ŽELEZNICE Maďari štrajkujú, vlaky končia v Štúrove

2008-12-15 08:30:00 |   |    | 

MAĎARSKO/SLOVENSKO - Maďarskí železničiari, ktorí od včerajšej polnoci obmedzili svojím štrajkom dopravu v regióne na východ od Dunaja, ho rozšírili od 18.00 hodine na celú krajinu.



Počas nedele  bola železničná doprava na východe nevypočíteľná, nedotkla sa však hlavného mesta ani Peštianskej župy, informuje agentúra MTI.

K štrajkovej akcii Slobodnej odborovej organizácie zamestnancov železníc Solidarita (VDSZSZ) sa večer pridali ich kolegovia v rámci celého štátu, preto treba všade počítať s problémami v železničnej doprave na vnútroštátnych i medzištátnych tratiach.

     
Príčinou štrajku v Maďarsku je žiadosť železničiarskych odborov o vyplatenie prémií zamestnancom z privatizácie spoločnosti MÁV Cargo a 10-percentné zvýšenie miezd pracovníkov dcérskych spoločností MÁV. Odborári zo Solidarity dúfajú, že týmto nátlakom sa im podarí pohnúť MÁV z miesta a že v pondelok dôjde k produktívnym rokovaniam.
     
Časovo neobmedzený štrajk vyhlásený v noci na včera sa dotkol aj slovenských železníc.

Štyri medzinárodné rýchliky a tri osobné vlaky končia v Štúrove. Spoje na trase Košice - Budapešť nepremávajú, potvrdil pre agentúru SITA hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) Miloš Čikovský.

Dodal, že predpokladané straty pre štrajk maďarských železničiarov odhadujú na niekoľko stotisíc korún. Stratu si však vymáhať neplánujú.

Kontaktné informačné centrum - Slovenské železnice: 18 188 

 

Zdroj/autor:mti,zssk,tasr,sita,drom

 

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: index.hu

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Nedeľa, 28. apríl. 2024. Meniny má Jarmila.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa