V Chorvátsku vám pomôžu aj slovenskí policajti!

2011-06-07 15:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO/ CHORVÁTSKO - Slovensko počas letnej sezóny v Chorvátsku, ktoré pravidelne navštevuje mnoho Slovákov, otvorí nové vysunuté konzulárne pracovisko a do prímorskej krajiny pošle aj hliadky slovenských policajtov.



Vysunuté konzulárne pracovisko v Splite začne činnosť už po tretí raz od 1. júla. Má poskytovať konzulárnu pomoc pre slovenských občanov, ktorí sa ocitnú v núdzi.

Na pracovisku bude možné vystaviť náhradný cestovný doklad v prípade straty alebo krádeže či potvrdzovať dokumenty.

Otvorené bude do konca augusta a nájdete ho na adrese Ul. Kralja Zvonimira 14 v Splite alebo ho môžete kontaktovať na telefónnom čísle +385-21-315 108 či maile slovak.con@gmail.com.

Od 4. júla do 28. augusta budú na území Chorvátska pôsobiť aj hliadky slovenských policajtov. Dvojica strážcov zákona bude pôsobiť na policajnej stanici Makarska v rekreačných oblastiach Podgora, Tučepi, Brela a Baška Voda. V prípade núdze môžu dovolenkári kontaktovať policajtov v Makarskej na mobilnom telefónnom čísle +385 99 720 1001.

Ďalšia dvojica policajtov bude pôsobiť na stanici Krk v rekreačných oblastiach Crikvenica, Novi Vinodolski, Opatija, Cres, Krk, Mali Lošinj, Rab, Baška, Malinska a Mošćenička Draga. Dovolenkujúci Slováci môžu túto hliadku kontaktovať na čísle +385 99 7201 002.

 

Zdroj/autor: sita, mzv, drom

Foto: wikipedia

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Pondelok, 29. apríl. 2024. Meniny má Leo, Lea.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa