Termálne kúpalisko Horné Saliby

2010-09-21 15:00:00 |   |    | 

Iba drevený plot oddeľuje tento kúpeľno-rekreačný areál od kúpaliska Diakovce, ktoré je v susedstve. Prekročením brány sa dostanete do modernej wellness oázy, ktorá ponúka služby kúpeľného centra, vonkajšieho termálneho kúpaliska a ubytovanie v chatovom mestečku.



Termálne kúpaliskotri vonkajšie bazény s liečivou termálnou vodou,  taliansky, bazén pre mládež a detský. Prameň vyviera z hĺbky 1 559 metrov a pri ústí má 67 °C. Využíva sa aj na vykurovanie celého areálu. Na oddych majú návštevníci kúpaliska k dispozícii pekne udržiavané trávnaté plochy a ležadlá zdarma. V budove sa nachádza moderné relaxačno-rehabilitačné centrum, ktoré ponúka rôzne kúpeľné procedúry. Pre zábavu slúži 72metrov dlhý tobogan s vlastným dojazdovým bazénom.

Od konca roka 2003 je na kúpalisku v prevádzke nový relaxačno-rehabilitačný komplex s celoročnou prevádzkou. Jeho súčasťou je bazénová hala s oddychovou plochou a minipresso s obsluhou.

Tri bazény (kľudový - sedací s termálnou vodou, kľudový s masážnymi tryskami a term.vodou a relaxačný s hĺbkou 130 cm.)

Na druhom poschodí budovy je vytvorená plocha na oddych. V rehabilitačnej časti sú miestnostipre masáž, fyzioterapiu (ultrazvuk, Magnetoterapia, elektroliečba), sauny a odpočiváreň, mokrá rehabilitácia (hydromasážne sprchy, masáž nôh a malá bazénová hala);

Vstupné do vonkajšej a vnútornej časti sa platí zvlášť, prípadne si môžete zaplatiť za využitie celého areálu. Návštevníci dostanú farebne odlíšené pásky na ruku. Niektoré služby možno využívať osobitne, napríklad squash, fitness alebo saunu. Kapacita areálu je 1 500 ľudí.

 

  • počet bazénov: 6 bazénov
  • teplota vody: 30-40°C
  • liečivé účinky: pôsobí na pohybové ústrojenstvo
  • športové a kultúrne vyžitie, zábava: tobogan (72m), squash, fitnes, posilňovňa, tenisové kurty, volejbalové a nohejbalové ihrisko, detské ihrisko
  • vybavenie parku: ležadlá (zdarma), chrliče, vzduchový gejzír, stenové hydromasáže a iné masáže, vzduchové masážne rošty a dýzy, dnový gejzír, sauna, vírivky, ultrazvuk, magnetoterapia, vodoliečba, elektroliečba, zábaly, individuálny telocvik, 53 chatiek s parkovacím miestom, reštaurácia (v nedelu zavretá), bar, niekoľko bufetov
  • ako sa tam dostanete: Horné Saliby sú medzi Galantou a Šalou približne 70 km od Bratislavy na Východ. Autom po ceste Galanta – Veľký Meder. Asi po 10 km od Galanty odbočka doľava na Horné Saliby a Diakovce.


• otvorené: 9:00 - 22:00 hod., celoročne
• vstupné: Aktuálny cenník

 

Thermal Tour s.r.o.,
925 03 Horné Saliby 1099
Tel./fax: 00421/0/31 785 2663, 031 785 2660
e-mail:
thermaltour@thermaltour.sk


 

Zdroj/autor: tk horne saliby, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
3.7/5 (9 hlasov)

Súvisiace články



Novinky.sk

Gurman.sk


Pondelok, 29. apríl. 2024. Meniny má Leo, Lea.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa