Slovensko – kam na výlet

Na vrchu Špicák pri Strečne otvorili novú rozhľadňu

Na vrchu Špicák pri
2018-03-16 08:00:00

Pohľad na atraktivity obce Strečno v Žilinskom okrese ponúka nová rozhľadňa Strečno na vrchu Špicák. Stojí v relatívne dostupnej vzdialenosti z parkoviska pod hradom, odkiaľ k nej turisti vyšliapu za 40 minút. Vybudovali ju na prelome októbra a novembra minulého roka, otvorili však až s príchodom jari. viac »

Múzeum v obci Lovčica: Vášnivý zberateľ vás vezme na žandársku stanicu

Múzeum v obci Lovčica:
2018-03-15 00:00:00

Ocitnúť sa na žandárskej stanici či povoziť sa v aute verejnej bezpečnosti nie je vďaka vášnivému zberateľovi Mariánovi Oslancovi z obce Lovčica - Trubín (okres Žiar nad Hronom) nemožné ani dnes. Vo svojom dome zhromaždil desiatky exponátov, ktoré pripomínajú časy nie také dávne, keď boli tieto veci našou každodennou súčasťou. viac »

Zima čaruje: Najvyšší vodopád Slovenského krasu pripomína umelecké dielo

Hrhovský vodopád - najvyšší
2018-03-05 12:00:00

Hrhovský vodopád v obci Hrhov, okres Rožňava, vysoký 14 metrov (niekde udávajú 15 m) je najvyšším vodopádom Slovenského krasu. Nachádza sa priamo v centre obce, kde jeho vody padajú cez travertínový prah. Travertín, ktorý sa tu v minulosti aj ťažil, vznikol vyzrážaním sa z vôd krasovej vyvieračky. viac »

Čečejovce ukrývajú vzácny kostol

Čečejovce
2018-03-02 12:00:00

Čečejovce (maďarsky Csécs) sú slovensko-maďarská obec v okrese Košice–okolie s približne 2150 obyvateľmi. V roku 1317 sa v záznamoch spomína pod dobovým názvom "Cech" ako vyvinutá dedina s kostolom, ktorý sa dodnes zachoval architektonicky takmer v pôvodnej podobe vrátane vzácnych gotických fresiek. viac »

Vytiahnite deti od počítačov na turistiku a opekanie

Rozhľadňa Kamenná Hora, Bardejov
2018-03-02 08:00:00

Rodičia s deťmi si od začiatku tohto roka užívajú ďalšiu atrakciu regiónu Bardejova a okolia. Cieľom ich výletov sa stala obnovená rozhľadňa Bardejov Kamenná Hora, z ktorej je nádherný výhľad predovšetkým na mesto Bardejov. viac »

Klopačka - pýcha obce Hodruša-Hámre

Zrekonštruované klopačka v Hodruši
2018-02-16 12:00:00

Klopačka v obci Hodruša - Hámre (okres Žarnovica), ktorá je jednou z piatich dochovaných banských klopačiek na Slovensku, sa môže okrem netypického hodinového ciferníka s jednou ručičkou pochváliť aj ďalšou zvláštnosťou, a to jej správcom. Každý deň si čas na natiahnutie tunajších hodín nájde študent Peter Fridrich. Mladý študent techniky sa o hodiny nielenže stará, ale stojí aj za ich spojazdnením. Ešte pred niekoľkými rokmi sa totiž hlas hodín dolinou neozýval, čo sa zmenilo po tom, ako ich opravil. viac »

Valentín na Slovensku: 8 najromantickejších miest pre vás a vašu lásku

Poklady v zemi i
2018-02-14 00:00:01

Medzi najromantickejšie miesta na Slovensku sa väčšinou zaraďujú Bojnice, skanzen v Čičmanoch, niektorá z jaskýň či Trenčiansky hrad s jeho studňou lásky. Tie vás na výlete určite očaria tiež, my sme však vybrali osem menej známych miest, ktoré sú na romantické chvíle vo dvojici ešte vhodnejšie. viac »

Tip na víkend: To najlepšie z nádherných Kysúc

Jesenné lesy na Kysuciach
2018-01-05 12:00:00

Orava a Kysuce sú jedny z mála regiónov, ktoré si u nás dokázali zachovať pravú pôvodnú atmosféru. Veľkým lákadlom pre turistov je bývanie v malých chalupách, ktoré sú často situované na lazoch a ponúkajú dokonalé súkromie. Okrem toho si tam môžete užiť najmä nádhernú prírodu a vychádzky v nej. viac »

Unikát v Alekšinciach: Múzeum socializmu a studenej vojny

Múzeum socializmu a studenej
2017-12-13 00:00:00

Obec Alekšince preslávili najmä nevšedné nálezy mincí zo 17. storočia (známe ako alekšinské poklady), ktoré sú dnes uložené v Slovenskom národnom múzeu v Bratislave. Iný slovenský unikát však môžete v obci pri Nitre vidieť dodnes. Ten je však z úplne inej oblasti - v hĺbke sedem metrov pod zemou sa ukrýva múzeum socializmu a studenej vojny. viac »

Najdlhší drevený most v Európe: Vodnému mlynu v Kolárove sa nič nevyrovná

Vodný mlyn, Kolárovo
2017-11-19 00:00:01

Nádherné lužné lesy, voda, zvuky vtáctva... A uprostred - lodný mlyn s najdhlším dreveným mostom v Európe. Znie to síce ako sen, neďaleko Kolárova na juhozápadnom Slovensku je však takáto malebná scenéria realitou. Kedykoľvek ju môžete zažiť aj vy. viac »


Streda, 15. máj. 2024. Meniny má Žofia, Sofia.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa