Amerika – exotická dovolenka

Galapágy obývajú vzácne tvory: 7 fascinujúcich zvierat, ktoré inde nenájdete

Galapágy obývajú vzácne tvory:
2024-03-13 10:00:00

Súostrovie Galapágy leží vo východnej časti Tichého oceánu približne 1000 kilometrov od pevninskej časti Ekvádoru. Jeho jedinečná živočíšna a rastlinná ríša sa stala inšpiráciou pre evolučnú teóriu britského vedca Charlesa Darwina a aj dnes tam žije množstvo druhov, ktoré nikde inde nenájdete. viac »

Chicago má netradičnú atrakciu: Tisíce ľudí putujú k potkanej diere

Chicago má netradičnú atrakciu:
2024-02-01 12:00:00

Diera na chodníku v štvrti Roscoe Village v Chicagu (známa ako "potkania diera") sa od januára tohto roka stala turistickou atrakciou. Tisícky návštevníkov k nej prilákal humorista Winslow Dumaine po zdieľaní na sociálnej sieti. TASR informuje podľa správ agentúry AP a webov ABC News a The New York Times. viac »

Pyramídy Tikal vyzerajú ako z filmu o Indianovi Jonesovi. Stále skrývajú svoje tajomstvá

Pyramídy Tikal vyzerajú ako
2023-11-08 00:00:00

Mayská kultúra nám zanechala veľa skvostných pamiatok. Ich spoločným znamením je, že každá z nich prináša nejaké iné zaujímavé tajomstvo. Inak tomu nie je ani v prípade pyramíd Tikal, ktoré sa nachádzajú v Guatemale. Obklopené sú divokou džungľou a milujú ich aj fanúšikovia Indiana Jonesa. Atmosféra tohto miesta totiž veľmi pripomína ich obľúbené filmy. viac »

Mexická Tequila – mesto, ktoré dalo svetu jeden z najlepších alkoholických nápojov

Mexická Tequila – mesto,
2023-10-07 00:00:00

Mexiko je vo svete známe ako rodisko tequily. Tento legendárny alkoholický nápoj začali v jeho komerčnej podobe vyrábať pri meste Tequila v provincii Jalisco. V súčasnosti sa aj vďaka tomu stalo obľúbenou turistickou destináciou. Dovolenkári tam prichádzajú nielen kvôli návšteve známeho liehovaru, ale vyhľadávajú aj zaujímavé historické pamiatky. viac »

Čo je najlepšie na dovolenke na Belize? Že to najkrajšie máte zadarmo!

Čo je najlepšie na
2023-10-05 00:00:00

Niektorí cestovatelia sa boja dovoleniek v exotike kvôli vyšším cenám. Skutočnosť je však taká, že hoci zaplatíte viac za letenku, v dodatočných nákladoch sa vám to vráti. Väčšinou nájdete lacnejšie ubytovanie ako v Európe a navyše máte vďaka nádhernej prírode postarané o bezplatný program na celý pobyt. Tak je to aj v prípade Belize. viac »

Pamiatka, z ktorej behá mráz po chrbte: Na tomto mieste režim umučil tisícky ľudí

Pamiatka, z ktorej behá
2023-09-23 12:00:00

Na zoznam pamiatok svetového dedičstva UNESCO pribudlo bývalé väzenie v Buenos Aires, v ktorom režim za diktatúry v Argentíne (1976-1983) mučil svojich politických odporcov. V budove bývalej vojenskej školy ESMA je teraz múzeum, ktoré má pripomínať zločiny režimu, ktorého obeťou sa stalo 30.000 ľudí. viac »

Plávajúce záhrady patria k najvzácnejším atrakciám Mexika, dielu Aztékov však hrozí zánik

Plávajúce záhrady patria k
2023-06-16 12:00:00

Plávajúce záhrady v drsnom predmestí Xochimilco patria k najstarším a najkrajším atrakciám Mexico City. Pochádzajú z čias Aztékov, ktorí ich vytvorili už v 14. storočí kvôli pestovaniu potravín a kvetov. Dodnes sa ich však zachovalo už len zopár a aj tým hrozí zánik. viac »

Mexické mesto Uxmal – vzácne stavby, ktoré odhaľujú tajomstvá mayskej kultúry

Mexické mesto Uxmal –
2023-06-04 09:00:00

Uxmal je jedno z najznámejších archeologických miest v Mexiku. Podľa historických odhadov bola táto oblasť obývaná už v 6. storočí pred Kristom. Z veľkolepého sídla mayskej kultúry sa už podarilo uchovať len malý zlomok pôvodných budov, napriek tomu v návštevníkoch tieto ruiny aj dnes vyvolávajú silné emócie a ponúkajú zaujímavý pohľad na dávne dejiny. viac »

Na vlastnej koži: Mexický Yucatán ukrýva novodobý div sveta, pláže i čarovné jaskynné jazierka

Novodobý div sveta -
2023-05-31 06:30:00

Poloostrov Yucatán ponúka lákadlá ako pyramídy v Chichen Itza, staré mestá španielskych kolonizátorov či jaskynné jazierka cenotes. My sme využili jedinečnú možnosť a navštívili ich po skončení plavby po Karibiku. viac »

Bahamy, Jamajka aj Kajmany: Vyskúšali sme plavbu po Karibiku

Výletná loď Regal Princess
2023-05-02 08:30:00

Vyberte sa spolu s nami na výlet po karibských ostrovoch. Spravte si leto, kedykoľvek sa vám zapáči. Oblečte si ľahučké oblečenie či plavky, zažite ranné vyloďovania v pozemských rajoch a užite si bohatý program a jedinečnú večernú zábavu na lodi. Na plavbu výletnou loďou Karibikom len tak nezabudnete. viac »


<< Predchádzajúci Nasledujúci >>
Utorok, 23. apríl. 2024. Meniny má Vojtech.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa