Viedenské kanály pozývajú na netradičnú tour

2013-05-02 13:00:00 |   |    | 

RAKÚSKO - Od 2. mája začína sezóna netradičnej prehliadky po viedenských kanáloch. Tzv. Tretí muž tour sa vydáva po stopách filmovej klasiky Tretí muž - do sveta kanálov, mystického mesta pod skutočným mestom a na miestach prenasledovania pašeráka penicilínu Orsona Wellsa alias Harryho Limea z povojnovej Viedne.



Klasický film noir je zmesou fikcie a reality a zároveň významným dokumentom o histórii Viedne. Popri napínavom krimi-príbehu vykresľuje obraz mesta po II. svetovej vojne - pašerákov, nočný život a vplyv spojeneckých síl, rozdeľujúcich mesto na štyri zóny. Režisér Carol Reed ukázal tienistú stránku života v netradičnej kulise skutočných kanálov vtedajšej Viedne. Svoju premiéru slávil film Tretí muž v roku 1949 v Londýne.

Tematická prehliadka Tretí muž tour je napínavá, plná svetelných a zvukových efektov a nie je vhodná pre deti do 12 rokov. Tretí muž tour prebieha od mája do konca októbra a začína na nám. Karlsplatz - Girardipark v čase od 10.00 do 20.00. Vstupné je 7 eur, zľavnené 5,50 a 3,50 eur a prehliadky začínajú každú celú hodinu.

 

Zdroj/autor: compress, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
3.0/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Pondelok, 29. apríl. 2024. Meniny má Leo, Lea.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa