Festival Bratislavský majáles odštartuje už o mesiac!

2013-04-09 14:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - O necelý mesiac odštartuje v Bratislave mestský otvorený festival Bratislavský majáles. Jeho šiesty ročník bude na pravom brehu Dunaja na Tyršovom nábreží prebiehať cez víkend od 3. do 5. mája a tešiť sa môžete na Hex, Polemic, I.M.T Smile i českého speváka Dana Bártu.



Na nábreží sa budú nachádzať celkom štyri samostatné zóny. Nájdete tam okrem dvoch koncertných pódií aj kreatívny stan s množstvom workshopov, piknikov a trhom so súčasným mestským umením. Pod ďalším prekrytým pódiom budú prebiehať diskusie a sprievodný program.

Program festivalu je rozdelený do troch dní. V rámci piatkovej alternatívnej scény vystúpia skupiny Zlokot, Vec a LePayaco, pričom pre všetky to bude znamenať premiéru na festivale. Hlavný sobotný koncertný program odštartuje bratislavská punkrocková skupina Zóna A, po ktorej zahrajú kapely Hex a Polemic. Na pódiu ich potom vystrieda hosť z Česka, a to Dan Bárta so svojím projektom Illustratosphere. Hudobný vrchol festivalu zverili organizátori skupine I.M.T. Smile.

Na nedeľnej dramaturgii úzko spolupracovali viaceré kultúrne inštitúty krajín Európskej únie v Bratislave, ktoré do popoludňajšieho programu odporučili reprezentantov svojej hudobnej scény. Exotickým spestrením by tak mala byť iránska formácia Ashtee Ensemble.

Novinkou festivalu bude spomínaná séria diskusií a debát, a to na témy, ktoré sa týkajú každého jednotlivca, ale majú širší európsky rozmer a objasňujú aktuálne problémy Európskej únie a jej členských krajín. Formát diskusií vznikol pod patronátom Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku v roku 2010.

Súčasťou programu tohtoročného Bratislavského majálesu zostali aj niektoré jeho vychytávky z predchádzajúcich ročníkov. Opäť nebude chýbať pravidelná lodná propelerová linka cez Dunaj, manifestačná cyklojazda na 20 km v priateľskom župnom pelotóne, iniciatíva výsadby zelene mládežníckych neformálnych združení "Neleň pre zeleň" a ohňostroj nad Dunajom. Ten bude v sobotu, 4. mája tesne pred 22.00. Vstup na všetky podujatia je voľný.

 

Zdroj/autor: tasr, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
5.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Nedeľa, 28. apríl. 2024. Meniny má Jarmila.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa