Do Viedne za kultúrou: užite si koncerty aj prechádzky v dunajskej metropole

2013-04-26 18:00:00 |   |    | 

RAKÚSKO - Cez deň pochôdzky historickým centrom, večer zábava v obrovských koncertných halách. Hlavnému mestu Rakúska dnes venuje svoju návštevu väčšina hudobných umelcov v rámci svojho turné. Nechajte sa zviesť kozmopolitnou atmosférou Viedne.



Májová Viedeň chystá hudobným fanúšikom dve veľké udalosti - už 17. mája sem do open air komplexu Krieau zavíta jedna z najznámejších rockových kapiel posledných desaťročí, Bon Jovi. Lístok na koncert platí zároveň ako cestovný preukaz na autobusovú dopravu z Bratislavy. Na tomto istom mieste predvedú 29. mája svoje umenie hudobníci punkrockovej skupiny Green Day.

Veľkým lákadlom je tiež koncert speváka Bruna Marsa, ktorý sa bude konať vo viedenskej Stadthalle 24. októbra. Preto si tieto termíny radšej dopredu poznačte a strávte v rakúskej metropole nielen zábavný večer, ale aj plodný deň.

Je len na vás, čo si z Viedne vyberiete, možností je veľa. Mesto ponúka všetko - zábavu i adrenalín (vyskúšať môžete napríklad skok zo známej Donauturm, najvyššej stavby v meste), kultúrne vyžitie, napríklad v Kunsthistorisches Museum so vzácnymi umeleckými zbierkami Habsburgovcov či v Josephinum, múzeu histórie medicíny.

Deň môžete stráviť aj v parku, zrejme najväčším lákadlom sú záhrady barokového paláca Schönbrunn. No a pre nákupovchtivých sú tu ulice plné obchodov na Mariahilferstrasse či Neubaugasse, mlsné jazýčky si po celodennom výlete energiu na koncert dobijú pri pravej „sacherke“ v hoteli Sacher.

 

Zdroj/autor: wikipedia, hudba.zoznam.sk, Eva Kopaničáková, reklamný článok, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Pondelok, 6. máj. 2024. Meniny má Hermína.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa