Nad Kluknavou otvorili rozhľadňu, elektrickú energiu si vyrába z vetra a slnka

Nad Kluknavou otvorili rozhľadňu,
2023-11-11 09:00:00

Turistom začala slúžiť nová 35-metrová rozhľadňa nad obcou Kluknava v Gelnickom okrese. Jej architektúra využíva moderné technológie a obnoviteľné zdroje energie, návštevníci si tak pri nej môžu dobiť elektrobicykel alebo mobilný telefón. viac »

OBRAZOM: Rozhľadňa na Lipovci U Rehušov

OBRAZOM: Rozhľadňa na Lipovci
2023-10-12 10:00:00

Rozhľadňa na Lipovci U Rehušov neďaleko obce Prietrž v okrese Senica bola vybudovaná v roku 2013 z prostriedkov Európskej únie z operačného programu cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Česká republika. viac »

OBRAZOM: Hradová v Košiciach láka zvyškami pevnosti aj vyhliadkovou vežou

OBRAZOM: Hradová v Košiciach
2023-09-24 12:00:00

Vrch Hradová patrí k obľúbeným turistickým cieľom obyvateľov i návštevníkov Košíc. Zvyšky základov a obvodového muriva nasvedčujú, že tam kedysi stál hrad. Pred pár rokmi v ich blízkosti pribudla vyhliadková veža, ktorá poskytuje výhľad nielen na metropolu východu, ale aj na široké okolie. viac »

Po takmer roku otvorili zrekonštruovanú vyhliadkovú vežu na Dukle

Po takmer roku otvorili
2023-06-26 11:00:00

Po takmer ročnej rekonštrukcii otvorili v pondelok vyhliadkovú vežu na Dukle. Jednotlivé práce ako súčasť druhej etapy boli zamerané na komplexnú obnovu a modernizáciu oboch jej vyhliadkových kupol, spolu s vyhliadkovou terasou nachádzajúcou sa na streche spodnej kupoly. viac »

Rozhľadňa, aká tu nebola: Z banskoštiavnickej Kalvárie dovidíte až na Vysoké Tatry

Rozhľadňa, aká tu nebola:
2023-05-23 12:00:00

V Banskej Štiavnici v utorok slávnostne otvorili novú vyhliadku na Kalvárii. Nachádza sa v severnej veži Horného kostola a v prípade dobrého počasia núka panoramatické výhľady nielen na starobylé banícke mesto, ale dovidieť z nej sa dá aj na najvyššie štíty Vysokých Tatier. viac »

Dominantou Krupiny je unikátna rozhľadňa: Vartovka má takmer 500 rokov!

Nad mestom Krupina už
2022-11-03 00:00:00

Na Slovensku máme množstvo rozhľadní a vyhliadkových bodov, odkiaľ sa môžete pokochať krásami našej krajiny. Jedna z nich sa nachádza pri Krupine a má názov Vartovka. Z jej vrcholu budete mať ten najkrajší výhľad na okolie a to ešte nie je všetko, čo vám ponúka. viac »

Nad Kluknavou vyrastá nová vyhliadková veža, dovidíte z nej na Vysoké Tatry a Kráľovu hoľu

Nad Kluknavou vyrastá nová
2022-10-25 07:00:00

Nad obcou Kluknava v Gelnickom okrese začali v týchto dňoch s výstavbou vyhliadkovej veže Green Point. Sumou takmer 200.000 eur projekt podporili z dotačného programu Košického samosprávneho kraja (KSK) Terra Incognita. Informoval o tom Michal Hudák z kancelárie predsedu KSK s tým, že rozhľadňa bude mať 35 metrov. viac »

Spišská Nová Ves má prvú rozhľadňu: Ponúka výhľad na Tatry aj Spiš

Spišská Nová Ves má
2022-07-07 10:00:00

Spišská Nová Ves sprístupnila verejnosti prvú mestskú rozhľadňu na Schulerlochu. Konštrukciu rozhľadne získalo mesto darom od Slovenskej elektrizačnej prenosovej sústavy, a. s. viac »

OBRAZOM Z rozhľadne na Makovskej hôrke pri Prešove uvidíte pohoria aj hrady

OBRAZOM Z rozhľadne na
2022-04-24 12:00:00

Na Malkovskej hôrke blízko Prešova sprístupnili novú vyhliadkovú vežu. Vidieť z nej Šarišský hrad, vrch Stráž, pohorie Čergov, Kapušiansky hrad, Slanské vrchy, ako aj samotné mesto Prešov. viac »

V Údolí smrti otvorili unikátnu rozhľadňu: Má tvar náboja

Kružlová: V Údolí smrti
2022-01-28 12:00:00

V Údolí smrti na východnom Slovensku pribudla takmer 14 metrov vysoká štvorposchodová rozhľadňa v tvare náboja do československej pušky vz. 24. Ako povedal starosta obce Kružlová Adrián Gužo, nezvyčajný tvar veže má symbolizovať spomienku na najtvrdšie boje počas vojny, ktoré sa odohrávali na území Duklianskeho priesmyku. viac »

Na Záhorí je viacero rozhľadní, ponúkajú pohľad nielen na región

Obec Cerová
2021-09-29 08:00:00

Región Záhoria je rôznorodý od rovín až po zvlnené územie Bielych a Malých Karpát. Ideálnymi miestami na komplexný pohľad nielen na región, ale aj široké okolie sú rozhľadne a vyhliadkové miesta, ktorých je aj na Záhorí niekoľko. TASR o tom informoval výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie Martin Lidaj. viac »

Rozhľadňa na vrchu Jasenina - výhľad až na cíp Vysokých Tatier

Rozhľadňa Jasenina nad obcou
2021-08-03 08:00:00

Turistická rozhľadňa na vrchu Jasenina nad obcou Ďubákovo v Poltárskom okrese ponúka nielen panoramatický výhľad na Novohrad. „Okrem Lučenca a Poltára môžu turisti pozorovať aj línie kopcov v Maďarsku. Pri dobrej viditeľnosti je možné pozorovať až cíp Vysokých Tatier,“ uviedla pre TASR Linda Ágoštonová z Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Turistický Novohrad a Podpoľanie. viac »

Holíč má novú turistickú atrakciu: Sprístupnili rozhľadňu

Novopostavená Rozhľadňa na Hrebeni
2021-05-14 08:00:00

Novopostavená Rozhľadňa na Hrebeni v meste Holíč, ktorá sa nachádza v tesnej blízkosti kultúrnej pamiatky Veterný mlyn, už slúži verejnosti. TASR o tom informoval výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie Martin Lidaj. viac »

Výlety po Nitrianskom kraji: Rozhľadne a vyhliadkové veže lákajú turistov aj v zime

Rozhľadňa na Marháte, Považský
2021-02-10 08:00:00

Zaujímavé turistické vychádzky a predovšetkým malebné pohľady do krajiny ponúkajú rozhľadne a vyhliadkové veže stojace na kopcoch i rovinách Nitrianskeho kraja. Turisti ich vyhľadávajú vo všetkých ročných obdobiach, množstvo návštevníkov však lákajú aj počas pandémie, keď mnohé turistické atrakcie musia zostať zatvorené. viac »

Nová rozhľadňa nad Tuhárom láka turistov: Pri dobrom počasí vidno až do Tatier

Turistická vyhliadka nad dedinou
2020-12-03 08:00:00

Turistická vyhliadka nad dedinou Tuhár v okrese Lučenec, ktorú miestna samospráva vybudovala koncom minulého roka, prilákala do regiónu nových návštevníkov. TASR o tom informoval starosta Peter Čeman. viac »


<< Predchádzajúci Nasledujúci >>
Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa