Slovensko – kam na výlet

V okolí Starej Ľubovne pribudnú ďalšie cyklotrasy spájajúce kúpelné mestá

V okolí Starej Ľubovne
2018-08-01 08:00:00

V okolí Starej Ľubovne pribudnú ďalšie cyklotrasy, vybudujú ich vďaka slovensko-poľského projektu za takmer 4,3 milióna eur. Spájať budú viaceré významné kúpeľné miesta pohraničia. Informoval o tom Miroslav Jaščur z Ľubovnianskeho regionálneho združenia miesta a obcí (ĽRZMaO). viac »

Krásna iniciatíva dobrovoľníkov: V hájovni pri Banskej Štiavnici vzniklo atraktívne turistické zázemie

V areáli bývalej hájovne
2018-07-04 08:00:00

V areáli bývalej hájovne v sedle Červená studňa, ktorá sa nachádza nad Banskou Štiavnicou, vybudovali mladí nadšenci z občianskeho združenia (OZ) Nad tým zázemie pre turistov. Manželský pár Miška a Matej Lukáčovci si objekt prenajali od mesta na obdobie desiatich rokov. Ich snahou je vytvoriť v hájovni nielen zázemie pre turistov, ale takisto im ponúknuť možnosť kultúrneho vyžitia. viac »

Leto na Liptove: Nová sezóna sa bude niesť v znamení rozprávok

Mlyny Oblazy v Kvačianskej
2018-06-22 08:00:00

Letná sezóna na Liptove odštartovala už aj oficiálne. Láka na novinky i osvedčené atrakcie. Najviac noviniek pripravili akvaparky a kúpele. Do sezóny región vstupuje s novým hotelom aj novými atrakciami zameranými najmä na rodiny s deťmi, turistov a cyklistov. Hlavným motívom aktuálneho leta je rozprávka. viac »

Bicyklom za pamiatkami: BSK predstavil novú cyklotrasu SacraVelo

Bicyklom za pamiatkami: BSK
2018-06-13 08:00:00

K existujúcim medzinárodným cyklistickým trasám EuroVelo sa pripája sieť pútnických ciest, a to prostredníctvom unikátneho cezhraničného turistického projektu SacraVelo. Jeho cieľom je ponúknuť kultúrne dedičstvo, sakrálne hodnoty a využiť prírodné prostredie v maďarsko-slovenskom cezhraničnom regióne, ktoré pokrýva štyri kraje pozdĺž Dunaja. TASR o tom informovala hovorkyňa Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Lucia Forman. viac »

Na trati do Korytnice premáva po desaťročiach starobylý vláčik

Na trati do Korytnice
2018-06-11 08:00:00

Pri príležitosti osláv 110. výročia prvej jazdy vlaku z Ružomberka do Korytnice vypravili v sobotu na časť zachovanej trate historický vláčik. Stalo sa tak prvýkrát po desiatkach rokov jeho nečinnosti počas podujatia Korýtkofest v metropole dolného Liptova. Nová linka bude v letnej sezóne premávať pravidelne počas víkendov a sviatkov. viac »

Vážska cyklotrasa: Verejnosti začal slúžiť prvý 14-kilometrový úsek

Verejnosti začal slúžiť prvý
2018-05-31 08:00:00

Milovníkom cyklistiky, ale i bežcom, kolobežkárom či korčuliarom slúži od piatka takmer 14-kilometrový úsek cyklotrasy z Hornej Stredy do Nového Mesta nad Váhom. Je prvým otvoreným úsekom takmer 100-kilometrovej Vážskej cyklotrasy spájajúcej Trnavský a Žilinský samosprávny kraj popri Váhu cez Trenčiansky samosprávny kraj (TSK). viac »

Skvelá správa pre Košičanov: Na Sídlisku Ťahanovce otvorili vynovený lesopark

Na košickom Sídlisku Ťahanovce
2018-05-30 08:00:00

Mestské lesy Košice otvorili vo štvrtok na Sídlisku Ťahanovce vynovený lesopark. Pribudli v ňom nové altánky, stoly, lavice či ohniská. viac »

Smrekovica – poklad Liptova v lone prírody

Smrekovica, Veľká Fatra
2018-05-29 12:00:00

Ak hľadáte miesto, ktoré nepodľahlo veľkej návštevnosti turistov a kde nájdete pokoj a oddych v lone čistej prírody, navštívte Smrekovicu. viac »

Korytnica - zabudnuté kúpele, ktorým svitá na lepšie časy

Kúpele Korytnica
2018-05-25 12:00:00

Kúpele Korytnica patrili za čias Rakúsko-Uhorska k tým najvychýrenejším a najobľúbenejším. Hoci ešte donedávna slúžili svojmu liečebnému účelu, dnes na slávnu minulosť už len spomínajú. Zdá sa však, že Korytnici konečne opäť svitá na lepšie časy. viac »

Plťou popod Strečno: Nádherný výhľad na prírodu aj vzácne pamiatky

Plť pod Strečnom
2018-05-07 12:00:00

Tradíciu pltníctva, ktorá sa viaže k histórii najkrajšieho a najnebezpečnejšieho úseku na rieke Váh v Strečnianskom prielome, obnovili v roku 1999 po šiestich desaťročiach. Odvtedy previezli miestni pltníci po Váhu popod skaly Margita a Besná a dva strečnianske hrady vyše 100.000 ľudí. viac »


Utorok, 14. máj. 2024. Meniny má Bonifác.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa