Slovensko – kam na výlet

Liptov, Tatry, Orava: Takéto sú ceny skipasov v obľúbených lyžiarskych strediskách

2023-12-19 09:00:00 |

Ceny online skipasov v najvyťaženejších lyžiarskych strediskách sa výrazne nezmenili a ostávajú približne na rovnakej úrovni ako vlani. O niečo drahšie sú lyžiarske lístky zakúpené na mieste v pokladnici. TASR o tom informovali oslovené oblastné organizácie cestovného ruchu (OOCR).

Viac článkov

Sucháň - malá obec, ktorú stojí za to navštíviť

Historický dom v obci
2019-02-07 12:00:00

Sucháň je síce jednou z najmenších obcí v okrese Veľký Krtíš, jej kataster však ponúka viacero historických a prírodných zaujímavostí. Okrem tzv. trúbiaceho kameňa, ktorý je aj jednou z najväčších turistických atrakcií Banskobystrického kraja, sú v dedine aj tri historické ľudové domy z prvej a druhej polovice 19. storočia. viac »

Hrady Považia a okolie Žiliny: Skvelá prechádzka v každom ročnom období

Plť pod Strečnom
2019-01-29 12:00:00

Celé Považie je skutočne bohaté na nádherné starobylé hrady a ak ste milovníkmi skvostnej histórie, určite by ste sa raz mali do okolia Žiliny vybrať na dlhšie. Potešte svoje oko pohľadom na ne, ako sa vypínajú na vysokých bralách, ale aj v centre mesta. Toto sú najkrajšie hrady Považia. viac »

Ľadový expres: Špeciálny turistický vlak aj v zime prepojí Košice a Slovenský raj

Špeciálny turistický vlak aj
2019-01-26 12:00:00

Zimné soboty môžete pokojne stráviť v raji a netreba za ním vôbec cestovať do exotiky. Prichádza zimná edícia Ľadového expresu. Metropola východu sa vo februári opäť dočká priameho vlakového spojenia s Národným parkom Slovenský raj. A hoci jeden z jeho klenotov, Dobšinská ľadová jaskyňa, je v zime mimo prevádzky, turistických atrakcií ponúka viac ako dosť. viac »

Stará Bystrica a Nová Bystrica – výnimočný región Kysúc s jediným slovenským orlojom

Stará Bystrica a Nová
2019-01-04 12:00:00

Kysuce, neopakovateľný región Slovenska známy najmä svojim folklórom, rázovitosťou a krásnou prírodou. Jeho jedinečnosť umocňuje aj jediný slovenský orloj, ten sa nachádza sa v Starej Bystrici. viac »

Špania dolina – skutočný poklad v srdci našej krajiny

Špania dolina
2018-12-19 12:00:00

V srdci Slovenska sa nachádzajú skutočné poklady, prírodné aj kultúrne. Jednou zo zaujímavostí banskobystrického regiónu je neopakovateľná Prírodná rezervácia ľudovej architektúry – Špania dolina, ktorá bola pre svoje náleziská medenej rudy (obsahujúcej aj striebro) v minulosti preslávená po celej Európe.. viac »

Vršatské bradlá – skalná nádhera Stredného Považia

Všatské bralá
2018-11-27 12:00:00

Ak cestujete zo západného na stredné Slovensko, určite neunikli vašej pozornosti rôzne skalné útvary. Jednými z tých najviditeľnejších sú Vršatské bradlá, hrdé skaly Stredného Považia. viac »

V Bardejovských Kúpeľoch obnovili turistický okruh pre bežkárov i cykloturistov

Turistický okruh Ostrá Hôrka
2018-09-26 08:00:00

V Bardejovských Kúpeľoch bola v týchto dňoch s prispením Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Šariš – Bardejov dokončená obnova turistického okruhu Ostrá Hôrka. Turistický chodník má celkovo tri okruhy, najväčší meria 3,5 kilometra, stredný 1,5 kilometra a najmenší jeden kilometer. Slúžiť bude bežkárom, horským cyklistom a turistom a je vhodný aj na prechádzky rodín s deťmi. viac »

Hubárska sezóna je tu, odborník prezradil najlepšie regióny na zber

Hubárska sezóna je tu,
2018-09-24 16:00:00

Na území Slovenska sa vyskytuje zhruba 4000 druhov vyšších húb, medzi ktoré patria aj jedlé huby. Uvádza sa, že na Slovensku je uznaných asi 56 druhov voľne rastúcich húb, ktoré sa môžu predávať alebo inak priemyselne spracovávať. Skúsení hubári však azda poznajú aj viac druhov húb, ktoré sú jedlé a kulinársky spracovávané. A kam sa za nimi vybrať? viac »

7 najlepších golfových rezortov Slovenska: Aktívna dovolenka v náručí prírody

7 najlepších golfových rezortov
2018-09-24 14:50:00

Slovenskí golfisti už dávno nie sú odkázaní len na ihriská v zahraničí. Aj v našich končinách sa v obklopení nádhernej prírody nachádza viacero špičkových stredísk, kde si môžete vychutnať dovolenku alebo predĺžený víkend v spojení s týmto obľúbeným športom. Toto sú tie najvyhľadávanejšie. viac »

Tri poklady Ružomberka – Čutkovo, Hrabovo a Malinô Brdo

Tri poklady Ružomberka –
2018-08-07 12:00:00

Liptov, prekrásny región Slovenska, ktorý je turistami hojne navštevovaný. Práve tu leží Ružomberok, centrum dolného Liptova. Svoju krásu odzrkadľuje najmä v dvoch dolinách, Čutkovskej a Hrabovskej, ale i v známom lyžiarskom stredisku Malinô Brdo. viac »


Nedeľa, 28. apríl. 2024. Meniny má Jarmila.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa