Afrika – exotická dovolenka

ZANZIBAR: Oddych na nebeských plážach aj africké safari, a to za lepšie ceny ako dovolenka na Maldivách!

2024-04-10 14:30:00 |

Kedysi bol Zanzibar považovaný za destináciu pre dobrodruhov, dnes je táto očarujúca exotická krajina vhodná aj pre rodiny s deťmi. Poskytuje totiž ideálnu kombináciu poznávacej dovolenky, pobytu pri mori a zážitkov z afrického safari.

Viac článkov

Africké súostrovie Svätý Tomáš a Princov ostrov - hotový raj na Zemi

Svätý Tomáš a Princov
2023-10-13 00:00:00

Neďaleko afrického kontinentu sa nachádza súostrovie Svätý Tomáš a Princov ostrov. Turistom ponúka najmä veľa krásnych prírodných atrakcií, napriek tomu o ňom mnohí veľa nevedia, preto tam ešte stále nechodí mnoho dovolenkárov. Pre pár odvážlivcov je to teda raj, kde si oddýchnete od ruchu veľkomiest a získate nezabudnuteľné zážitky. viac »

Africké opevnenia ksar: Kedysi ich využívali berberi, dnes lákajú turistov

2023-07-18 12:00:00

Každá významnejšia oblasť vo svete mala určitý obranný systém, ktorý pomáhal tunajším obyvateľom chrániť sa pred nepriateľmi. V minulosti boli boje o moc bežnou záležitosťou a najmä menšie mestečká či usadlosti museli často zápasiť o svoju slobodu a majetok. V Afrike preto vymysleli opevnené sídla s pomenovaním ksar, ktoré využívali najmä Berberi. V súčasnosti sú obľúbenou turistickou atrakciou. viac »

Najväčší tuniský magnet má názov El-Jem: Múry v gigantickom koloseu by vedeli dlho rozprávať

Najväčší tuniský magnet má
2023-05-27 13:00:00

EL-JEM - Máte v malíčku filmy a dávne príbehy o gladiátoroch bojujúcich v arénach či amfiteátroch, ktorí neraz pred zrakmi obecenstva a najvyššej kasty umierali? Presne takéto kruté druhy zábavy mali kedysi mešťania pred očami pravidelne, výnimkou nie je ani oblasť dnešného mesta El-Jem, kde dodnes stojí jeden z najzachovalejších amfiteátrov na africkom kontinente. Nesie rovnomenný názov po meste, v ktorom sa nachádza, jeho história je skutočne bohatá a nedá sa zrátať, koľko akcií a neuveriteľných udalostí sa tam odohralo. viac »

More, pamiatky aj skvelá gastronómia: Tunis je fantastická dovolenková destinácia

More, pamiatky aj skvelá
2023-05-11 08:00:00

TUNIS - Ak ste ešte nenavštívili famózny africký kontinent, mali by ste to čím skôr napraviť. Množstvo jeho krás určite ocení nejeden slovenský cestovateľ. My sme navštívili Tunisko, s ktorým sa spájajú starobylé pamiatky, more aj fantastická gastronómia. Pripravte sa na divokú kavalériu spomienok a množstvo zážitkov, ktoré len tak niekde nenájdete. viac »

Constantine - mesto mostov, ktoré zbesilo striedalo majiteľov

Constantine - mesto mostov,
2023-04-24 12:00:00

Nieslo viacero mien, opakovane bolo zničené a vládlo mu mnoho národov. Alžírske mesto Constantine niekoľko storočí patrilo k významným obchodným metropolám na severe Afriky. Dnes sem ľudia jazdia za bohatou históriou, prekrásnymi výhľadmi aj kvôli unikátnemu mostu… viac »

Etiópska Lalibela – svetový unikát v srdci čierneho kontinentu

Etiópska Lalibela – svetový
2023-03-31 10:00:00

Na Afrike je zaujímavé sledovať, ako nám postupne odhaľuje svoje turistické tajomstvá. Už dávno neplatí pravidlo, že hlavným dôvodom na návštevu tohto kontinentu je príroda. Čoraz viac si ľudia všímajú aj zaujímavé pamiatky, napríklad unikátne kostoly v etiópskej Lalibele. viac »

FOTOREPORTÁŽ: Port Louis je esenciou exotického Maurícia

Výhľad na Port Louis
2023-03-25 09:30:00

Rajský ostrov, ktorý sa nachádza neďaleko Madagaskaru, sa stal obľúbenou destináciou tých, ktorí hľadajú slnko, krásne more a úchvatnú prírodu. Väčšina turistov mieri priamo do rezortov, aby tam trávili čas ležaním na plážach pod palmami a kúpaním v tyrkysových vodách oceánu. Z týchto turistických zón sa však oplatí vydať aj do Port Louis, hlavného mesta ostrova, ktoré možno označiť za takmer celý svet sústredený na jednom malom mieste v Indickom oceáne. Či už ide o životný štýl, tradície, kulinárske scény alebo ľudí, rozmanitá kultúra tohto mesta určite stojí za preskúmanie a ukážu vám ten pravý Maurícius. viac »

V stopách legendy: Jediné múzeum Freddieho Mercuryho je v dome, kde vyrastal

V stopách legendy: Jediné
2023-02-15 09:00:00

Keď sa spomenie súostrovie Zanzibar, väčšina ľudí si predstaví nádherné pláže s bielym pieskom, ale tiež nezabudnuteľný hlas najslávnejšieho miestneho rodáka Freddieho Mercuryho. Ten vyrastal v metropole Stone Town, kde dnes môžete navštíviť jeho jediné múzeum na svete. Až do konca apríla vďaka priamym letom z Bratislavy a Košíc jednoduchšie než kedykoľvek predtým. viac »

Tuniská medina – fascinujúce centrum so 700 pamiatkami

Tunis
2023-02-06 12:00:00

Na africkom kontinente nájdete viacero miest, ktoré majú opevnené historické centrum, ktoré sa vyznačuje spleťou uličiek a mnohými zachovanými dobovými budovami. Tieto časti sa nazývajú aj medina. Môžete ich vidieť vo viacerých krajinách. V Tunisku nájdete takúto štvrť v hlavnom meste Tunis, kde ukrýva až 700 pamiatok z rôznych ér, vďaka čomu je zapísaná aj na zozname UNESCO. viac »

Chaos, pot a slzy: Kamenné mesto v srdci Zanzibaru nenechá nikoho chladným

Pamätník otrokom v tieni
2023-02-01 12:30:00

Hakuna matata, teda v pohode, tak by sa dal jedným výrazom charakterizovať život na exotickom Zanzibare. Pre jeho metropolu Stone Town to však veľmi neplatí. Kamenné mesto je horúce, plné a trochu chaotické, návštevníkov však odmení nádhernými stavbami, srdcervúcimi príbehmi aj pravou esenciou Afriky. viac »


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa