Májový festival USE THE C!TY v Košiciach ponúkne hudbu, divadlo i kartón

2013-04-15 14:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Košické ulice, námestia, dvory a mestské parky aj tento rok koncom mája oživí program festivalu USE THE C!TY. Organizátori v poradí 5. ročníka tohto podujatia plánujú preniesť umenie aj na tie najneočakávanejšie miesta metropoly východného Slovenska.



Od 22. do 26. mája sa predstavia umelci z Maďarska, Francúzska, Nemecka, Švajčiarska, Belgicka či Japonska. Slovenskú scénu budú zastupovať napríklad predstavitelia Debris company z Divadla na peróne, predstaví sa fotograf Šymon Kliman a desiatky košických kapiel, ktoré zaplnia ulice centra mesta počas akcie Hudba v meste.

Tohtoročným ťahákom festivalu budú monumenty z kartónu, ktoré budú môcť obyvatelia i návštevníci mesta vidieť 22. mája pred Auparkom a 24. a 26. mája pri Urbanovej veži. Takmer 30-metrové stavby z kartónu vzniknú pod drobnohľadom francúzskeho umelca Oliviera Grossetęta.

Vo štvrtok, 23. mája sa uskutoční predstavenie Step by Step. Dlhodobý divadelný projekt prinesie vyvrcholenie štvorročnej spolupráce Divadla na peróne z Košíc a francúzskeho La Hors De Lyon.

Diváci budú môcť sledovať multilinguálne a multimediálne predstavenie nabité energiou a napätím. Bude to dramatizované putovanie Košicami, ktoré postupne diváka prevedie témami cenzúry, exilu, ale priblíži aj dielo Sándora Máraia.

Ďalším pripravovaným podujatím je Hudba v meste. V piatok, 24. mája vo večerných hodinách vyjdú do ulíc desiatky kapiel najmä z Košíc a okolia, aby hudbou zaplavili pešiu zónu v centre mesta.

S mapkou v rukách si budete môcť nájsť a vypočuť všetky kapely, ktoré budú stáť na uliciach, v dvoroch či parkoch. Koncerty budú aj na veľkých pódiách pri Dolnej bráne, pri OD Tesco, pred Auparkom, ale aj vo dvore Historickej radnice. Večernému programu bude už tradične predchádzať Hudba v električke.

 

Zdroj/autor: tasr, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Nedeľa, 28. apríl. 2024. Meniny má Jarmila.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa