Rozhovory

Lenka a Dávid sú na ceste okolo sveta: Odísť zo zabehnutého života bolo to najlepšie rozhodnutie (ROZHOVOR)

Lenka a Dávid sú
2023-07-15 12:30:00

Lenka (27) a Dávid (32) Haringovci nedávno oslávili svoje prvé výročie svadby. V Pakistane. Svoju medové týždne totiž poňali trochu inak ako ostatní a vybrali sa na ročnú cestu po menej tradičných destináciách. Čo zaujímavé na nej doteraz zažili, do ktorej krajiny by sa už vrátiť nechceli a čo by poradili ostatným cestovateľom, o tom nám sympatická dvojica prezradila viac v rozhovore. viac »

Riaditeľ Slovenského národného múzea otvorene: ROZHOVOR o nových projektoch aj top exponátoch

Riaditeľ Slovenského národného múzea
2023-04-25 07:00:00

Legendárnu žirafu v sídelnej budove Slovenského národného múzea (SNM) v Bratislave nikto neobíde. Povedal v rozhovore pre TASR Branislav Panis, generálny riaditeľ inštitúcie, ktorá zaznamenáva 130. výročie založenia. Prezradil aj to, či národné múzeum v čase pandémie prišlo o svojich návštevníkov, aké projekty pre nich chystá, ktoré jeho pracoviská sú top a zbierkové predmety najcennejšie. viac »

Zakladateľ rezervačného portálu: Dovolenky na jachtách nie sú len pre boháčov (ROZHOVOR)

Zakladateľ rezervačného portálu: Dovolenky
2022-10-22 00:00:00

Slovenská spoločnosť Boataround je príkladom toho, ako sa z malého startupu dá vybudovať prosperujúci biznis fungujúci v 80 krajinách. Vo svojej ponuke má k dispozícii vyše 22 tisíc a spoluzakladateľ Pavel Pribiš tvrdí takáto forma relaxu nie je len pre boháčov a dnes si ju už môže dovoliť každý. viac »

Cestovateľka Dorota Nvotová: Ocitnúť sa v nebezpečných situáciách je korením môjho života (ROZHOVOR)

Dorota Nvotová
2021-09-22 08:01:00

Dorota Nvotová je herečka, speváčka, spisovateľka, no v neposlednom rade vášnivá cestovateľka. Mnohí slovenskí turisti mali možnosť v jej sprievode spoznať nádherný Nepál či Indiu. Vyspovedali sme túto nevyliečiteľnú svetobežníčku, ktorá bude dnes jedným z hostí v diskusnej talkshow Hry v DPOH. viac »

Slovenská astrobiologička M. Musilová: Nie je ľahké byť ženou vo vesmírnom sektore (ROZHOVOR)

Michaela Musilová
2021-08-23 11:50:00

Počas augusta absolvuje slovenská astrobiologička a riaditeľka vesmírnej stanice HI-SEAS Michaela Musilová simulovanú marťanskú misiu na Havaji. Ako uviedla pre TASR, do vesmíru chce ísť robiť výskum a na Marse chce hľadať stopy po živote. V rozhovore uviedla aj to, ako vyzerá simulovaná misia, čo na nej posádka robí, alebo či si ako vedúca vesmírnej stanice vyberá členov jednotlivých misií. viac »

Digitálny nomád Martin: Kanceláriu mám v najkrajších kútoch našej krajiny (ROZHOVOR)

Digitálny nomád Martin vymenil
2021-08-04 19:01:00

Meno Martina Spana je mnohým dobre známe. 36-ročný Slovák je expertom na umelú inteligenciu a široká verejnosť ho vníma aj vďaka deepfake videu Zlatice Puškárovej, kde dokázal, že netreba veriť všetkému, čo nájdete na internete. Má však aj úplne inú vášeň. Najsledovanejší slovenský informatik veľmi rád cestuje, a tak sa pred rokom vydal na dráhu digitálneho nomáda a kanceláriu vymenil za tie najkrajšie miesta Slovenska. V rozhovore o tomto životnom štýle prezradil viac. viac »

Bratislavčan Filip pôsobil v najlepších reštauráciách sveta: Varil som veľa bizarných vecí (ROZHOVOR)

Bratislavčan Filip Ondrušek pôsobil
2021-03-16 08:01:00

Filip Ondrušek má iba 24 rokov, no rozhodne patrí k najzaujímavejším postavám slovenskej gastronómie. Už na strednej škole absolvoval prvú stáž v michelinskej reštaurácii v Poľsku a neskôr pôsobil ako kuchár v luxusných podnikoch po celom svete, kde varil pre saudskoarabského princa, hollywoodskych hercov aj slávnych spevákov. Popri práci však dokázal množstvo krajín spoznať aj ako turista. V rozhovore nám o svojich zaujímavých skúsenostiach prezradil viac. viac »

Autobusár Ondrej jazdí v Nórsku, jeho zážitky sú hitom: Pri tomto som sa musel smiať (ROZHOVOR)

Ondrej Sokol je vodičom
2021-01-03 08:01:00

Od malička ho fascinovali autobusy, až sa stal vodičom. Pred vyše desiatimi rokmi odišiel do Nórska, z jeho zážitkov vznikli nakoniec dve knihy Ako som vozil Nórov. Budúci rok by Ondrejovi Sokolovi mala vyjsť tretia kniha Ako som vozil Kórejčanov. viac »

Filmári strávili tri mesiace v spoločnosti levov: Polovica mláďat sa nedožije prvých narodenín (ROZHOVOR)

Filmári strávili tri mesiace
2020-01-11 12:00:01

Aké zviera sa vám vybaví ako prvé, keď sa povie Afrika? Väčšina ľudí si čierny kontinent určite spája s levmi. Tieto majestátne mačkovité šelmy sú síce kráľmi džungle, ale najmä ide o zraniteľných členov ekosystému. Viac o nich v rozhovore prezradili dokumentaristi, ktorí ich pozorovaním strávili tri mesiace. viac »

Štefan navštívil všetky krajiny sveta: Lákadiel je ešte stále veľa (ROZHOVOR)

Štefan na afganskej hranici
2019-10-24 08:00:01

Má len niečo vyše štyridsiatky a už stihol navštíviť všetkých 197 krajín sveta. Ako sa mu to podarilo, čo zaujímavé na cestách zažil a ktoré miesta ho zaujali najviac, o tom sme sa so Štefanom Polakovičom porozprávali v otvorenom rozhovore. viac »


<< Predchádzajúci 1 2 3 Nasledujúci >>
Utorok, 19. marec. 2024. Meniny má Jozef.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa