Afrika – exotická dovolenka

Masajovia patria k najznámejším kmeňom sveta: O svoje tradície musia tvrdo bojovať

2024-03-09 00:00:00 |

V srdci východnej Afriky, medzi rozľahlými savanami a majestátnymi vrchmi, žije jedinečné etnikum, ktoré svojou bohatou kultúrou a tradičným spôsobom života priťahuje pozornosť sveta. Masajovia, hrdí a odvážni, sú strážcami svojej kultúry, ktorá s ťažkosťami, ale predsa odoláva času a modernizácii.

Viac článkov

V Alžírsku otvorili novú mešitu: Je najväčšia v celej Afrike!

V Alžírsku otvorili novú
2024-02-26 10:00:00

Alžírsko v nedeľu slávnostne otvorilo novú mešitu na pobreží Stredozemného mora, ktorá je tretia najväčšia na svete. Kvôli politickým otrasom sa dokončenie stavby neustále predlžovalo a zdražovalo, informovala dnes agentúra AP. viac »

Objavte Egypt z inej perspektívy: Plavba po Níle k tajomným pokladom

Dobrodružná plavba po Níle.
2024-02-21 08:00:00

Egypt a jeho najfascinujúcejšie miesta sa dajú zažiť aj inak, ako ste zvyknutí – z paluby lode. Práve pri brehoch Nílu stoja tie najväčšie objavy histórie Egypta, ktoré budete mať na dosah. Tieto dokonalé diela vzbudzujú obdiv už tisícročia a práve počas plavby po Níle sa môžete vydať za poznaním tých najkrajších faraónskych divov sveta. viac »

Timgad vznikol ako vojenská kolónia, obchodníci ho premenili na alžírsku perlu

Timgad vznikol ako vojenská
2023-12-05 12:00:00

Do Timgadu v Alžírsku dnes putujú turisti z celého sveta, aby si pozreli toto antické mesto ukazujúce najpodmanivejšiu časť dejín tohto regiónu. O jeho vznik sa zaslúžil cisár Traján, ktorý tam založil vojenskú kolóniu. Časom však na jeho vývin začali mať väčší vplyv obchodníci. Stalo sa z neho dôležité obchodné miesto, vďaka čomu tam plynulo veľa peňazí a tie investovali do jeho rozvoja. viac »

Senegalský ostrov Gorée presiakol bolesťou a utrpením: Preslávil ho najväčší trh s otrokmi

Senegalský ostrov Gorée presiakol
2023-11-24 12:00:00

Mesto Dakar sa skladá z devätnástich štvrtí. Gorée je jednou z nich a rozprestiera sa na samostatnom ostrove. Tento malý kúsok pevniny má za sebou náročnú históriu, smutne sa preslávil najmä tým, že sa tam v minulosti nachádzal najväčší trh s otrokmi. Akoby vtedy presiakol atmosférou bolesti, sĺz a utrpenia, ktoré sprevádzalo obchodovanie s ľuďmi. viac »

Krugerov národný park - to najlepšie safari v srdci africkej divočiny

Krugerov národný park -
2023-11-07 12:00:00

Počas návštevy Afriky sa turisti najviac tešia na spoznávanie tunajšej prírody a safari. Až keď na vlastnej koži zažijete divočinu, pochopíte, prečo tento kontinent mnohí tak veľmi milujú. Krugerov národný park v JAR patrí k najstarším na svete a obýva ho množstvo nádherných zvierat, ktoré ste dovtedy poznali iba zo ZOO. Nielen pre milovníkov prírody to bude zážitok, na ktorý už nikdy nezabudnú. viac »

Mesto legendárnej Angeliky: Sidi Bou Said milujú filmoví fanúšikovia aj umelci

Mesto legendárnej Angeliky: Sidi
2023-10-16 09:00:00

Na prvý pohľad Sidi Bou Said nevyzerá ako typické tuniské mesto, podľa domácich obyvateľov je však najkrajším na celom pobreží. Aj preto inšpiroval filmové štáby a pred mnohými rokmi sa tam natáčala napríklad aj legendárna Angelika. viac »

Africké súostrovie Svätý Tomáš a Princov ostrov - hotový raj na Zemi

Svätý Tomáš a Princov
2023-10-13 00:00:00

Neďaleko afrického kontinentu sa nachádza súostrovie Svätý Tomáš a Princov ostrov. Turistom ponúka najmä veľa krásnych prírodných atrakcií, napriek tomu o ňom mnohí veľa nevedia, preto tam ešte stále nechodí mnoho dovolenkárov. Pre pár odvážlivcov je to teda raj, kde si oddýchnete od ruchu veľkomiest a získate nezabudnuteľné zážitky. viac »

Africké opevnenia ksar: Kedysi ich využívali berberi, dnes lákajú turistov

2023-07-18 12:00:00

Každá významnejšia oblasť vo svete mala určitý obranný systém, ktorý pomáhal tunajším obyvateľom chrániť sa pred nepriateľmi. V minulosti boli boje o moc bežnou záležitosťou a najmä menšie mestečká či usadlosti museli často zápasiť o svoju slobodu a majetok. V Afrike preto vymysleli opevnené sídla s pomenovaním ksar, ktoré využívali najmä Berberi. V súčasnosti sú obľúbenou turistickou atrakciou. viac »

Najväčší tuniský magnet má názov El-Jem: Múry v gigantickom koloseu by vedeli dlho rozprávať

Najväčší tuniský magnet má
2023-05-27 13:00:00

EL-JEM - Máte v malíčku filmy a dávne príbehy o gladiátoroch bojujúcich v arénach či amfiteátroch, ktorí neraz pred zrakmi obecenstva a najvyššej kasty umierali? Presne takéto kruté druhy zábavy mali kedysi mešťania pred očami pravidelne, výnimkou nie je ani oblasť dnešného mesta El-Jem, kde dodnes stojí jeden z najzachovalejších amfiteátrov na africkom kontinente. Nesie rovnomenný názov po meste, v ktorom sa nachádza, jeho história je skutočne bohatá a nedá sa zrátať, koľko akcií a neuveriteľných udalostí sa tam odohralo. viac »

More, pamiatky aj skvelá gastronómia: Tunis je fantastická dovolenková destinácia

More, pamiatky aj skvelá
2023-05-11 08:00:00

TUNIS - Ak ste ešte nenavštívili famózny africký kontinent, mali by ste to čím skôr napraviť. Množstvo jeho krás určite ocení nejeden slovenský cestovateľ. My sme navštívili Tunisko, s ktorým sa spájajú starobylé pamiatky, more aj fantastická gastronómia. Pripravte sa na divokú kavalériu spomienok a množstvo zážitkov, ktoré len tak niekde nenájdete. viac »


<< Predchádzajúci 1 2 3 4 5 Nasledujúci >>
Utorok, 19. marec. 2024. Meniny má Jozef.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa