Exotická dovolenka

Na vlastnej koži: Prečo sa oplatí navštíviť turistami prehliadaný Bangladéš?

Na vlastnej koži: Prečo
2024-03-16 00:00:00

Bangladéš je krajina, ktorú väčšina turistov prehliadne napriek tomu, že má pre návštevníka pripravenú širokú ponuku zaujímavých miest. Krajina je plná prekvapení a unikátneho mixu prírodných krás, bohatej histórie či kultúrneho dedičstva. Bangladéš je stopercentne autentický a výlet bude jedným akčným dobrodružstvom. Čo sa tu dá teda vidieť a prečo sa sem oplatí cestovať? viac »

Skalnaté hory, dychberúci prírodný unikát Kordiller

Skalnaté hory, dychberúci prírodný
2024-03-15 15:30:00

Skalnaté hory na severoamerickom kontinente predstavujú pre svet dokonalý obraz nádhernej krajiny a silnej prírody - ikonický americký Západ. Oblasť známa ako Rocky Mountains, predstavuje pôsobivé horské pásmo, ktoré sa tiahne od severu Nového Mexika až po severozápadnú časť Kanady. Táto obrovská oblasť ponúka návštevníkom nespočetné prírodné zaujímavosti a divokú krásu, ktorá je domovom rôznorodej flóry a fauny. V rámci Skalnatých hôr sa nachádza hneď niekoľko národných parkov. viac »

Galapágy obývajú vzácne tvory: 7 fascinujúcich zvierat, ktoré inde nenájdete

Galapágy obývajú vzácne tvory:
2024-03-13 10:00:00

Súostrovie Galapágy leží vo východnej časti Tichého oceánu približne 1000 kilometrov od pevninskej časti Ekvádoru. Jeho jedinečná živočíšna a rastlinná ríša sa stala inšpiráciou pre evolučnú teóriu britského vedca Charlesa Darwina a aj dnes tam žije množstvo druhov, ktoré nikde inde nenájdete. viac »

Sladký ostrov zamrznutý v čase: Negros pokrývajú trstinové plantáže a miestnych živí cukor

Sladký ostrov zamrznutý v
2024-03-11 00:00:00

Keď sa povie rum, väčšina ľudí si zrejme predstaví Karibik či Latinskú Ameriku, ten najlahodnejší sa ale vyrába aj na Filipínach. Takmer polovica cukru v tejto krajine pochádza z ostrova Negros, ktorý si vďaka tomu vyslúžil prezývku Sugarlandia. Cesta naň je ako výlet v čase do dávnej koloniálnej minulosti. viac »

Masajovia patria k najznámejším kmeňom sveta: O svoje tradície musia tvrdo bojovať

Zhabaná slonovina pred likvidáciou
2024-03-09 00:00:00

V srdci východnej Afriky, medzi rozľahlými savanami a majestátnymi vrchmi, žije jedinečné etnikum, ktoré svojou bohatou kultúrou a tradičným spôsobom života priťahuje pozornosť sveta. Masajovia, hrdí a odvážni, sú strážcami svojej kultúry, ktorá s ťažkosťami, ale predsa odoláva času a modernizácii. viac »

Najvyššiu japonskú horu Fudži trápia turisti: Davom nestačia toalety, vstup bude regulovaný

Najvyššiu japonskú horu Fudži
2024-03-08 16:00:00

Turisti, ktorí chcú vystúpiť na najvyššiu japonskú horu Fudži, budú od začiatku letnej lezeckej sezóny musieť zaplatiť poplatok 2000 jenov. Opatrenie sa bude týkať iba najpopulárnejších chodníkov vedúcich na vrchol. Pre spoplatnenie sa japonské úrady rozhodli preto, že je chodník preľudnený, čo vyvoláva zvýšené riziko nehôd a obavy z ničenia životného prostredia v oblasti, informoval denník The Guardian. viac »

Skrytý poklad Indonézie: Na ostrove Moyo oddychovala aj princezná Diana

Skrytý poklad Indonézie: Na
2024-03-06 00:00:00

Ak vám pripadajú  Bali alebo Lombok príliš turistické a túžite po úniku na malebný ostrov, navštívte ostrov Moyo severne od ostrova Sumbawy. Nájdete tam pláže s bielym pieskom, skryté vodopády či nádherné korálové útesy, ktoré budú počas dovolenky patriť iba vám. Prečo je teda ostrov Moyo skrytým pokladom Indonézie? viac »

Unikátny chrám obrátený hore nohami: Kráľovnina studňa predčila aj Tádž Mahal

Unikátny chrám obrátený hore
2024-03-03 16:00:00

Keď v 17. storočí mughalský vládca Šáhdžahán prikázal postaviť slávny Tádž Mahal ako poctu svojej manželke, iný symbol lásky už v Indii v tom čase bol. A možno trochu prekvapivo ho nechala vybudovať žena pre svojho manžela... viac »

Nepál nie je len pre horolezcov: Slovenskí cestovatelia si pochvaľujú kultúru aj prírodu

Nepál nie je len
2024-02-29 12:00:00

Hoci je sú pre Nepál najviac charakteristické Himaláje, ktoré ročne lákajú tisícky turistov, táto krajina nie je len o osemtisícovkách. Možno vás hlavné mesto Káthmandu prekvapí svojou bohatou kultúrou, mesto Pokhara zas svojím pomalým oddychovým tempom a národné parky hustou džungľou. Výlet do Nepálu teda môže byť pokojná dovolenka s kultúrnym zážitkom, ale aj plná adrenalínu. viac »

Exotický raj pre dospelých i deti: 7 dôvodov pre rodinnú dovolenku na ostrove Phu Quoc

Exotický raj pre dospelých
2024-02-27 00:00:00

Nájsť ideálnu destináciu pre cestovanie s deťmi nie je vždy jednoduché. Zaujímavú alternatívu predstavuje vietnamský ostrov Phu Quoc, kam sa počas sezóny lieta z Bratislavy. Vďaka nádherným plážam a rôznym zábavným atrakciám si tam spoločnú zábavu užijú celé rodiny. viac »

V Alžírsku otvorili novú mešitu: Je najväčšia v celej Afrike!

V Alžírsku otvorili novú
2024-02-26 10:00:00

Alžírsko v nedeľu slávnostne otvorilo novú mešitu na pobreží Stredozemného mora, ktorá je tretia najväčšia na svete. Kvôli politickým otrasom sa dokončenie stavby neustále predlžovalo a zdražovalo, informovala dnes agentúra AP. viac »

FOTOREPORTÁŽ: Dažďový prales Guanayara vás uchváti svojou divokou krásou

FOTOREPORTÁŽ: Dažďový prales Guanayara
2024-02-22 08:00:00

Kuba patrí vzhľadom k štátnemu zriadeniu a minulosti k menej navštevovaným destináciám, turistom však pritom rozhodne má čo ponúknuť. Najviac ich lákajú nádherné karibské pláže, koloniálna architektúra, hudba, rum, cigary či staré autá, na svoje si ale prídu aj milovníci prírody. viac »

Objavte Egypt z inej perspektívy: Plavba po Níle k tajomným pokladom

Dobrodružná plavba po Níle.
2024-02-21 08:00:00

Egypt a jeho najfascinujúcejšie miesta sa dajú zažiť aj inak, ako ste zvyknutí – z paluby lode. Práve pri brehoch Nílu stoja tie najväčšie objavy histórie Egypta, ktoré budete mať na dosah. Tieto dokonalé diela vzbudzujú obdiv už tisícročia a práve počas plavby po Níle sa môžete vydať za poznaním tých najkrajších faraónskych divov sveta. viac »

FOTOREPORTÁŽ: Tri sopky v Indonézii, ktoré sa oplatí navštíviť

FOTOREPORTÁŽ: Tri sopky v
2024-02-18 00:00:00

Ak ste milovníci prírody a fascinujú vás jej neuveriteľné javy, návšteva sopiek v Indonézii bude pre vás nezabudnuteľným zážitkom. Krajina leží na mieste, kde sa stretávajú dve litosferické dosky a dochádza tam k častým zemetraseniam či erupciám. Dnes je v Indonézii 127 aktívnych sopiek a my vám prinášame tri, na ktoré sa oplatí vystúpiť. viac »

V Abú Zabí otvorili hinduistický chrám, súčasťou sú aj sochy českého výtvarníka

V Abú Zabí otvorili
2024-02-17 12:00:00

V metropole Spojených arabských emirátov (SAE) Abú Zabí v stredu slávnostne otvorili hinduistický chrám, ktorý je podľa miestneho denníka The National prvým kamenným hinduistickým chrámom na Blízkom východe postaveným tradičnou remeselnou technikou. viac »


<< Predchádzajúci 1 2 3 4 5 Nasledujúci >>
Utorok, 19. marec. 2024. Meniny má Jozef.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa