Slovensko – kam na výlet

Návštevníkov Slovenského raja pribúda, posilnia tam spoje

Roklina Kyseľ
2018-04-30 08:00:00

Národný park Slovenský raj je v jarnom období a najmä počas letnej sezóny čoraz vyhľadávanejšou turistickou destináciou. Jeho dostupnosť osobnými automobilmi je však limitovaná veľkosťou parkovísk v jednotlivých turistických centrách, na čo reaguje Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Slovenský raj & Spiš posilnením spojov. viac »

Krásy východu za jeden deň: Košice Región Turizmus zavádza počas letnej sezóny autobusové výlety

V Betliari sprístupnili zrekonštruovaný
2018-04-25 08:00:00

K už existujúcim a vlani spusteným výletom Vlakom za UNESCOM, ktorými ľuďom sprístupňujú zaujímavé miesta Košického kraja, zavádza Košice Región Turizmus tento rok aj jednodňové autobusové výlety. Podľa Viktora Wurma z organizácie Košice Región Turizmus ich rozdelili do dvoch línií. viac »

Výnimočné múzeum v Lišove: Spoznajte masky z celého sveta

Malá dedinka Lišov má
2018-04-23 12:00:00

Zhruba 400 totemových masiek z celého sveta obsahuje na Slovensku jedinečná expozícia, ktorá sa nachádza v dedinke Lišov v okrese Krupina. Galériu masiek otvorili vlani v lete v jednom z pôvodných dedinských domov, zbierka sa však každým mesiacom rozrastá. viac »

Levoča, Bardejov a Stary Sącz – Karpatské mestečká s výnimočnou atmosférou

Levoča
2018-04-19 12:00:00

Úzke, kľukaté uličky, maličké námestie, staré chatky vrhajúce tieň na vydláždené chodníčky – jedinečnú atmosféru malých mestečiek z poľsko-slovenského pohraničia nepocítime nikde inde. Nájdeme tu miesta položené na pahorkoch, so štíhlymi kostolnými vežičkami a ruinami hradov, ktoré zažili miestami dokonca éru stredoveku alebo mestečká obklopené úbočiami pokrytými bujnou zeleňou v sprievode pomaly tečúcej rieky. Karpatské pohraničie je posiate mestečkami, ktorých atmosféra doposiaľ nadchla nejedného turistu a mnoho z nich sa tam zatúžilo vrátiť znova. Vydajte sa spolu s nami na krátku výpravu po mestách, v ktorých čas plynie pomalšie... viac »

Slovenský kras: 270 kilometrov chodníkov a 1350 jaskýň a priepastí

Slovenský kras: 270 kilometrov
2018-04-16 00:00:01

Národné parky predstavujú najvýznamnejšie prírodné dedičstvo zriadené predovšetkým na ochranu ekosystémov a trvalé zachovanie charakteristických príkladov fyzicko-geografických regiónov, zdrojov a druhov v čo najprírodnejšom stave. K tým najkrajším patrí aj Národný park Slovenský kras. viac »

Niektoré historické parky lákajú návštevníkov na medvedí cesnak

Medvedí cesnak
2018-04-10 08:00:00

Medvedí cesnak, ako aj snežienky alebo fialky nie je možné zbierať v treťom až piatom stupni ochrany. V oblastiach s nižším stupňom ochrany alebo v záhradách, na lúkach, v lesoch či hájoch bez stupňa ochrany je však ich zber povolený. Aktuálne si ho môžete spojiť so zaujímavým výletom, medvedí cesnak totiž v hojnom počte rastie aj v niektorých historických parkoch. viac »

Žilina ako na dlani: Na vrchu Dubeň otvorili nádhernú vyhliadkovú vežu

Na vrchu Dubeň otvorili
2018-04-02 12:00:00

Mesto Žilina otvorilo na vrchu Dubeň 27,4 metra vysokú vyhliadkovú vežu, ktorú začalo stavať prostredníctvom Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Malá Fatra na jeseň minulého roka. viac »

Demänovská dolina z pohľadu histórie: Prvým turistom nechýbali ani lanovky

Demänovská dolina z pohľadu
2018-03-27 00:00:00

Jasná a Demänovská dolina si vybudovali meno jedného z najkvalitnejších stredísk v strednej Európe. Široká sieť dobre prepojených zjazdoviek ponúka vynikajúce podmienky pre lyžiarov a v lete si tam zase nájdete niekoľko zaujímavých turistických trás rôznych obtiažností. Keď sa však pozriete na dolinu v súčasnosti, vyzerá úplne inak ako vo svojich začiatkoch. O tých nám porozprával bývalý člen horskej služby a vášnivý fotograf Karol Špánik. viac »

Ožďany - rodné miesto Levočskej bielej panej

Ožďany
2018-03-21 12:00:00

Až do mladšej doby kamennej siahajú dejiny obce Ožďany v Rimavskosobotskom okrese, ktorej kataster bol podľa odborníkov od toho obdobia takmer kontinuálne osídlený až do súčasnosti. Najvýznamnejšou pamiatkou obce je renesančný kaštieľ, v ktorom sa v 17. storočí narodila Julianna Korponayová, známa z románu Móra Jókaiho ako Levočská biela pani. viac »

Národný park Poloniny obhájil Európsky diplom

Poloniny
2018-03-19 08:00:00

Národný park (NP) Poloniny rozprestierajúci sa na krajnom východe Slovenska obhájil prestížne medzinárodné ocenenie – Európsky diplom (ED) Rady Európy pre chránené územie. TASR to potvrdil hovorca Ministerstva životného prostredia (MŽP) SR Tomáš Ferenčák. viac »


Streda, 15. máj. 2024. Meniny má Žofia, Sofia.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa