Historické budovy, stavby a pamiatky

Koloseum sa kedysi kúpalo v krvi: 20 zaujímavostí o najznámejšom symbole starovekého Ríma

Koloseum
2021-03-01 08:01:00

Po príchode do Ríma smerujú kroky väčšiny turistov najprv ku Koloseu. Historická budova púta pozornosť i stáročia po jej vzniku. Kedysi miesto divokej zábavy, ale aj krutých bojov dnes ticho svedčí o tom, ako trávili voľný čas naši predkovia. A napriek tomu, že kvôli vplyvu poveternostných podmienok chátra, stále nám ukazuje čaro tejto talianskej pýchy. viac »

Hrad Fénis – sídlo boháčov s tajnou časťou pre plebs

Hrad Fénis v Taliansku
2021-02-12 08:01:00

Údolie d`Aosta je známe nádhernou prírodou. Nachádza sa v blízkosti hraníc so Švajčiarskom a Francúzskom. Vďaka tomu sa dovolenkári často vyberú na výlety aj do susedných krajín. Uprostred tejto nádhernej oblasti sídli hrad Fénis, ktorý má za sebou pútavú históriu a dnes je jedným z dôvodov, prečo turisti objavili aj tento zaujímavý región. viac »

Hrad Culzean – európsky klenot rodiny Kennedyovcov

Hrad Culzean
2021-02-05 12:00:00

Pre hrad Culzean našli jeho prví majitelia nádherné miesto na škótskom pobreží. Vďaka tomu sa stal jedným z najluxusnejších šľachtických sídiel v krajine. Okrem samotnej historickej pamiatky sa okolo neho rozprestiera nádherný park, ktorý je pre novomanželov z tohto regiónu obľúbeným miestom na svadobné fotenie. viac »

Montserrat – nádherný kláštor so soškou zázračnej Panny Márie

Kláštor Montserrat
2021-01-25 12:00:00

Každý cestovateľ vám potvrdí, že Barcelona je pohladením pre dušu pre všetkých milovníkov histórie a umenia. A to ešte budete milo prekvapení, keď sa vyberiete aj do okolitého regiónu. Jednou z najvychýrenejších atrakcií je kláštor Montserrat, ktorý sídli uprostred hôr s jedným z najkrajších výhľadov. viac »

Hrad Tarasp – to najlepšie, čo môžete vo Švajčiarsku vidieť

Hrad Tarasp
2021-01-23 12:01:00

Hrad Tarasp patrí k tomu najlepšiemu, čo môžete navštíviť vo Švajčiarsku. I keby ste doňho nikdy nevstúpili a pozreli by ste si iba jeho exteriér, navždy zostane vo vašej pamäti. Nachádza sa totiž na malom vŕšku a v jeho pozadí sa hrdo rozprestierajú Alpy. V obklopení s lesmi a krásnou prírodou je to nádherný zážitok, ktorý na vás silne zapôsobí. viac »

Hrad Kalmar je pýchou Švédska: Krajinu chránil pred pirátmi

Hrad Kalmar
2021-01-19 08:00:00

Od jednoduchej veže až k švédskej pýche. Presne tak by sa dal v skratke popísať príbeh hradu Kalmar, ktorý sa nachádza na pobreží rovnomenného mesta. Slávna pevnosť mala vždy veľký význam v histórii severských krajín. Stačí jedna návšteva a ihneď sa stane vašou historickou láskou. viac »

OBRAZOM: Najvzácnejšie umelecké diela možno vidieť v rímskych kostoloch

Na snímke návštevníci si
2021-01-10 12:00:00

Rovnako ako inde v Európe, aj v Taliansku sú mnohé múzeá a umelecké galérie zatvorené kvôli pandémii koronavírusu. Milovníci umenia sa musia spoľahnúť na virtuálne prehliadky, aby mohli uvidieť poklady slávnych inštitúcií, ako sú napríklad Uffizi vo Florencii a Vatikánske múzeá v Ríme. Niektoré vynikajúce skvosty talianskeho kultúrneho dedičstva však aj naďalej zostávajú vystavené v reálnom živote - v kostoloch. viac »

Najobávanejšia budova v britskej metropole: 20 zaujímavostí o Tower of London

Tower of London, Londýn,
2021-01-08 08:01:00

Tower of London je jednou z hlavných a zároveň najstráženejších pamiatok v metropole Anglicka. Až dodnes sa tam totiž nachádzajú vzácne kráľovské klenoty a môžete si tiež pozrieť rôzne koruny a tiary, ktoré patrili predošlým panovníkom. Ak má kráľovná Alžbeta II. záujem použiť niektorú z nich, tak o jej uvoľnenie musí oficiálne požiadať. viac »

Poddajte sa romantike: Toto sú najkrajšie hrady a zámky v Holandsku

De Haar
2021-01-03 11:30:00

Holandské hrady a zámky stoja trochu v tieni oproti iným slávnejším európskym konkurentom. Lenže aj v tejto krajine nájdete pútavými dejinami a legendami opradené historické budovy, z ktorých niektoré sú ešte stále vlastníctvom holandskej kráľovskej rodiny. viac »

Večný Rím odhalil ďalší poklad: Unikátna stavba je mauzóleom prvého rímskeho cisára Augusta

Zreštaurované mauzóleum prvého rímskeho
2020-12-27 12:01:00

Mauzóleum prvého rímskeho cisára Augusta, ktoré je jednou z najvýznamnejších pamiatok Ríma, po desaťročiach zanedbaného stavu zreštaurovali a na budúci rok ho znova sprístupnia verejnosti. viac »


Nedeľa, 28. apríl. 2024. Meniny má Jarmila.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa