To najkrajšie zo sveta

Pokoj, ticho a úžasná príroda: Horské dedinky vás nabijú energiou, týchto päť je najkrajších

2024-03-12 00:00:00 |

Horské dedinky sú obľúbeným cieľom dovolenkárov, lebo si tam môžu dokonale oddýchnuť, utriediť si v hlave myšlienky a nabrať novú energiu. Týchto päť by ste mali zvážiť pri plánovaní svojich ďalších výletov či dovoleniek. Sú totiž jednoducho úžasné.

Viac článkov

Úžasné farby, vône aj chute: Skutočný život zažijete len na trhoch, tieto sú najzaujímavejšie

Plávajúci trh v Bangkoku,
2024-03-04 00:00:00

Trhoviská majú po celom svete veľmi dlhú históriu. Kedysi boli jediným miestom, kde si ľudia nakúpili potrebné potraviny a veci do domácnosti, a slúžili tiež ako miesto stretnutí, obchodov a priateľstiev. Dodnes sa hovorieva, že ak chcete spoznať nejakú krajinu, najlepšiu šancu máte práve na trhu. Tam prídete do kontaktu s domácimi, ochutnáte tradičné jedlá a dozviete sa viac o miestnej kultúre. viac »

Najnebezpečnejšie turistické trasy na svete: Sem sa vyberú len ľudia bez pudu sebazáchovy

Najnebezpečnejšie turistické trasy na
2024-02-29 17:00:00

Možno sa môžete pochváliť dlhým zoznamom zdolaných turistických chodníkov, no na tento výber by ste si netrúfli. Napriek veľkej hrozbe však aj tie najnebezpečnejšie turistické trasy na svete lákajú veľa záujemcov, ktorí pokúšajú šťastie a chcú sa pochváliť ich prejdením. viac »

Najkrajšie oázy sveta: Zmeňte výlet do púšte na jedinečné dobrodružstvo

Najkrajšie oázy sveta: Zmeňte
2024-02-29 00:00:00

Výlety do púšte môžu znieť veľmi lákavo. Lenže keď budete prechádzať jednotvárnou krajinou, tak vás to môže začať trochu nudiť. Preto je vždy milým prekvapením, keď zrazu počas vašich potuliek objavíte oázu so všetkou nádherou, ktorú prináša. viac »

Najkrajšie kryštálové jaskyne sveta: Jedna z nich je aj na Slovensku

Najkrajšie kryštálové jaskyne sveta:
2024-02-19 00:00:00

Vo svete nie je veľa kryštálových jaskýň a navyše nie všetky sú prístupné pre verejnosť. Aj preto sú tak vzácne a tešia sa veľkej obľube. Jednu z nich máme dokonca aj na Slovensku, pre bežných návštevníkov je však uzavretá. viac »

Každé iné, a predsa krásne: Týchto 5 prístavných miest rozhodne stojí za návštevu

Každé iné, a predsa
2024-02-15 12:00:00

Už v dávnej minulosti sa najlepšie žilo obyvateľom, ktorí sa usadili na pobreží nejakej rieky alebo mora. Vďaka rybolovu našli dobré možnosti na obživu a k tomu sa neskôr pridalo aj obchodovanie, z ktorého ťažili veľké množstvo peňazí. Práve v prístavných mestách sa totiž predával tovar aj z ďalekých končín. A keď sa obchody podarili, tak sa tu minulo o to viac peňazí. V súčasnosti preto tieto lokality patria k tým najkrajším, čo uvidíte počas vašich dovoleniek. viac »

10 najromantickejších hotelov sveta: Tu sa nedá povedať nie

10 najromantickejších hotelov sveta:
2024-02-14 22:00:00

Valentín je tu, no lásku si treba užívať po celý rok! Pod palmami so šumením mora, v starom hrade, kde na vás dýchne história, alebo na terase s tým najúžasnejším výhľadom – v týchto hoteloch vaše zásnuby, svadbu, medové týždne alebo romantickú dovolenku vo dvojici skutočne nezabudnuteľnými. viac »

Na more vyplávala najväčšia výletná loď sveta: Z toho vybavenia vám padne sánka (VIDEO)

Na more vyplávala najväčšia
2024-01-29 17:00:00

Vody morí a oceánov brázdi nový klenot Icon of the Seas, najväčšia výletná loď na svete. V sobotu vyplávala z amerického štátu Florida na svoju prvú plavbu, počas ktorej pasažierom sľubuje luxus a zábavu, o akej doteraz nechyrovali. Najväčší vodný park, najväčší bazén, najvyšší vodopád aj najdlhší tobogan - to sú rekordy, ktorými sa pýši nová kráľovná morí. viac »

Najdlhšia lanovka sveta spája dva ostrovy, Slováci ju majú na dosah

Najdlhšia lanovka sveta spája
2024-01-08 13:00:00

Vietnamský ostrov Phu Quoc, kam sa lieta aj z Bratislavy, nie je známy len svojou nedotknutou prírodou, ale aj vďaka rôznym zaujímavým atrakciám. K tým najunikátnejším patrí lanovka, ktorá vedie ponad more. Je najdlhšia na svete! viac »

Odkryte tajomstvá dávnej minulosti. Archeologické parky odhaľujú, ako žili naši predkovia

Posvätné mesto Teotihuacán, Mexiko
2023-12-11 00:00:00

Archeologické parky sú nedoceneným klenotom, ktorý vám najlepšie odhalí tajomstvá histórie jednotlivých krajín. Vďaka pozostatkom bývalých obydlí môžete fantazírovať o tom, ako tam kedysi žili ľudia a na rozdiel od skanzenov, ktoré sa zameriavajú na architektúru z nedávnych dejín, tu sa ponoríte do skutočne hlbokej minulosti. viac »

Podzemné tunely skrývali veľké tajomstvá. Nájdete ich v každom staršom meste

Podzemné tunely skrývali veľké
2023-11-30 17:00:00

V podzemí mnohých miest a pamiatok fungoval ešte jeden tajomný svet. Ten bol vytvorený pomocou tunelov a často ponúkal možnosť, ako sa ukryť pred nebezpečenstvom. Dnes sú tajomné chodby na mnohých miestach sprístupnené verejnosti a ponúkajú možnosť spoznať aspoň kúsok tohto paralelného sveta. viac »


<< Predchádzajúci 1 2 3 4 5 Nasledujúci >>
Utorok, 19. marec. 2024. Meniny má Jozef.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa