Žena dvadsať rokov lietala načierno, vraj sa vždy nalepila na niekoho s modrou taškou

2021-03-20 12:01:00 |   |    | 

Na prvý pohľad vyzerá 69-ročná Marilyn Hartmanová úplne nevinne, v skutočnosti však patrí k sériovým zločincom. Počas takmer dvadsiatich rokov sa jej totiž minimálne tridsaťkrát podarilo cestovať bez letenky. Onedlho sa postaví pred súd a pravdepodobne sa nevyhne pobytu za mrežami.



 

Hartmanová v rokoch 2002 až 2019 veselo cestovala naprieč Štátmi, ale aj do Kodane, Londýna či Paríža a neminula pritom ani cent. Už vyše päť rokov sa pritom o sériovú čiernu pasažierku zaujímajú aj úrady a viackrát bola v tomto období na rôznych letiskách zatknutá – bez pasu alebo bez letenky.

Ako sa jej teda napriek všetkým bezpečnostným pravidlám podarilo vždy znova cestovať, to zostáva veľkou záhadou. Čierna pasažierka to vysvetľuje veľmi nejasne. Raz vyhlásila, že „nikdy nebola schopná nastúpiť do lietadla sama a vždy ju niekto previedol“, inokedy zasa, že sa vo všetkých prípadoch „nalepila na niekoho, kto niesol takú modrú tašku“. Tú už nešpecifikovala.

Ku svojim dôvodom Hartmanová povedala len to, že je obeťou celosvetového sprisahania pod vedením bývalého prezidenta Baracka Obamu, ktorého jediným cieľom je trápiť ju. Údajne nebola počas letov šťastná a vôbec sa netešila do svojho cieľa, ale naopak trpela depresiami. Aj tieto vyjadrenia potvrdzujú, že Hartmanová nie je duševne zdravá.

Ona sama to spočiatku popierala, potom však priznala, že trpí bipolárnou poruchou a diagnózou, ktorú si sama určila a pomenovala „syndróm whistleblowera“. Práve kvôli nemu má údajne „potrebu nasadať na lietadlo, aby odišla preč“. Otázne však je, do akej miery bude súd toto tvrdenie zohľadňovať. Už čoskoro sa totiž pred neho postaví znova a kým doteraz vždy vyviazla len s podmienkou, teraz pravdepodobne skončí za mrežami – či už väzenia, alebo liečebne.

Jej prípad by však mal byť varovaním a upozorniť kompetentných na to, ako veľmi "deravý" je bezpečnostný systém letisiek. Je šťastím, že na to poukázala jedna neškodná babička.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Profimedia

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Pondelok, 29. apríl. 2024. Meniny má Leo, Lea.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa