Európske mestá

Alberobello patrí k najkrajším dedinám sveta: Slávne domčeky však vznikli z vypočítavosti

Toto je 10 najzaujímavejších
2023-11-21 00:00:00

Taliansky región Apúlia sa preslávil najmä nevšednými domčekmi. Popri nich sa tam však nachádzajú aj iné zaujímavé historické pamiatky a prírodné atrakcie. Tento región vás uchváti natoľko, že sa tam radi vrátite na návštevu znova. A najviac zo všetkých sa vám určite zapáči mesto Alberobello, ktoré je jeho hlavným centrom. viac »

Mesto kuriozít kúsok od polárneho kruhu: V grónskom Tasiilaqu život funguje inak

Mesto kuriozít kúsok od
2023-11-16 00:00:00

Každý si predstavuje dovolenku na opustenom mieste trochu inak. Niekto túži po exotickom opustenom ostrove, inému vyhovujú hory a ich magická atmosféra a ďalší si potrpia na opustenú divočinu, kde sa vrátia k tomu, aký bol život v minulosti. Grónsko má niekoľko takýchto oblastí, z nich najviac láka jedno z najväčších miest Tasiilaq. viac »

Cyperská Famagusta lákala smotánku, dnes je mestom duchov

Famagusta
2023-10-29 00:00:00

Ak obľubujete dovolenku pri mori, ale zároveň počas nej radi spoznávate miestnu históriu a zaujímavé pamiatky, určite sa vám zapáči Cyprus. Na ostrove sa nachádza množstvo zaujímavostí, medzi ktorými vyniká mesto Famagusta. viac »

Mesto kontrastov na brehu Čierneho mora: Novým cestovateľským hitom je Batumi

Mesto kontrastov na brehu
2023-10-10 08:00:00

Niektorí ľudia hovoria pri pohľade na najznámejšie atrakcie Batumi o akejsi malej verzii Dubaja, to by však bolo príliš zjednodušené prirovnanie. Tu ste v Gruzínsku, a hoci dlhočiznú promenádu pri Čiernom mori lemujú viaceré skvosty modernej architektúry, srdce mesta a periféria lákajú na vzrušujúcu zmes rôznych obrazov, chutí a vôní. viac »

Paríž pre každú peňaženku: Tieto top atrakcie môžete navštíviť úplne zadarmo

Paríž
2023-10-10 07:30:00

Francúzsko a Paríž patria medzi drahšie dovolenkové destinácie, preto vás istotne poteší, keď ušetríte výdavky aspoň na pamiatkach. Aj v jednom z najromantickejších miest na svete nájdete množstvo zaujímavostí, za ktoré vôbec nemusíte platiť. Dokážete si z nich poskladať plán na celý výlet. viac »

Prehliadaný unikát: Benátčania si postavili ideálne mesto, ľudia sa tam však nehrnuli

Prehliadaný unikát: Benátčania si
2023-09-22 08:30:00

Na sklonku 16. storočia má Benátska republika nepriateľa doslova za dverami. Turci okupujú podstatnú časť Balkánu a vážne hrozí, že s doterajším dobytým územím sa len tak neuspokoja. Benátčania musia konať. Rozhodnú sa pre stavbu novej pevnosti Palmanova. viac »

Cádiz je jedným z najstarších miest v Európe. Ponúka slnko, pláže aj kus zaujímavej histórie

Cádiz, Španielsko
2023-09-04 12:00:00

Sevilla patrí medzi časté turistické ciele v Španielsku. Jej výhodou je, že sa odtiaľ dostanete aj do viacerých zaujímavých miest v okolí. Jedným z nich je 120 kilometrov vzdialený Cádiz, ktorý leží priamo na pobreží a veľmi ľahko sa tam preveziete aj priamymi spojmi dopravou. Ako jedno z najslnečnejších miest v krajine vám ponúkne skvelú zmes oddychu a kultúry. viac »

Zabudnite na luxus: Monako je láskou na prvý pohľad, aj keď nie ste milionári

Zabudnite na luxus: Monako
2023-08-25 09:00:00

Už tradične sa Monako všade popisuje z hľadiska okázalého luxusu a bohatstva. Keď však pri jeho návšteva budete hľadať zaujímavosti len pomocou týchto parametrov, prídete o jeho čaro. Malé kniežatstvo si najviac užijete, keď prestanete vnímať toto klišé. Vtedy sa vám odhalia jeho pravé krásy, ako je úžasná príroda a nemenej nádherná architektúra. viac »

Positano je perlou Amalfského pobrežia: Turistom ponúka kúpanie, túry aj pamiatky

Positano, Taliansko
2023-06-15 00:00:00

Amalfské pobrežie patrí k najznámejším atrakciám v Taliansku. Jeho najzápadnejším bodom je mestečko Positano, ktoré mimoriadne láka všetkých turistov. Ubytovať sa v niektorom z penziónov a zobudiť sa ráno s úžasným výhľadom na more a okolité farebné domčeky, to je jeden z najlepších zážitkov, ktoré sa vám naskytnú počas cestovania touto krajinou. viac »

Dostojevskij prehral v Baden Baden majetok. Preto ho miloval i nenávidel

Dostojevskij prehral v Baden
2023-05-18 08:00:00

Do mesta Baden Baden sa dostávame zo Štuttgartu vlakom. Nemci si dávajú záležať na ekologickom cestovaní, preto to s jedným prestupom a s častou frekvenciou spojov zvládame veľmi ľahko. Keď sa konečne dostávame z nudného predmestia do centra, je to láska na prvý pohľad. Historické budovy, promenáda, pokojná atmosféra a krásne slnečné počasie sú tou najlepšou pozvánkou na spoznávanie tohto miesta. viac »


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa