TIP na víkend: Oslavy dňa detí majú pre všetkých prichystané skvelé zážitky

2015-06-04 12:00:09 |   |    | 

Prvý víkend v júny a hneď tu máme tropické počasie. Dvojhrbáčovi sa to pozdáva, však je zvyknutý aj na lepšie, nuž a my ostatní, nám zostáva využiť prvé otvorené kúpaliská, prípadne sa zašiť niekde v lese. Keď však chcete byť aktívny, skúste sa v nasledujúcom prehľade podujatí na Slovensku pozrieť, či vám niečo nepadne do oka. Môže to byť čokoľvek, a predsa len sme ľudia rôzni, takže sme pre vás našli z každého „rožka troška“, aby sme zažili prekrásny horúci júnový víkend.



 

Bratislava

 

Na Devíne sa tento víkend môžu priaznivci historického šermu. Prídu sem totiž rytieri, ktorí všetko panstvo poučia o tom, ako sa žilo v renesancii. Podujatie Rytieri na Devíne pre návštevníkov prichystalo zaujímavý program plný bojov, skúšok, predstavení a podobne. Program sa začne v nedeľu o 10:00.

 

Senica

 

nedeľu by sa obyvatelia Senice, a hlavne tí menší, mali pripraviť na skvelú zábavu na Leteckom dni pre deti. Program sa začne na letisku o 13:00 a bude pozostávať z vystúpení, kultúrneho programu, ukážok lietadiel a samozrejme obľúbených leteckých predstavení. Pripravené sú aj zoskoky parašutistov, tandemové zoskoky a vyhliadkové lety.

 

Nitra

 

Víkend so sebou v tomto meste prinesie Festival chutí Nitrianskeho kraja. V rámci neho sa na Svätoplukovom námestí a pešej zóne odohrajú skvelé ochutnávky všetkého dobrého, čo sa v okolí dá získať. Ak sa už dosýta občerstvíte na lokálnych lahôdkach, využite príležitosť a zájdite na Medzinárodný festival bubnov a perkusií Drumpoint Slovakia 2015. Kto by radšej trochu viac „kultúry“, ten nech zájde do miestneho divadla.

Milujete psov? Tak potom zamierte do Agrokomplexu Nitra, kde od piatku do nedele prebehne výstava Dog Expo 2015. Predstavia sa tu národné plemená.

 

Trnava

 

Piatok a sobota do Trnavu prinesú open air hudobný festival – Festival Lumen. Na Trojičnom námestí vystúpia gospeloví interpreti európskeho formátu, aby priniesli do mesta kultúrny život. Okrem týchto vystúpení sa však v meste budú konať aj rôzne sprievodné akcie, ako workshopy, besedy a prednášky. Pokojne sa pridajte a užite si víkend.

Keď ste už v Trnave, istotne sa oplatí navštíviť aj Dolnú Krupú a tohtovíkendovú Slávnosť ruží. V miestnom kaštieli nájdete výstavu šľachtených ruží a príjemný sprievodný program s konským povozom a predstavením miestnych vín a medoviny.

 

Spišská Nová Ves

 

Na deti nezabudli ani v tomto kraji. Podujatie Mesto plné detí pre ne totiž na tento piatok pripravilo ohromné množstvo zaujímavých aktivít. Program sa začne o 10:00 na Radničnom námestí, kde sa vystriedajú hudobníci, divadelníci, sokoliari a dokonca aj záchranný zbor a policajti s ich psami.

 

Modra

 

Sobota umožní obyvateľom aby cestovali v čase. AK prídu na lučku Otčenáška do areálu Harmónia zočia, ako to tu vyzeralo v slávnych dobách začiatku 20. storočia. Honosný dobový piknik sa začne o 13:00 a návštevníci sú vítaní, aby si priniesli deky a „nedeľné“ oblečenie. K programu bude patriť aj výborná dobová hudba z 20.-40. rokov a zaujímavé hry dávnych čias.

 

Trenčín

 

Prvá sobota v mesiaci bude odteraz vždy sobotou, kedy môžu návštevníci Trenčína lepšie spoznať mesto. Dozvedia sa viac histórii a známych osobnostiach tunajšieho kraja. Lístky si zakúpite v miestnom Kultúrnom informačnom centre.

 

Gelnica

 

Na miestom Zámčisku sa v sobotu o 14:00 začne podujatie Gelnický hrad a hradná pani Zuzana. Pripravený je zaujímavý program doplnený sprievodnými akciami.

 

Zdroj/autor: slovakia.travel, TASR, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
2.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 27. apríl. 2024. Meniny má Jaroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa