Exotická dovolenka

Tajomstvo slávnych sudánskych pyramíd: Meroë bývalo centrom starovekej ríše Kuš

2024-03-27 00:00:00 |

Sudánske Meroë je jedným z najvýznamnejších starovekých miest v oblasti známej ako Núbia. Kedysi bolo hlavným centrom mocného kráľovstva a jeho panovníci za sebou zanechali množstvo vzácnych staviec. Vrátane unikátnych pyramíd.

Viac článkov

FOTOREPORTÁŽ: Dažďový prales Guanayara vás uchváti svojou divokou krásou

FOTOREPORTÁŽ: Dažďový prales Guanayara
2024-02-22 08:00:00

Kuba patrí vzhľadom k štátnemu zriadeniu a minulosti k menej navštevovaným destináciám, turistom však pritom rozhodne má čo ponúknuť. Najviac ich lákajú nádherné karibské pláže, koloniálna architektúra, hudba, rum, cigary či staré autá, na svoje si ale prídu aj milovníci prírody. viac »

Objavte Egypt z inej perspektívy: Plavba po Níle k tajomným pokladom

Dobrodružná plavba po Níle.
2024-02-21 08:00:00

Egypt a jeho najfascinujúcejšie miesta sa dajú zažiť aj inak, ako ste zvyknutí – z paluby lode. Práve pri brehoch Nílu stoja tie najväčšie objavy histórie Egypta, ktoré budete mať na dosah. Tieto dokonalé diela vzbudzujú obdiv už tisícročia a práve počas plavby po Níle sa môžete vydať za poznaním tých najkrajších faraónskych divov sveta. viac »

FOTOREPORTÁŽ: Tri sopky v Indonézii, ktoré sa oplatí navštíviť

FOTOREPORTÁŽ: Tri sopky v
2024-02-18 00:00:00

Ak ste milovníci prírody a fascinujú vás jej neuveriteľné javy, návšteva sopiek v Indonézii bude pre vás nezabudnuteľným zážitkom. Krajina leží na mieste, kde sa stretávajú dve litosferické dosky a dochádza tam k častým zemetraseniam či erupciám. Dnes je v Indonézii 127 aktívnych sopiek a my vám prinášame tri, na ktoré sa oplatí vystúpiť. viac »

V Abú Zabí otvorili hinduistický chrám, súčasťou sú aj sochy českého výtvarníka

V Abú Zabí otvorili
2024-02-17 12:00:00

V metropole Spojených arabských emirátov (SAE) Abú Zabí v stredu slávnostne otvorili hinduistický chrám, ktorý je podľa miestneho denníka The National prvým kamenným hinduistickým chrámom na Blízkom východe postaveným tradičnou remeselnou technikou. viac »

FOTOREPORTÁŽ: Trinidad je najfarebnejším mestom Kuby

FOTOREPORTÁŽ: Trinidad je najfarebnejším
2024-02-07 00:00:00

Neveľké, no o to vzácnejšie. Také je najfarebnejšie kubánske mesto Trinidad, kde sa koloniálna minulosť stretáva s prítomnosťou a vytvára pestrú zmes, ktorá návštevníka úplne pohltí. Čas tam plynie pomaly a každý zážitok je ako dúšok rumu - lahodný, no trpký zároveň. viac »

Chicago má netradičnú atrakciu: Tisíce ľudí putujú k potkanej diere

Chicago má netradičnú atrakciu:
2024-02-01 12:00:00

Diera na chodníku v štvrti Roscoe Village v Chicagu (známa ako "potkania diera") sa od januára tohto roka stala turistickou atrakciou. Tisícky návštevníkov k nej prilákal humorista Winslow Dumaine po zdieľaní na sociálnej sieti. TASR informuje podľa správ agentúry AP a webov ABC News a The New York Times. viac »

FOTOREPORTÁŽ: Pakistan je tajným únikom pre dobrodruhov

FOTOREPORTÁŽ: Pakistan je tajným
2024-02-01 08:00:00

Keď sa povie Pakistan, veľa z nás si hneď predstaví tie najhoršie scenáre, ktoré by návštevníka čakali. No nie každý vie, že Pakistan bol v sedemdesiatych rokoch turistickým ohniskom a v krajine sú aj miesta, do ktorých dobrodruhovia naďalej cestujú. viac »

Ružové, biele, modré či zlaté: FOTOREPORTÁŽ z púte po farebných mestách Indie

Ružové, biele, modré či
2024-01-28 00:00:00

Indický región Radžastan je medzi turistami veľmi populárny. Keď sa v hlavnom meste Dillí spýtate, kam treba ísť spoznať pravú Indiu, všetci vás jednohlasne pošlú práve sem. Do oblasti, kde objavíte ružové, biele, modré či zlaté mesto. viac »

Zabudnite na Varadero, novým karibským hitom je ostrov Cayo Santa María

Zabudnite na Varadero, novým
2024-01-23 00:00:00

Kuba, to sú horúce rytmy, chuť rumu a vôňa cigár, ale aj nádherné karibské pláže. Tou najznámejšou je Varadero, ktorej však na päty poriadne stúpa východnejšie situované letovisko Cayo Santa María. Ostrov je turistickým rajom a navyše sa nachádza len necelé dve hodinky od letiska Santa Clara. O čo menej času strávite na cestách, o to viac si ho užijete pri mori či drinku! viac »

Podľahnite ZMYSLOVÉMU cestovaniu. Tieto destinácie vás chytia za srdce

Zmyslové cestovanie, poznávanie a
2024-01-15 00:00:00

Cestovanie a spoznávanie nových miest a kultúr je pre mnohých silnou vášňou. Zamysleli ste sa niekedy nad tým, že objavovanie a spoznávanie v nás vytvára hlboké spomienky na celý život? Každý krok v neznámom prostredí predstavuje novú paletu zážitkov. Poďte cestovať s nami, máme pre vás tipy na zážitky aj oddych. viac »

Na Bali sú stovky vodopádov: Navštívili sme trojicu najkrajších

Na Bali sú stovky
2024-01-10 13:00:00

Na Bali sú stovky rozličných vodopádov a môže sa stať, že človeku sa z celej ponuky zatočí hlava. Častokrát si potom vyberie len podľa obrázkov zo sociálnych sietí a odchádza sklamaný. Prečo? Lebo čaká v rade na fotku pol hodinu a nemôže sa ani okúpať alebo si sadnúť. Lepšou alternatívou sú tieto tri vodopády, ktoré si stále zachovávajú svoju autenticitu a nadchnú svojou veľkoleposťou. viac »

Kniha, ktorú nebudete vedieť pustiť z ruky: Byblos patrí k najstarším mestám sveta

Kniha, ktorú nebudete vedieť
2023-12-27 12:00:00

Viacero miest vo svete súperí o titul toho najstaršieho. Jedným z nich je aj Byblos, ktorý sa nachádza v Libanone. Pôvodne bol iba jednoduchou dedinkou rybárov, neskôr sa však rozrástol v historický klenot, ktorý zohráva dôležitú úlohu aj z architektonického hľadiska. viac »

Orient s vôňou korenia: Najkrajšou zastávkou Hodvábnej cesty je Uzbekistan

Chiva
2023-12-18 00:00:00

Citadely uprostred púšte, hlinené pevnosti, mozaikovo zdobené medresy (islamské školy) či pestrofarebné trhoviská. Hodvábna cesta bola po stáročia hlavným ťahom obchodu medzi východom a západom a Uzbekistan ležal priamo v jej srdci. Pre tých, ktorí sú zvedaví na počiatky medzinárodného obchodu, šírenie náboženstva, umenia, jazykov či kultúry, je Uzbekistan tou pravou krajinou na ponorenie sa do tohto obdobia. viac »

FOTOREPORTÁŽ z Kuby: Havana je kráľovnou karibských miest

FOTOREPORTÁŽ z Kuby: Havana
2023-12-12 19:00:00

Exotickú Kubu poznajú ľudia po celom svete aj ako „ostrov slobody“. Pri pohľade na dejiny tejto krajiny sa takéto spojenie zdá trochu nelogické, stačí však jediný deň v Havane a každý hneď pochopí, že hoci sú tunajší ľudia stále zviazaní minulosťou i prítomnosťou, v ich duši vládne voľnosť. K šťastiu im totiž stačí len hudba, tanec a možno aj pohárik či dva skvelého rumu. viac »

K hlavným turistickým atrakciám v Južnej Kórei patria kláštory: Tieto sú najkrajšie

K hlavným turistickým atrakciám
2023-12-12 12:00:00

Ázijské kláštory vyžarujú už na pohľad veľmi príjemnú atmosféru. Vždy sú zasadené do krásnej prírody, kde ponúkajú relax pre telo i pre dušu. Niekoľko krásnych stavieb tohto druhu sa podarilo uchovať aj v Južnej Kórei. Patria medzi hlavné turistické atrakcie a na návštevu tejto krajiny lákajú množstvo dovolenkárov. viac »


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa