Výhradne pre ženy: Na krásny ostrov je vstup mužom prísne zakázaný

2021-04-30 12:01:00 |   |    | 

Na cestovateľských weboch kolujú informácie o tom, ktoré krajiny sú bezpečné aj pre sólo cestovateľky. Ani jedna z týchto destinácií vám však neponúkne také pohodlie a ideálnu atmosféru ako fínsky ostrovný rezort SuperShe. Na toto miesto totiž nemôže vstúpiť žiaden muž a všetky služby sú prispôsobené len dovolenkujúcim ženám.



 

Nápad jednej z najúspešnejších podnikateliek

Za týmto zaujímavým projektom stojí nemecká podnikateľka Kristina Roth. Tá sa preslávila vďaka založeniu firmy, ktorej hodnota sa v priebehu pár rokov vyšplhala na 65 miliónov dolárov. Vďaka tomu sa dostala aj do rebríčka desiatich najrýchlejšie rastúcich biznisov, ktoré patria ženám. Po dvadsiatich rokoch tejto úspešnej, ale aj veľmi náročnej kariéry sa však Kristina rozhodla pre zmenu. Svoju firmu predala, kúpila si ostrov neďaleko fínskeho pobrežia a pustila sa do realizácie nového nápadu. Pred troma rokmi tam vytvorila súkromný rezort, ktorý môžu navštíviť iba ženy. Muži tam majú vstup prísne zakázaný a nemôžu tam prísť ani ako zamestnanci či dodávatelia. Kristina to brala ako novú veľkú výzvu a chcela najmä podniknúť niečo, čo by jej opäť prinieslo novú energiu.

 

Za šesť mesiacov premenila opustený ostrov na rezort

Po predaní úspešnej firmy prišla Roth na dovolenku do Fínska. Tam sa jej ihneď zapáčila atmosféra krajiny a najmä množstvo ostrovov v okolí. Práve v tom období jeden z nich ponúkali na predaj. Ako neskôr majiteľka SuperShe uviedla, takáto ponuka sa neobjavuje často, preto ani na chvíľku neváhala a ihneď na ňu zareagovala. Keď ostrov kúpila, v tom čase sa na ňom nenachádzalo absolútne nič, iba divoká príroda. Nasledujúcich šesť mesiacov jej trvalo, kým ho premenila na svoj vysnívaný rezort. Sama aktívne spolupracovala pri navrhovaní jednotlivých budov a celého nápadu, aby ho tak čo najlepšie prispôsobila svojmu želaniu. V tomto období sa rozhodla, že svoj rezort sprístupní iba ženám, ktoré tam nájdu oázu pokoja a môžu si oddýchnuť od všetkých starostí.

 

Naraz tam môže byť desať hostiek

Dnes už nie je ničím výnimočné, ak sa na dovolenku vyberie sama žena a dopraje si tak oddych od všetkých každodenných starostí. Často sú veľmi vyťažené v práci i v starostlivosti o domácnosť, preto hľadajú takúto možnosť úniku od reality. No Kristina Roth pripomína, že napriek tomu si nedokážu ani v týchto momentoch nájsť čas pre seba. Stačí, že si chcú posedieť v bare pri drinku a už sa o nich zaujímajú muži, alebo keď sa pohybujú v ich spoločnosti, automaticky cítia potrebu sa nalíčiť a lepšie sa upraviť. Ostrov SuperShe je v tomto smere úplne iný. Ženám ponúka dokonalú slobodu, po celý čas tam chodia nenalíčené, v pohodlnom oblečení a venujú sa najmä svojej duši, osobnému rozvoju a relaxu. Aktuálne na ňom nájdete okrem hlavnej budovy aj štyri menšie chatky, v ktorých môžu naraz ubytovať maximálne desať hostiek. Takto chcú zabezpečiť, aby mali dostatok súkromia, našli si svoje pokojné zákutia v prírode a personál im ponúkne vysoko kvalitný servis.

 

Služby dolaďovali so stovkou žien

Nemecká podnikateľka mala pred otvorením určitú predstavu o tom, ako by mali prebiehať pobyty a aké služby by tam chcela poskytovať. Pred jeho spustením to však chcela všetko doladiť do posledných detailov, preto oslovila stovku žien, ktoré jej pomohli odhaliť ďalšie drobnosti, ktoré by hosťkám spríjemnili ich pobyt. Práve z tohto prieskumu vzišiel nápad, že ženy potrebujú väčší kontakt s inými ženami. Počas svojho pobytu nechcú byť izolované a chcú sa stať súčasťou komunity. Preto sa rozhodli ponúkať taký program, ktorý by mohli robiť spoločne. Aj zamestnankyne rezortu sa k nim správajú ako k dobrým kamarátkam, aby tak vytvorili príjemnú atmosféru jednej veľkej komunity. Cestovateľky sa preto často stretávajú na posedení pri káve a počas spoločných rozhovorov prechádzajú veľkou psychologickou očistou. V takomto zoskupení sa lepšie uvoľnia a sú ochotné hovoriť o tom, čo ich najviac trápi. Výsledkom je, že mnohé z hostiek zostávajú kamarátkami aj po návrate domov a pravidelne sa spolu rozprávajú cez internet, alebo ak je to možné, tak sa osobne stretávajú. SuperShe im preto ponúka viac ako len dovolenku, poskytuje im možnosť na životný reštart a prehodnotenie si priorít.

 

Bez alkoholu a so zameraním na relax

Pred troma rokmi prišli v tomto rezorte s odvážnou myšlienkou, že zákazníčkam nebudú ponúkať žiaden alkohol. Takto sa chceli vyhnúť akýmkoľvek problémom a navyše to nebolo v súlade s ich hlavnou ideou týždenného relaxu a detoxu od bežného sveta. Neskôr z tejto podmienky ustúpili, ale napriek tomu na ostrove netečie alkohol prúdom. Pre ženy tam ponúkajú večernú šťastnú hodinku, na ktorej sa naučia miešať zaujímavé nápoje a domov si tak odnesú aj nové recepty. Rovnako celý program počas dovolenky prebieha komunitným štýlom. V prípade záujmu sa môžete zúčastniť spoločnej prípravy jedla, k dispozícii sú hodiny jogy a iného cvičenia, ale aj lekcie na výrobu domácej kozmetiky alebo posedenia, kde rozoberajú rôzne aktuálne problémy. Účasť na programe je dobrovoľná a keď si potrebujete oddýchnuť, venujete čas iba sebe.

 

Jeden týždeň za 4000 eur

Cena za týždenný pobyt na ostrove je 4000 eur na osobu. V tejto sume je zahrnuté aj ubytovanie v Helsinkách, odkiaľ vás potom v deň začatia dovolenky vezmú priamo na SuperShe, celý program, využívanie wellnessu a strava v podobe výživnej paleo diéty. Kvôli veľkému záujmu ponúkajú aj kratšie pobyty na tri noci, ktoré stoja 2000 eur.

 

Autor: © Zoznam/David

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Getty Images

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Pondelok, 29. apríl. 2024. Meniny má Leo, Lea.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa