Európske mestá

Najlepšie skryté poklady Európy: Známa stránka pozýva aj do slovenskej dediny!

2024-04-15 09:30:00 |

European Best Destinations je známa stránka venovaná cestovaniu a kultúre v Európe. Turistom, ale aj profesionálom v oblasti cestovného ruchu pravidelne predstavuje to najlepšie zo starého kontinentu a do veľkej miery ovplyvňuje, kam sa najbližšie vyberú. Do svojho výberu top skrytých pokladov zaradila aj slovenskú dedinku.

Viac článkov

Jedno z najkrajších mestečiek sveta je v Nemecku, pozná ho pritom len málokto

Jedno z najkrajších mestečiek
2024-04-09 12:00:00

Ak milujete staré historické mestečká, Bamberg v nádhernom regióne Frankónie bude vašim ďalším favoritom. Okrem vlastnej krásy ponúka aj niekoľko možností na ďalšie zaujímavé výlety, napríklad do neďalekého Norimbergu. Vďaka nemu je tiež ľahko dostupný, keď sa tam pohodlne dostanete vlakom z Viedne. viac »

Taliansky výlet za bublinkami: Conegliano dalo svetu lahodné prosecco

Taliansky výlet za bublinkami:
2024-03-22 12:00:00

Benátsko ponúka množstvo možností na výlety, preto by bolo škodou zostať len v jeho slávnej metropole. Naplánujte si aj návštevu okolitých zaujímavostí, napríklad mesta Conegliano, ktoré má ešte typickejšiu taliansku atmosféru. Historické budovy, romantické staré uličky a skvelé jedlo sú tou najlepšou pozvánkou. viac »

Rondu pokladajú za najkrajšie španielske mestečko: Jedna pamiatka nemá vo svete páru

Rondu pokladajú za najkrajšie
2024-03-05 00:00:00

Na tento pohľad nikdy nezabudnete. Mesto Ronda je postavené na veľkom brale a dominuje mu vysoký most, známy mnohým cestovateľom. Nájdete ho na viacerých propagačných materiáloch o Španielsku a niet sa čomu čudovať. Osobná návšteva vám to iba potvrdí. viac »

Polárna žiara, vzácny kostol aj jaskynné kúpele: Nórsky Harstad prekvapí rozmanitosťou

Polárna žiara, vzácny kostol
2024-02-24 00:00:00

Sever Nórska je nádherný najmä vďaka jeho úžasnej prírode. Keď však objavíte čaro mestečka Harstad a jeho okolia, budete chcieť do týchto studených končín Škandinávie prísť práve kvôli nemu. viac »

Druhý Jeruzalem: Bývala gruzínska metropola Mccheta je plná chrámov a kláštorov

Druhý Jeruzalem: Bývala gruzínska
2024-02-23 06:15:00

Mccheta bola pôvodne hlavným mestom Gruzínska. Dnes už túto úlohu prebralo neďaleké Tbilisi, Mccheta sa však stále teší veľkej úcte domácich aj záujmu turistov. Vďaka množstvu kláštorov a chrámov má prezývku „druhý Jeruzalem“! viac »

Mestečko, ktoré sa nedá nemilovať: Francúzsky Dinan pripomína romantické obrazy z minulosti

Mestečko, ktoré sa nedá
2024-02-16 12:00:00

Francúzsky vidiek je medzi cestovateľmi veľmi obľúbený. Najmä vďaka starým mestečkám, ktoré pripomínajú romantické obrazy z minulosti. K takým patrí aj Dinan, kam sa vyberieme tentoraz. viac »

Vodné kanály aj nádherné paláce: Treviso je malebnejšou verziou slávnych Benátok

Vodné kanály aj nádherné
2024-01-19 00:00:00

Benátky sú prekrásnym mestom, užiť si ich v pokoji je však pri takom množstve turistov prakticky nemožné. My sme objavili ich malebného suseda, ktorý sa síce nemôže pýšiť toľkými nádhernými palácmi, atmosféra je tam však omnoho pokojnejšia, a tak ponúka úplne iné zážitky. viac »

Benátky spustili predaj vstupeniek pre jednodňových návštevníkov

Benátky spustili predaj vstupeniek
2024-01-18 09:00:00

V utorok sa začal predaj vstupeniek na jednodňovú návštevu Benátok. Ide o súčasť snahy obmedziť negatívne dôsledky masového turizmom v celosvetovo známom talianskom meste. TASR o tom informuje podľa správy agentúry AFP. viac »

Zbohom, sovietska minulosť: Tadžická metropola Dušanbe zažíva obrovské zmeny

Zbohom, sovietska minulosť: Tadžická
2024-01-10 12:00:00

Dušanbe, ktoré bolo v rokoch 1929 až 1961 známe ako Stalinabad, sa už roky zbavuje sovietskej minulosti. Tadžické úrady - v snahe podporiť národnú identitu - systematicky búrajú dominanty postavené v dobách ZSSR, aby uvoľnili miesto výškovým bytovým domom, novej infraštruktúre a ešte impozantnejším vládnym budovám, napísal web Meduza. viac »

Mesto kamenných veží: San Gimignano patrí k najväčším pokladom Toskánska

San Gimignano
2023-11-30 00:00:00

Toskánsko je pre cestovateľov z jedného hľadiska veľmi náročnou výzvou. Vybrať si totiž len pár miest na návštevu počas výletu je poriadne náročné. Do vašej dilemy teraz prihodíme ďalšieho horúceho kandidáta. Mestečko San Gimignano sa preslávilo svojimi kamennými vežami, no to nie je to jediné, čo dokáže zvedavým turistom ponúknuť. viac »


<< Predchádzajúci 1 2 3 4 5 Nasledujúci >>
Sobota, 27. apríl. 2024. Meniny má Jaroslav.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa