8 Perfektných zážitkov, ktoré sú v roku 2015 pripravené priamo pre vás

2015-01-12 12:00:49 |   |    | 

Rôznymi tipmi, súhrnmi a radami, sa v tomto období internet priam kopí. Ľudia sa chvália, kde boli a pri tom nám poskytujú informácie o tom, kde je dobre a čo sa oplatí vidieť. To je zrejme najväčšou výhodou prepojeného sveta, kde všetko čo potrebujeme vedieť získame z internetu. Takýmto spôsobom vznikajú aj tipy velikánov, ako napríklad Lonely Planet. Práve od nich sme si prepožičali zoznam miest a atrakcií, ktoré by ste v roku 2015 nemali premeškať.



 

Rozhľadňa

 

Tohtoročným tipom pre ľudí, čo majú radi svet ako na dlani bude rozhodne rozhľadňa One World Observatory. Nachádza sa v New Yorku na mieste, kde kedysi stáli Dvojičky. Táto budova doslova povstala z popola a tento rok otvorí aj svoju novú rozhľadňu. Máme sa na čo tešiť.

 

V divočine

 

Trochu adrenalínu turistom do krvi vženie atrakcia Cape Canopy Tour, v Južnej Afrike. Turisti sa s touto spoločnosťou dostanú do lona africkej prírody. Nebudú to ale savany a nekonečné stáda zvierat. Len hodinu od Kapského mesta sa dostanete do prekrásnej prírody plnej zelene a vyskúšate si aj zaujímavé atrakcie, ako spúšťanie po lane.

 

We all living in yellow submarine...

 

Príjemný zážitok prežijete, ak sa v Argentíne dostanete na polostrov Valdés v Patagónii. Preveziete sa totiž v Yellow Submarine, teda v žltej ponorke. Vydáte sa na more a spoznáte svet, presne ako sa spieva v pesničke od Beatles. V tejto „poloponorke“ (je to čiastočne loď aj ponorka) ale budete mať jasný cieľ. Pozorovanie veľrýb.

 

Kráľovský chodníček

 

Po tomto by sa však bežný kráľ len tak neprechádzal. Možno si ešte pamätáte, ale aj na Dromedári sme písali o Caminito del Rey, ktorý vyhľadávajú len dobrodruhovia a horolezci. Donedávna totiž tento chodník predstavoval takmer smrteľné nebezpečenstvo. Bol v dezolátnom stave, kde tu čo to chýbalo a tak spadnú nebolo vôbec ťažké. To sa ale zmení. Chodník totiž prerábali a čoskoro by mal byť znovu otvorení aj pre verejnosť. Samozrejme s bezpečnostným prvkami.

 

Nezabudlo sa ani na múzeum

 

V prehľade nikdy nemôže chýbať zaujímavé múzeum, keďže to turistom vždy poskytuje zážitok na úrovni a ešte ich aj o niečom poučí. V tomto prípade hovoríme o múzeu BioMuseoPaname. Ide o zaujímavý priestor zaoberajúci sa zemskou biodiverzitou, teda rozmanitosťou všetkých druhov na Zemi. Turistov sem však bude lákať nie len ochrana prírody, ale aj samotná budova.  

 

Na kolotoče

 

K tradičným atrakciám určite patria zábavné parky, alebo kolotoče. V mnohých mestách tak postavili veľké kolesá, ktoré okrem zážitku z vozenia sa poskytujú aj neuveriteľný výhľad na okolie. Okrem Londýna tomu tak je aj napríklad v Hongkongu na Hong Kong Observation Wheel. Nevýhodou snáď len je to, že v tomto meste je veľa výškových budov, takže sa z kolesa budete môcť pozerať len jedným smerom.

 

Na stretnutí s kráľom

 

Návštevníckom centre kráľa Richarda III. (King Richard III Visitor Centre ) v britskom Leicestri je otvorená neuveriteľná výstava. Nedávno tu nablízku objavili pozostatky tohto kráľa a tak sa rozhodli založiť tu centrum, ktoré by poskytovalo všetky nevyhnutné služby. Návštevníci sa dozvedia o živote a smrti kráľa, o jeho postavení, a aj o tom, ako sa podarilo objaviť jeho telo a pomocou DNA analýzy potvrdiť, že ide o Richarda III. Vskutku zaujímavé.

 

V ľadovom objatí

 

Začiatkom tohto roka sa otvára aj iná, pomerne chladivá atrakcia. Ľadové tunely a jaskyne v islandskom Langjökull budú tohtoročným ťahák západnej časti ostrova. Tu sa s ľadom naozaj zblížite, keďže dobrodružný národ Islanďanov sa rozhodol, že stáť na ľadovci už nestačí. Pri tomto zážitku vojdete priamo do ľadovca a okúsite, aký je pohľad na pravý „modrý ľad.“

Zdroj/autor: dailymail.co.uk, lonelyplanet.com, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
5.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Pondelok, 29. apríl. 2024. Meniny má Leo, Lea.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa