou zmrzlinou.

Stredisko Lanterna je ideálne na dovolenku s deťmi. Väčšina pláži má k dispozícii sprchy, toalety a pieskoviská pre deti. Komplex je v borovicovom háji, čo zabezpečuje príjemný chládok počas horúcich letných dní. Animácia pre deti vám zas poskytne čas na chvíľku pre seba.

Autor: Zuzana Fialová

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
4.5/5 (16 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 27. apríl. 2024. Meniny má Jaroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa