Cestovateľské publikácie

Knižné tipy, triky, nápady: Nepremrhajte možnosť na skvelý výlet u nás doma

Slovensko
2014-06-26 14:00:00

Internet je skvelý zdroj informácií, ale veľa z nás predsa len stále uprednostňuje vôňu kníh. Možnosť chytiť ich do rúk a prelistovať nás vracia späť v čase a dodáva istotu, že dané informácie sú nespochybniteľné. A keď sa ich téma zameria na cestovanie niet nad čím váhať. Knižné tituly o cestovaní na Slovensku nás inšpirujú k spoznávaniu domoviny- pretože všade dobre, doma najlepšie. viac »

77 Naj Slovensko

kniha 77 Naj Slovensko
2014-05-28 12:00:00

SLOVENSKO - Na rozlohou malé Slovensko sa vmestí toľko hodnôt a krás! V krajine v srdci Európy je množstvo kultúrnych pamiatok a prírodných zaujímavostí, ktoré vzbudzujú u domácich obyvateľov hrdosť, u návštevníkov spoza hraníc obdiv. Objavte aj vy všetky krásy pod Tatrami. viac »

Bicyklom po Slovensku? Toto sú najkrajšie cyklotrasy!

kniha Najkrajšie cyklovrcholy
2014-05-21 15:00:00

SLOVENSKO - Cyklovýstup na Veľkú Javorinu, Inovec, na Vtáčnik i Kráľovu hoľu, ale aj Volovec, Eliášovku či Folkmarskú skalu. Lahôdka pre milovníkov cyklistiky. Najkrajšie cyklovrcholy je novinka z edície Po Slovensku, ktorá postupne mapuje najkrajšie trasy a lokality na Slovensku, poznáva Slovensko pešo, na bicykli, v aute či z vtáčej perspektívy a umožňuje spojiť aktívny oddych s poznávaním jednotlivých kútov našej krajiny. viac »

Zaujímavý príbeh: Slovák našiel pokoj v kanadskej divočine

Yukon, Kanada
2014-05-18 12:00:00

SLOVENSKO/ KANADA - Martin Notbúk Šóš je rodák z Tatier, no odmalička ho lákal život severoamerických Indiánov. A tak sa vybral do malej dedinky Mayo uprostred divočiny, ktorá sa mu stala druhým domovom. „Som wranglerom na Yukone, ktorý je rozlohou desaťkrát väčšou ako Slovensko a len s okolo tridsaťtisíc stálymi obyvateľmi. Žijem uprostred divočiny a plním si chlapčenské sny,“ píše Martin o svojej ceste. Jeho (Yu)konský zápisník je lahôdka pre tých, čo majú radi prírodu, divočinu a dobrodružstvo. viac »

Sardínia

obálka knihy
2014-04-11 15:00:00

Nový celo farebný sprievodca dôverne známym, ale napriek tomu stále udivujúcim ostrovom. viac »

Spoznajte tajomstvá mestských múzeí a synagóg

kniha Mestské múzeá
2014-02-12 14:30:00

Prostredníctvom takýchto kníh dokážeme lepšie spoznať Slovensko, našu históriu i to, ako žili naši predkovia. Kvalitne spracované publikácie vydavateľstva Dajama sú užitočným sprievodcom, ktorý dokáže inšpirovať a odkryť pútavé lokality a pamiatky. viac »

Indiáni na vojnovom chodníku

kniha Indiáni na vojnovom
2014-02-01 10:00:00

Vinnetoua pozná každý, ale čo dnes vedia ľudia o stovkách a tisíckach skutočných Vinnetuov, neromantických a nepatetických hrdinoch indiánskych bojov, povstaní a vzbúr? „V pevnosti Fort Sill v samom srdci Spojených štátov som prechádzal malým vojenským cintorínom, na ktorom sú pochovaní bojovníci najstatočnejšej skupiny Severnej Ameriky - Apačov. Skláňal som sa nad jednoduchými náhrobkami. Na jednom z nich jediné meno: Geronimo. Geronimo! Najodvážnejší, najvytrvalejší bojovník,“ píše známy cestovateľ Miloslav Stingl v knihe Indiáni na válečné stezce. viac »

Najväčšie záhady a mystériá

kniha Najväčšie záhady a
2013-12-18 12:00:00

Atlantída - stratený kontinent. Svet Mayov. Sumeri či vzostup a pád mesta Elefsina. Vo všetkých časoch a za každých okolností sa v celom obývanom svete darilo mýtom. Inšpirovali sa tým, čo sa odohrávalo mimo ľudského tela a mysle. viac »

Virtuálna prechádzka starým Slovenskom

Na starých pohľadniciach
2013-11-29 16:00:00

V úžasnej sérii ...na starých pohľadniciach vydavateľstva Dajama vychádzajú ďalšie skvelé knižky. Je to taká pohľadnicová prechádzka mestami a regiónmi desiatky rokov dozadu. Doteraz vyšla napríklad Banská Štiavnica, Bratislava, Nitra, Orava či príroda Tatier. Najnovšie prírastky sú tiež pozoruhodné - Trnava a okolie, Trenčín a Kúpele. viac »

Zacestujte si v čase!

kniha Retro
2013-11-21 11:10:00

„Kupte si slunce na dovolenou.“ Vyzýval Čedok v časoch socializmu. Bulharsko bolo vtedy celkom obľúbené, hoci po hrboľatých cestách a pri technických možnostiach vtedajších áut trvala cesta niekoľko desiatok hodín. Čechoslováci tak radšej mierili na bližší sever - do Albeny, Balčiku, na Zlaté piesky a Slnečné pobrežie. viac »


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa