Otvoria nový akvapark v Dolnej Strehovej

2011-06-17 11:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Po asi dvoch rokoch rekonštrukčných prác otvára dnes, 17. júna svoje brány pre verejnosť kúpalisko v Dolnej Strehovej v okrese Veľký Krtíš.



Moderný oddychový areál, ktorý domáci nazvali Kupko Aquatermál, má šesť bazénov, 50-metrový tobogan, nové wellnes centrum a hotel so 42 izbami.

Po Vodnom raji vo Vyhniach, ktorý otvorili pred štyrmi rokmi, ide o druhý akvapark s termálnou vodou v banskobystrickom kraji.

Akvapark s kapacitou 2 tisíc osôb bude využívať termálnu, takmer 37-stupňovú vodu z hlbinného vrtu. V bazénoch bude mať teplotu od 28 do 36 stupňov. Tento zdroj objavili geológovia v hĺbke 520 metrov ešte začiatkom 50. rokov uplynulého storočia, keď hľadali v regióne ložiská uhlia.

Vodu využili o pár rokov neskôr, keď na kraji dediny postavili kúpalisko. V 60. až 80. rokoch uplynulého storočia bolo jedným z najväčších a najnavštevovanejších aj v rámci vtedajšieho Československa.

Dva zo šiestich bazénov v akvaparku sú nerezové. Nová je celá technológia i systém čistenia termálnej vody. V interiéri sú ďalšie tri bazény. Saunový svet tvoria štyri sauny a oddychovať sa môže v príjemnom tepidáriu.

Možnosti wellnesu dopĺňajú protiprúdové sprchy, ľadopád či vaňa na balnoterapiu. K dispozícii je aj veľké detské ihrisko s množstvom atrakcií. Vonku je navyše šesť stánkov občerstvenia.

Po rekonštrukcii bude okrem nového vzhľadu tou najpodstatnejšou zmenou prechod zo sezónnej prevádzky na celoročnú.

 

 

Kontakt:
Termálne kúpalisko Dolná Strehová
Hlavná 52
99102 Dolná Strehová
Tel.: +42147/4897211, 0905478274
E-mail:
podnik@dolnastrehova.sk

 

Zdroj/autor: tasr, kupaliska.topky.sk, drom

Foto: tasr

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
5.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Pondelok, 29. apríl. 2024. Meniny má Leo, Lea.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa