Zakladateľ rezervačného portálu: Dovolenky na jachtách nie sú len pre boháčov (ROZHOVOR)

2022-10-22 00:00:00 |   |    | 

Slovenská spoločnosť Boataround je príkladom toho, ako sa z malého startupu dá vybudovať prosperujúci biznis fungujúci v 80 krajinách. Vo svojej ponuke má k dispozícii vyše 22 tisíc a spoluzakladateľ Pavel Pribiš tvrdí takáto forma relaxu nie je len pre boháčov a dnes si ju už môže dovoliť každý.



 

Ako funguje prenajímanie lodí cez Boataround?

Ak ste niekedy v minulosti využili služby rezervačných portálov, napríklad na ubytovanie, bude pre vás orientácia na webe Boataround hračkou. Ľahko a doslova na pár klikov si vyberiete loď podľa vašich preferencií, lokality, počtu osôb na palube a, samozrejme, rozpočtu. Ak ste však nerozhodní a zo širokého výberu si neviete zvoliť svojho favorita, zamestnanci vám poradia a vytvoria ponuku na mieru.

 

Plavba s kapitánom alebo bez? Aké sú možnosti?

Jednou z prvých otázok, ktorú rieši takmer každý pri prenájme lode je, kto bude kapitánom. V ponuke sú samozrejme aj lode s kapitánom (skipperom), ktorý je k dispozícii počas celej vašej plavby.

Ak si však želáte loď bez personálu, na väčšinu plavidiel je potrebný tzv. „lodičák“ s absolvovanými kapitánskymi skúškami. No a napokon sú k dispozícii aj také lode, na ktoré vám postačí klasický vodičský preukaz a k nemu krátke školenie. Najčastejšie ide o prenájmy hausbótov v Holandsku.

 

 

Dovolenka na lodi či jachte je vnímaná ako nedostupný luxus. Stále to platí?

Tento naratív luxusu a vysokých cien už neplatí. Ceny lodí išli všeobecne rapídne dole a pohybujú sa na úrovni cien SUV áut. To sa odráža aj na cenách prenájmov. V obľúbenej slovenskej destinácii – Chorvátsku si môžete luxusnú dvojkajutovú jachtu pre 6 osôb v letnej sezóne prenajať za 1 500 eur na týždeň. Po rozrátaní nákladov ide o sumu porovnateľnú s dovolenkou na priváte či apartmáne. No loď je loď! Kto už plavbu zažil, môže potvrdiť, že pridaná hodnota takejto dovolenky je na nezaplatenie.

 

Ktoré dovolenkové destinácie obľubujú Slováci najviac?

Až 90 percent Slovákov si vyberá pokojné vody pri „slovenskom mori“ v Chorvátsku. Nevyhýbajú sa však ani Grécku, Španielsku či Taliansku. Cez zimu zasa Slovákov láka Karibik alebo Seychely.

 

 

Kedy je ten správny čas na relax na lodi?

Ťažko sa to hodnotí globálne. Slováci vždy uprednostňujú skôr letné mesiace, Nóri, Holanďania či Švédi majú zas iné zmýšľanie. Rezervácie chodia počas celého roka, ale najsilnejšími mesiacmi sú január a júl.  Na jeseň však ľuďom vyhovuje, že už nie je tak horúco a more je stále teplé. S príchodom jesenných mesiacov sa zdvíha silnejší vietor a loďou sa tak dá vyraziť aj na dlhšie plavby. Môžete zažiť viac dobrodružstiev ako v lete a dostať sa na miesta, ktoré bývajú dlho dopredu vybookované, ako napríklad Kykladské ostrovy, na ktoré sa v lete kvôli obrovským vlnám vôbec nechodí.

 

Čo vaši klienti a morská choroba?

Morskej chorobe sa dá ľahko zabrániť, správnou plavbou proti vlnám, ale aj výberom vhodného miesta na lodi.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Sobota, 27. apríl. 2024. Meniny má Jaroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa