Kúpele a wellness zariadenia – Slovensko

Slovenské pramene: Dar prírody pre naše zdravie

Na snímke minerálny prameň
2019-04-04 00:00:01

Na Slovensku je približne 1600 minerálnych a termálnych prameňov. Najviac sa ich nachádza medzi Bardejovom a Prešovom, v Popradskej kotline, na Liptove, Turci, v Strážovských vrchoch a v okolí Trenčína. Slovania ich už od pradávna uctievali. Verili, že keď im prinesú obetu, medové koláčiky a medovinu, voda zo "zázračného" prameňa im prinavráti zdravie a zabezpečí vlahu pre úrodu. viac »

V Bardejovských Kúpeľoch otvorili stálu expozíciu, uvidíte aj pohár ruského cára

Bardejovské kúpele
2018-11-08 08:00:00

Vo Vile Rákoci v Bardejovských Kúpeľoch pri skanzene znovu otvorili stálu expozíciu Bardejovské Kúpele - oáza zdravia a pokoja. Muzeálnu expozíciu pripravili Prešovský samosprávny kraj a Šarišské múzeum v Bardejove. Agentúru SITA o tom informoval riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Šariš – Bardejov Radomír Jančošek. viac »

Jedno z najkrajších kúpeľných miest: V Piešťanoch pookreje telo aj duša

Piešťany
2018-09-05 12:00:00

Pravdepodobne najznámejšie slovenské kúpele sa aj dnes tešia veľkej obľube návštevníkov. Tí sem prichádzajú zo všetkých kútov Slovenska, ale aj z obrovských vzdialeností nielen kvôli liečivej vode, ale aj pre príjemnú atmosféru, ktorá v meste vládne. V Piešťanoch pookrejete nielen na tele, ale aj na duši. viac »

Termál zdarma: 5 slovenských prameňov, v ktorých sa dá kúpať

Prírodný kráter vo Vyšných
2018-08-15 00:00:01

Slovensko síce nemá priamy prístup k moru, zato sa však v našej krajine nachádza množstvo iných nádherných miest, kde môžeme v horúcich dňoch nájsť vytúžené osvieženie. Jazerá, kúpaliská či akvaparky navštevuje najmä v lete obrovské množstvo ľudí. Už menej ich ale pozná týchto päť skrytých skvostov, v ktorých sa môžete okúpať bezplatne. viac »

Korytnica - zabudnuté kúpele, ktorým svitá na lepšie časy

Kúpele Korytnica
2018-05-25 12:00:00

Kúpele Korytnica patrili za čias Rakúsko-Uhorska k tým najvychýrenejším a najobľúbenejším. Hoci ešte donedávna slúžili svojmu liečebnému účelu, dnes na slávnu minulosť už len spomínajú. Zdá sa však, že Korytnici konečne opäť svitá na lepšie časy. viac »

Trenčianske Teplice - slávne kúpele si zamilovali domáce aj svetové hviezdy

Pešia zóna, Trenčianske Teplice
2017-03-09 08:00:01

Kúpeľné mestečko Trenčianske Teplice ležiace pod úpätím Strážovských vrchov sa v historických prameňoch spomína už v 13. storočí. Už niekoľko storočí je známe najmä liečivými termálnymi prameňmi. viac »

V okolí Bardejovských Kúpeľov otvorili kyslíkovú cestu Napoleon

V okolí Bardejovských Kúpeľov
2017-01-10 08:00:00

V okolí Bardejovských Kúpeľov dokončili druhú etapu liečivých singletrackov – čo je v podstate ďalšia nová turistická trať pre cyklistov a peších. Nová trasa nesie názov Napoleon, podľa jedného z prameňov v Bardejovských kúpeľoch a aj pojem „liečivé singletracky“ naznačuje väzbu na kúpele. Oficiálne bude trasa Napoleon otvorená na jar, ale verejnosť ju môže využívať už teraz. viac »

Bardejov a Bardejovské kúpele: Výnimočnosť potvrdená UNESCOm

Bardejov a Bardejovské kúpele:
2016-07-11 00:00:00

Kto chce zažiť neošúchanú krásu a objaviť majstrovské umelecké diela, ale aj relax vo výnimočnom prírodnom prostredí, mal by navštíviť mesto Bardejov a Bardejovské kúpele. Severovýchod Slovenska ukrýva prekvapenia a skvosty, aké nemajú obdobu ani v tých najvyhlásenejších turistických a dovolenkových destináciách. Mesto Bardejov sa právom hrdí opakovanými prvenstvami v súťaži o Najkrajšie mesto Slovenska a Bardejovské kúpele sú oázou oddychu plnou architektonických skvostov, ktorú si vychutnávala aj cisárovná Sisi. viac »

Oddychujte ako cisárovná: Dovolenka na Slovensku po stopách slávnej Sisi

Cisárovná Sisi navštívila Bardejovské
2016-04-30 12:00:00

Ak chcete načerpať nové sily a zažiť romantiku s kúzlom dávnej minulosti, vyberte sa na východ Slovenska.V Bardejovských Kúpeľoch zažijete, ako kedysi oddychovali slávni. viac »

Unikátne Vyšné Ružbachy: Vyberte sa sem za zdravím a duševnou pohodou

Vyšné Ružbachy
2015-11-20 08:00:00

V malebnej obci Vyšné Ružbachy nájdete unikátne a jedinečné kúpele s rovnomenným názvom. Patria medzi slovenské skvosty, najmä kvôli ich geologickému podložiu tvorenému z travertínov. viac »


Sobota, 27. apríl. 2024. Meniny má Jaroslav.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa