Cestovateľské rady, tipy, publikácie

Dobre vedieť: Za zrušený let máte nárok na stovky eur

Dobre vedieť: Za zrušený
2018-03-07 08:00:00

V roku 2017 slovenskí cestujúci najčastejšie riešili odškodnenie za zrušený let do Egypta. Slováci ročne podajú stovky žiadostí o odškodnenie za zrušenie letu, podľa právnikov je však potenciál oveľa vyšší. Mnoho cestujúcich lietadlom bohužiaľ stále netuší, že za zrušený let môžu mať nárok na stovky eur. viac »

Objekty kultúry v Poľsku a na Orave: Stiahnite si sprievodcu a mobilnú aplikáciu

Vychylovka
2018-03-05 16:00:00

Nový trojjazyčný sprievodca a mobilná aplikácia s názvom „Po cestách tradícií“ prevedú milovníkov tradičnej kultúry po známych i menej známych objektoch v slovensko-poľskom pohraničí. Vznikli ako výsledný produkt projektu európskej spolupráce TransEtno, do ktorého sa zapojilo Regionálne kultúrne stredisko v Bielsku Bialej a Oravské kultúrne stredisko (OKS) v Dolnom Kubíne. viac »

Radíme: Pred prázdninovou lyžovačkou je potrebná dôkladná kontrola auta

Radíme: Pred prázdninovou lyžovačkou
2018-02-23 08:00:00

Počas prázdnin viaceré rodiny cestujú autom na lyžovačku. Pred jazdou by však nemali vodiči zabudnúť na dôkladnú kontrolu vozidla. Predídu tak nepríjemným situáciám na cestách. viac »

Na lyžovačku autobusom: Do rakúskeho Stuhlecku možno ísť z Bratislavy bez starostí

Lyžovačka u susedov: Predstavujeme
2018-02-15 08:00:00

Do Stuhlecku pri obci Spital am Semmering, najväčšieho lyžiarskeho strediska na východe Rakúska, pre slovenských záujemcov zabezpečuje špeciálnu autobusovú dopravnú linku z Bratislavy spoločnosť Slovak Lines. viac »

Týchto 5 vecí by mala mať web stránka každej cestovnej agentúry

Týchto 5 vecí by
2018-01-17 08:00:00

Cez Vianoce okrem darčekov čoraz viac ľudí začína riešiť aj dovolenku pri mori. Hoci leto je ešte ďaleko, výhodné ceny „first“ momentov nenechávajú chladných ani tých najzarytejších otužilcov. A prieskum SACR ukázal, že až 83 % Slovákov používa internet ako hlavný zdroj informácií na výber vysnívanej destinácie a hotela. viac »

Živí a zdraví aj po návrate: 5 vecí, na ktoré pred dovolenkou nesmiete zabudnúť

Živí a zdraví aj
2018-01-02 12:00:00

Pokiaľ nepatríte iba medzi typických hotelových dovolenkárov a radi skúmate aj netradičné krajiny, musíte si dávať na svoje zdravie väčší pozor. Vtedy je nutné dozvedieť sa viac o rizikových oblastiach a odporúčaniach, ktoré vyšetrenia a očkovania by ste predtým mali absolvovať. Ďalším dôležitým bodom je mať dobré poistenie a zabudnúť nemôžete ani na dobre vybavenú lekárničku. A to najmä vtedy, ak nebudete bývať v typickom hotelovom rezorte. viac »

Nástrahy zimy: Najčastejšie omrznú nechránené časti tela, trenie snehom nepomôže

Nástrahy zimy: Najčastejšie omrznú
2017-12-29 08:00:00

Lyžovanie či sánkovanie bez rukavíc, alebo nedostatočného zimného oblečenia sa môže podľa skúseností záchranárov skončiť aj omrzlinami. "Najčastejšie sa objavia na nechránených častiach tela ako prsty, nos či tvár," hovorí Miroslav Nagy, hlavný tréner záchranárov Falck Academy. viac »

Skialpinizmus je čoraz populárnejší, na TOTO však nikdy nezabúdajte

Skialpinizmus je čoraz populárnejší,
2017-12-28 12:00:00

Skialpinizmus je čoraz populárnejším športom počas zimného obdobia vo Vysokých Tatrách. „Zvýšený záujem o pohyb v zasneženej krajine na lyžiach badám desať až 15 rokov dozadu. Predtým sa nás v doline stretávalo pár, všetci sme sa poznali. Teraz ľudí viac láka navštíviť neprebádané panenské svahy, chcú vidieť viac a zažiť viac a zároveň čoraz väčšiu popularitu získavajú adrenalínové športy, medzi ktoré z časti patrí aj skialpinizmus,“ zdôvodnil horský sprievodca a zároveň vášnivý skialpinista Roman Hric. viac »

Sviatky na lyžiach: Na čo nezabudnúť pred odchodom na lyžovačku

Sviatky na lyžiach: Na
2017-12-22 08:00:00

Lyžiarska sezóna sa už začala a mnoho ľudí plánuje tráviť sviatočné obdobie na zasnežených svahoch. Okrem tatranských zjazdoviek Slováci často vyhľadávajú aj zahraničné strediská. Ponúkame preto niekoľko rád, na čo pred odchodom na hory nezabudnúť a ako zvládnuť lyžovačku doma či v zahraničí bez ujmy. viac »

Najkrajší darček pre deti: 10 výletov v stopách rozprávkových hrdinov

Najkrajší darček pre deti:
2017-12-12 00:00:01

Najlepším darčekom býva nezabudnuteľný zážitok, a to platí pre malých aj veľkých. Namiesto ďalších hračiek, ktoré aj tak skončia kdesi v kúte, skúste deťom tento rok darovať výlet inšpirovaný niektorou z obľúbených rozprávok. Stačí vybrať tie správne destinácie a aj z vašich potomkov sa stanú nadšení fanúšikovia cestovania. viac »

Varené vínko či punč vo Viedni: Na vianočné trhy v Rakúsku choďte autobusom

Viedeň, Rakúsko
2017-11-21 08:00:00

V hlavnom meste Rakúska už začali vianočné trhy, ktoré sú obľúbeným výletom pre mnohých Slovákov. Nechajte tentokrát auto doma a spravte si výlet autobusom, lístky sú k dispozícii už od jedného eura. viac »

Autom okolo Islandu: Užitočné tipy pred cestou do krajiny ľadu a ohňa

Autom okolo Islandu: Užitočné
2017-10-21 00:00:00

Čoraz populárnejšiu dovolenkovú a turistickú krajinu, akou Island rozhodne je, snáď ani netreba predstavovať. Krajina ľadu a ohňa zažíva vrcholiaci turistický boom. S postupne klesajúcimi cenami leteniek prirodzene narastá počet turistov, ktorí chcú zažiť Island na vlastnej koži. My sme kúzlu tejto krajiny neodolali tiež a rozhodli sme sa, že Island precestujeme na prenajatom aute. V tomto článku sa s vami podelíme o naše poznatky a skúsenosti, ktoré sme nadobudli práve počas plánovania a cestovania po ostrove. viac »

Jednoduchšie plánovanie ciest či dovolenky: Google sprístupňuje služby Letenky a Destinácie

Jednoduchšie plánovanie ciest či
2017-09-14 08:00:00

V dnešnej dobe sa proces plánovania dovolenky začína na webe. Google Slovákom sprístupňuje svoje dve cestovateľské služby, takže odteraz môže byť dovolenkový plán realitou opäť o niečo jednoduchší a rýchlejší. Prvou je služba Letenky Google, vďaka ktorej budú môcť používatelia vyhľadať lacné letenky do vysnívanej destinácie, druhou je služba Destinácie na Googli, ktorá zas poskytuje užitočné cestovateľské informácie na kartách v mobile, vrátane cien ubytovania, či miestnych atrakcií, ktoré jednoducho treba vidieť. viac »

Prvýkrát na výletnej lodi: Všetko, čo ste vždy chceli vedieť o dovolenke na mori

Prvýkrát na výletnej lodi:
2017-09-08 00:00:01

Čo, ako, kde, kam? Dnes vám odpovieme na všetko, na čo si môžete spomenúť a čo by ste naozaj chceli vedieť pred prvou okružnou plavbou. viac »

Tipy na originálne denníky: Takto na svoje cesty nikdy nezabudnete

Tipy na originálne denníky:
2017-07-31 00:00:01

Keď ste dlho na cestách alebo máte za sebou veľa dovoleniek, časom sa vám začnú jednotlivé krajiny a zážitky zlievať dokopy. Aby ste si na ne uchovali peknú spomienku, mali by ste si po vzore iných cestovateľov založiť malý diár. Do neho si môžete okrem zapisovania niektorých momentov z ciest pridávať aj drobnosti, ktoré urobia práve ten váš diár jedinečným. viac »


Piatok, 3. máj. 2024. Meniny má Galina.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa