Dovolenka na gréckych ostrovoch: Naše porovnanie vám pomôže vybrať si ten správny

2021-06-18 08:01:00 |   |    | 

Najhorším dovolenkovým sklamaním je, ak si vopred nezistíte všetky informácie o vybranom rezorte alebo lokalite. Party milovníkov nahnevá, ak budú obklopení iba rodinami s deťmi a obdivovatelia histórie a umenia budú v rozpakoch, keď sa ocitnú na mieste plnom len prírodných atrakcií. Našťastie Grécko je tak rozmanitou destináciou, že si tam každý dokáže nájsť niečo pre seba.



 

Pre zamilovaných – Santorini

Zaľúbené páriky by si mali vyberať spomedzi hotelov na Santorini. Najmä pobrežné oblasti z ktorých máte nádherný výhľad na západ slnka, sú ako stvorené pre spoločný romantický večer. Prechádzky s tými najkrajšími vyhliadkami, príjemné malé podniky so živou hudbou, ale aj krásna príroda, v ktorej sa môžete pokojne túlať osamote. To všetko ponúka ideálne možnosti pre dvojice, ktoré si chcú užiť krásne dni v spoločnosti toho druhého. Ako bonus navyše sa môžete tešiť na množstvo nádherných fotografií, ktoré si odnesiete z tohto ostrova, ktorý má nálepku „najfotogenickejšia časť Grécka“.

 

Pre bohémov – Hydra

Tento tip poteší všetkých, ktorí si radi užívajú život so všetkými jeho prekvapeniami. Bohémov alebo umelcov nezaujímajú vychytené destinácie, pretože oni chcú spoznať niečo nové, čo je zatiaľ dobre skryté pred masovým turizmom. Hydra sa nachádza neďaleko Atén a na prvý pohľad pôsobí ospalo, pretože život tam je pokojný a vzdialený od rušných dovolenkových oblastí. Nepremáva tam žiadna doprava a ani domáci obyvatelia nemajú autá. Na dĺžku má 18 kilometrov a všade sa dostanete pešo alebo pomocou oslov. Má nádhernú prírodu, štýlové podniky a butiky, takže je skvelou inšpiráciou pre všetkých umelcov.

 

Pre party milovníkov – Mykonos

V Grécku je Mykonos pokladaný za jeden z najštýlovejších ostrovov. Vyhľadáva ho množstvo celebrít a najmä v lete to tam vyzerá ako na jednom veľkom prominentnom večierku. Tomu sa prispôsobili aj samotné služby. Mladí ľudia vyhľadávali party, na ktorých sa môžu oddávať letným radovánkam. Postupne tam vzniklo viacero prestížnych klubov, ktoré často organizujú večierky priamo pri pobreží, aby mali hostia výhľad na úžasný západ, ale aj východ slnka. Malou nevýhodou je, že kvôli veľkej popularite má Mykonos vyššie ceny.

 

Pre milovníkov ouza a posedení pri drinku – Ios

Zatiaľ čo si niekto potrpí na dobrú zábavu pri tanci a modernej hudbe, iní si radšej posedia pri drinku a porozprávajú sa s domácimi. Na to nájdete ideálne podmienky na Iose, kde milujú ouzo viac ako kdekoľvek inde v Grécku. Stačí sa potulovať rozkošnými historickými uličkami a istotne nájdete nejakú zaujímavú tavernu, v ktorej môžete stráviť celý večer. Dajte sa do reči s domácimi obyvateľmi a zistite niečo viac o miestnej histórii. Istotne vám nezabudnú spomenúť aj legendu o tom, ako na ich ostrove zomrel slávny Homér.

 

Pre rodiny s deťmi – Korfu

Korfu patrí k najnavštevovanejším ostrovom v Grécku. No ak chcete ísť na dovolenku s deťmi, toto je pre vás najlepšia možnosť. Máte tam totiž najlepšie služby, pomocou ktorých im vyskladáte počas celého pobytu zaujímavý program. Nájdete tam vyše 50 úžasných pláží, známy podmorský svet, viacero vodných aktivít, nádherné hrady a vybrať sa môžete aj na plavbu loďou so skleneným dnom, takže na Korfu spoločne môžete obdivovať podmorský svet.

 

Pre milovníkov histórie – Kos

Ak nepatríte k party levom a radšej kombinujete oddych pri mori s návštevou rôznych pamiatok, potom istotne zájdite na Kos. Ten bol v minulosti domovom slávneho Hippokrata, ktorý sa zaslúžil o založenie modernej medicíny. Priamo v centre hlavného mesta nájdete strom, pri ktorom sa rád stretával s priateľmi a diskutoval o rôznych témach. Najznámejšou atrakciou je Asklépion, teda pozostatky bývalého chrámu, ktorý bol akýmsi predchodcom nemocníc. Okrem toho môžete na Kose obdivovať typickú grécku architektúru, známe veterné mlyny a uvidíte aj pôvodný zachovaný amfiteáter.

 

Pre gurmánov – Sifnos

Pravdou je, že nech sa v tejto úžasnej krajine pohnete kamkoľvek, všade si môžete pochutnať na niečom výnimočnom. Lenže Sifnos spomedzi všetkých gréckych lokalít vyniká tým, že tam majú podniky viaceré kuchárske osobnosti. Pokojne sa tam môžete vybrať na gurmánsku dovolenku, pričom každý deň budete spoznávať kuchyňu inej známej reštaurácie. I kvôli tomu sa tento ostrov stal obľúbený medzi celebritami, často tam dovolenkuje napríklad Tom Hanks.

 

Pre aktívnych dovolenkárov - Skiathos

Na Skiathose sa budú cítiť skvele tí, ktorí majú radi turistiku. Má najhornatejší povrch a ponúka množstvo zaujímavých chodníkov. Či sa vyberiete na niektorý z útesov, alebo to bude radšej niektorý z kopcov, vždy dostanete za odmenu po ich zdolaní úžasný výhľad na tento nádherný kraj. Skiathos ponúka aj niekoľko cyklistických trás a nemožno zabudnúť ani na pestrú zmes vodných aktivít ako plávanie, paddleboarding či windsurfing.

 

Autor: © Zoznam/David

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Getty Images

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 19. marec. 2024. Meniny má Jozef.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa