Slovenské street view tipy: Vysoké Tatry sú medzi top troma favoritmi!

2013-04-08 16:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Vysoké Tatry patria medzi top troch favoritov v záverečnej fáze projektu Slovenské street view tipy, ktorý je súčasťou celoročnej iniciatívy Google na slovenskú nôtu. Získali najväčšiu podporu a mesto Vysoké Tatry je jasným favoritom s viac ako 6 500 hlasmi v rámci internetového hlasovania. Druhým v poradí je Slovenský raj s viac ako 5 500 hlasmi a treticu uzatvára jeden z najznámejších slovenských hradov, Oravský hrad, ktorý získal cez 3 500 hlasov.



V online hlasovaní, ktoré prebiehalo od 27. februára do 12. marca, mohli ľudia vyjadriť podporu trom z desiatich slovenských lokalít, ktoré by mohli byť zaradené do plánov ďalšieho snímania v rámci projektu Slovenské Street View tipy, ktoré rozbehla spoločnosť Google v spolupráci so Slovenskou agentúrou pre cestovný ruch.

Z pôvodných 4 tisíc tipov od slovenských používateľov bol výber zúžený na top desať lokalít, spomedzi ktorých najviac hlasov získala trojica spomínaných miest. Tie budú zaradené do plánov ďalšieho snímania Street View. Slováci si vyberali z prírodných, historických a kultúrnych miest ako sú Bardejov, Betliar, Bojnický zámok, Čičmany, Kalvária Banská Štiavnica, Oravský hrad, Slovenský raj, Spišský hrad, Vlkolínec a Vysoké Tatry.

Viac než 30 tisíc krát slovenskí občania klikli, aby vybrali svojich troch favoritov v záverečnej fáze projektu. To, že prvenstvo sa ušlo Vysokým Tatrám, teší aj jeho predstaviteľov. Vysoké Tatrysymbolom Slovenska, jeho prírodného bohatstva a nezlomnosti slovenského národa.

Snímanie je naplánované na letné mesiace, kedy by na Slovensko mali doraziť špeciálne Street View trojkolky, ako aj posledná novinka tzv. Street View Trekkery, čiže batohy. Snímanie konkrétnych miest je závislé od mnohých externých faktorov, aktuálnych podmienok a možností využívanej technológie. V prípade súkromných lokalít a pamiatok bude Google úzko spolupracovať s majiteľmi a príslušnými organizáciami.

 

Zdroj/autor: tasr, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
5.0/5 (3 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 27. apríl. 2024. Meniny má Jaroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa