Rozhovory

Riaditeľ múzea A. Warhola: Neustále bojujeme, aby sme v regióne udržali život (ROZHOVOR)

2023-11-13 12:00:00 |

S Martinom Cubjakom, riaditeľom Múzea moderného umenia Andyho Warhola, sme sa stretli počas vernisáže výstavy diel tohto svetoznámeho umelca v Bratislave. Pôvodne sme rozhovor neplánovali, Cubjak však o svojom poslaní rozpráva tak pútavo a s takým nadšením, že sme si jeho slová nemohli nechať pre seba. Osobnosť a dielo Warhola vďaka nim určite začnú zaujímať aj vás.

Viac článkov

Vzácny hosť v Bratislave: Vyspovedali sme najmladšieho cestovateľa, ktorý navštívil všetky krajiny sveta

James Asquith
2019-08-27 00:00:01

Príbeh Jamesa Asquitha je splneným snom každého cestovateľa. Do veku 24 rokov a 192 dní navštívil všetky krajiny sveta a dodnes je zapísaný v Guinnessovej knihe rekordov ako najmladší, komu sa to podarilo. My sme ho počas jeho návštevy Bratislavy trochu vyspovedali. viac »

Slováci na ceste okolo sveta: Najmilších ľudí sme stretli v tých najnebezpečnejších krajinách (ROZHOVOR)

Dvojica Travel with the
2019-02-16 00:00:01

Cestujú s úsmevom, a tak svoj projekt nazvali Travel with the Smile. Mladí Slováci Maya a Michal sa vybrali naprieč celým svetom, aby spoznali skutočný život ukrytý za turistickým pozlátkom. O svoje zážitky sa delia prostredníctvom sociálnych sietí, kde majú desaťtisíce fanúšikov a nám viac prezradili aj v príjemnom rozhovore. viac »

Odborník na polárnu turistiku: Do roku 2040 nemusí byť na Severnom póle žiadny ľad (ROZHOVOR)

Arktída
2019-01-06 00:00:00

Cestovaniu sa venuje čoraz viac ľudí. Klasické destinácie v Európe, Ázii či oboch Amerikách sa už mnohým zunovali a hľadajú nové dobrodružstvá v polárnych oblastiach. Antarktída a Arktída sú cieľom expedičných výprav pre vedcov i bežných turistov. Polárny svet na severe a juhu sa nenávratne mení a o pár desaťročí už nemusí byť synonymom pre trvalý sneh a ľad. V rozhovore pre TASR to povedal prezident spoločnosti Poseidon Expeditions Nikolaj Saveliev. viac »

Monacké knieža Albert II.: Svet nerobí dosť pre záchranu životného prostredia (ROZHOVOR)

Monacké knieža Albert II.
2018-10-13 00:00:01

Vyskúšal, aké je to byť viacnásobným olympionikom, zúčastnil sa na závodoch Paríž - Dakar. Bol prvou hlavou štátu na svete, ktorá stála na Severnom póle. No najmä je jedným zo svetových lídrov v oblasti ochrany životného prostredia. Napriek tomu, že summity štátov sveta sa tejto téme systematicky venujú od roku 1992, stále to nie je dosť. Monacké knieža Albert II. poskytol TASR exkluzívny rozhovor počas otvorenia výstavy slovenského fotografa Filipa Kuliseva o polárnych oblastiach v Monte Carle. viac »

Slovenka Nita žije na Jamajke už takmer 20 rokov: Šťastie je ako bumerang (ROZHOVOR)

Nita Kimuri a jej
2018-07-01 00:00:01

Preraziť kdekoľvek na svete je pomerne náročné, o chudobných krajinách tretieho sveta to platí dvojnásobne. Slovenke Nite Kimuri sa to podarilo – dnes je jediným expertom na Jamajku na Slovensku a v Čechách, autorkou štyroch cestopisných kníh o tomto karibskom štáte a zároveň profesionálnou sprievodkyňou, ktorá vám ukáže Jamajku takú, aká naozaj je. viac »

Dobrovoľník v Rwande: Aj v ošumelom malom obchode môžete platiť mobilom (ROZHOVOR)

Čech Petr Kočnar je
2018-05-13 00:00:01

Odletel do Rwandy, lebo sa chcel naučiť po francúzsky a pomáhať v sirotinci. Ani jeden z týchto plánov mu nevyšiel, no v Kigali založil neziskovú organizáciu Talking Through Art, ktorá pomáha fyzicky postihnutým zaradiť sa späť do spoločnosti. Podporiť ich môžete nákupom ručne vyrábaných misiek alebo aj tak, že si u nich objednáte prehliadku hlavného mesta Kigali. Viac o živote v Rwande aj o fungovaní organizácie prezradil jej zakladateľ Petr Kočnar v rozhovore. viac »

Jeden rok, 23 krajín a nekonečno zážitkov: Baška a David si splnili cestovateľský sen (ROZHOVOR)

Baška a David precestovali
2018-04-29 00:00:00

Práca, oddych, spánok a zase len práca - tak obvykle vyzerá bežný deň väčšiny z nás a inak to nebolo ani s lekárkou Baškou a informatikom Davidom. Ich náhodné zoznámenie na letnom festivale však všetko zmenilo a mladá sympatická dvojica zistila, že obaja túžia po jedinom - využiť mladosť a ušetrené peniaze a spolu spoznať celý svet. Výsledkom je cesta, ktorá zmenila ich život. viac »

Líder polárnych expedícií: Ľudia chodia na póly, aby mali zážitok ako prví objavitelia (ROZHOVOR)

Líder polárnych expedícií: Ľudia
2018-04-15 00:00:01

Expedície do polárnych oblastí sú dostupné pre čoraz viac ľudí, ktorí chcú zažiť pocit, aký mali prví dobyvatelia pólov. Hoci od tých čias prešlo aj viac ako sto rokov, príroda je tam rovnaká. Preto možno prežiť rovnaké pocity, ako mali Amundsen, Peary, Nansen a iní slávni polárnici. V rozhovore v rámci multimediálneho projektu TASR Osobnosti: tváre, myšlienky to povedal líder viac ako štyridsiatich polárnych expedícií Jan Bryde. viac »

Fotograf lietadiel Juraj Ondruš: Na letisku trávime celé hodiny (ROZHOVOR)

Fotograf lietadiel Juraj Ondruš:
2018-04-08 00:00:01

Fanúšikovia fotografovania lietadiel dokážu stráviť na letisku hodiny, ovládajú ich letový poriadok a neváhajú pre zaujímavejšie stroje prísť k pristávacej dráhe v akomkoľvek počasí či v ktorúkoľvek hodinu. Predseda Občianskeho združenia Airliners.sk Juraj Ondruš prezradil o tejto vášni k lietadlám a fotografii viac. viac »

Slovenka v hviezdnom tíme NASA: Na Mars nemožno poslať hocikoho (ROZHOVOR)

Michaela Musilová
2018-03-25 00:00:01

Išla na simulovanú misiu na Mars, kde mala osem mesiacov robiť výskum. Ešte pred odchodom sa predsedníčka Slovenskej organizácie pre vesmírne aktivity (SOSA) Michaela Musilová porozprávala s TASR. Misiu však po jej začiatku zrušili pre nízky počet členov. Jeden člen posádky bol totiž v ohrození života a musel ísť do nemocnice a po tom z misie odstúpila ďalšia osoba. Misia by však mala pokračovať, zatiaľ ale nie je celkom jasné kedy. viac »


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa