TIP na víkend: Podujatia na Slovensku sa pomaly rozbiehajú aj v novom roku

2015-01-08 12:00:19 |   |    | 

Po Vianociach a všetkých sviatkoch sa aj Dromedár vracia so svojimi prehľadmi aktuálnych podujatí počas víkendu. Ešte sme sa ani nestihli poriadne spamätať z voľna a už sme v plnom prúde. Treba všetko postíhať, dorobiť a zrazu sa aj po dlhom voľne cítime sa unavení. Preto by nezaškodilo zájsť si do prírody, prípadne ísť na kultúrne podujatie. Všetko sa len pomaly rozbieha, ale aj tak sme pre vás čo-to našli, aby ste prežili prekrásny víkend a oddýchli si.



 

Modra

 

Na nový rok sa v Modre chystajú dôsledne pripraviť. Aby bolo všetkého hojne, tak na túto sobotu pripravili chutnú zabíjačku. Na Zochovej chate ochutnáte to najlepšie z domácich výrobkov. Jaterničky, škvarky, ale aj niečo na zahriatie hrdla to všetko patrí k tradícii spoločnej zabíjačky. Všetci ste vítaní.

 

Bratislava

 

Ak máte deti, ale ak obľubujete divadlo, skúste si zájsť na niektoré z predstavení, ktoré sú pripravené na túto sobotu. V Toweri 115 a v sále V- klubu prebehnú v sobotu zaujímavé predstavenia. O dobre a zle sa bude rozprávať v hre Čárymáry fučpunč priania (začína o 14:00 v Tower 115) a deti si pozrú aj nové zaujímavé prevedenie rozprávky o kohútikovi a sliepočke (Kohútik a sliepočka o 15:00, V- klub). Kto by sa rád aj zapojil, ten by mal s deťmi zájsť do Múzea mesta Bratislavy na podujatie Maľované dejiny Bratislavy: Rozpoviem ti tri príbehy ... Deťom bude predstavená rozprávka a zapoja sa aj do tvorivých dielní.

 

Žilina

 

Dnes, vo štvrtok 8, januára, sa v Dome umenia Fatra koná zaujímavý koncert. Trojkráľový koncert  v rytme swingu sa začne o 19:00 a naplní celú miestnosť hudbou skvelých 20., 30. a 40. rokov. Výborní hudobníci z kapely Fats Jazz Band navodia atmosféru noblesných dôb, keď žili gentlemani a dámy plní šmrncu a elegancie.

 

Lučenec

 

Ten, kto ešte stále spomína na príjemné chvíľky strávené pri vianočnom stole, sa môže ísť pozrieť na peknú výstavu Betlehemov. Koná sa do februára v Novohradskom múzeu a galérii a predstavuje prehľad betlehemov vyrobených v tejto oblasti od polovice 19. storočia. Okrem starých tu však nájdete aj tie vyrobené v súčasnosti, vďaka čomu budete môcť obdivovať remeselný um ich výrobcov.

Zdroj/autor: SACR, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Pondelok, 29. apríl. 2024. Meniny má Leo, Lea.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa