Na bicykli po Dolnom Rakúsku

2013-04-17 13:00:00 |   |    | 

RAKÚSKO - Množstvo prírodných úkazov a krásne horské scenérie sú veľkým lákadlom pre návštevníkov Dolného Rakúska a skvelým miestom pre všetkých cyklistov. Tento región ponúka viac ako 1 200 km udržiavaných rozmanitých cyklistických trás. Slovenskí turisti majú zároveň jedinečnú možnosť objednať si cyklomapu tohto regiónu úplne zadarmo v slovenskom jazyku priamo do svojej schránky. Pre nadchádzajúcu sezónu je horúcim tipom na výlet Dolnorakúska krajinská výstava v Asparne an der Zaya a Poysdorfe.



Dolné Rakúsko poskytuje veľké množstvo atraktívnych miest na rodinné aj dobrodružné výlety, vďaka ktorým je dlhodobo obľúbeným regiónom pre oddych, šport a dovolenky. Región je rozdelený do viacerých častí, z ktorých sa Mostviertel alebo Weinviertel postupne vyprofilovali ako cyklisticky najatraktívnejšie a sú čoraz viac vyhľadávané práve priaznivcami cykloturistiky.

Dobre poprepájané a prehľadne označené trasy uľahčujú prístup k oddychovým zónam, pohostinstvám a k stále sa rozširujúcemu počtu servisných miest. Skvelá, udržiavaná infraštruktúra a samotná príroda v Dolnom Rakúsku sú najčastejšími dôvodmi, pre ktoré sa sem každoročne cykloturisti tak radi vracajú.

 

Nová cyklomapa Dolného Rakúska pre slovenských turistov

Stredoeurópsky región sa v posledných rokoch stal dôležitým zdrojom pre rakúsky turizmus. Znamená to veľký prínos aj pre Dolné Rakúsko, ktoré v roku 2012 dosiahlo 23%-ný nárast oproti roku 2011 v počte Slovákov ubytovaných aspoň jednu noc v dolnorakúskom regióne. Na pozitívny vývoj  tejto štatistiky má vplyv aj zlepšená cyklistická infraštruktúra.

Veľkým posunom bolo samozrejme aj minuloročné otvorenie mostu pre chodcov a cyklistov medzi Devínskou Novou Vsou a Schloss Hofom, ktorý ponúka zlepšené pripojenie na Devín a Bratislavu. Turisticky atraktívne miesta ako Schloss Hof, Archeologický Park Carnuntum, stredoveké mestečko Hainburg alebo Národny park Dunajské Luhy sú pre slovenských návštevníkov z okolia Bratislavy ešte prístupnejšie.

Slovenskí cykloturisti si môžu teraz aktualizovanú mapu s prehľadnými cyklistickými trasami Dolného Rakúska a Bratislavského samosprávneho kraja objednať úplne zadarmo vrátane poštovných nákladov. Je k dispozícii v slovenskom jazyku aj s podrobnými popismi a môžu si ju pohodlne nechať poslať priamo domov.

Starostlivo spracovaná cyklomapa s kvalitne vyznačenými trasami, hradmi, zámkami, oddychovými zónami a prírodnými parkmi, kláštormi, lanovkami či trasami, ktoré je možné absolvovať loďou. Objednať si ju môžu na stránke www.dolne-rakusko.info, v sekcii Katalóg alebo kliknutím na tento odkaz: http://goo.gl/Bl0Ud.

 

Zdroj/autor: dolne-rakusko.info, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa