Cestovateľské publikácie

Mestská knižnica v Bratislave požičiava e-knihy zdarma: Vybrali sme tie najlepšie tituly pre milovníkov cestovania

Mestská knižnica v Bratislave
2020-04-04 00:00:00

Mestská knižnica v Bratislave (MKB) je z dôvodu prevencie šírenia nového koronavírusu zatvorená. Svojim čitateľom však v tomto čase požičiava e-knihy zdarma. Výpožičná doba je 31 dní a počas nej je možné čítať štyri tituly súčasne bez nutnosti pripojenia na internet. Kým sa teda znova vyberiete na cesty, spoznávajte zaujímavé miesta, ľudí a taje prírody aspoň prostredníctvom odborných kníh či literárnych hrdinov. viac »

Katastrofa letu 001 na Zlatých pieskoch: Knihu o najznámejšom páde pokrstili popolom z lietadla

Katastrofa letu 001 na
2019-11-13 08:00:00

Popolom z havarovaného lietadla Iľjušin IL-18 OK-NAB, ktoré sa zrútilo na bratislavských Zlatých pieskoch 28. júla 1976 so 79 pasažiermi a členmi posádky, pokrstili v sobotu novú knižnú novinku Katastrofa letu 001 od autora Davida Púchovského. viac »

Švajčiarska autorka prezentovala knihu o ceste okolo sveta po nákupných centrách

Motiváciou na napísanie knihy
2019-03-20 16:00:00

Motiváciou na napísanie knihy Un Monde en toc pre švajčiarsku spisovateľku Rinny Gremaud bolo zistenie, že centrá miest sa začínajú čoraz väčšmi podobať na seba hocikde na svete. Rinny Gremaud prezentovala svoju knihu v pondelok (18. marca) na fakultách Univerzity Komenského a v utorok v Bratislave. viac »

Lekárnička na dovolenke: Zoznam vecí, ktoré do nej zbaliť

Lekárnička na dovolenke: Zoznam
2018-06-20 12:00:00

Väčšina z nás to rieši každý rok - aké oblečenie, hygienické potreby či zábavné doplnky zabaliť do kufra, už v podstate vieme, čo však s lekárničkou? Odborníci prezradili, ktoré veci by vám v nej na cestách nemali chýbať. viac »

Objekty kultúry v Poľsku a na Orave: Stiahnite si sprievodcu a mobilnú aplikáciu

Vychylovka
2018-03-05 16:00:00

Nový trojjazyčný sprievodca a mobilná aplikácia s názvom „Po cestách tradícií“ prevedú milovníkov tradičnej kultúry po známych i menej známych objektoch v slovensko-poľskom pohraničí. Vznikli ako výsledný produkt projektu európskej spolupráce TransEtno, do ktorého sa zapojilo Regionálne kultúrne stredisko v Bielsku Bialej a Oravské kultúrne stredisko (OKS) v Dolnom Kubíne. viac »

Záchrana na poslednú chvíľu: 8 kníh, ktoré potešia každého cestovateľa

Záchrana na poslednú chvíľu:
2016-12-14 00:00:01

Knihy patria nepochybne k najobľúbenejším vianočným darčekom a určite potešia aj dušu každého cestovateľa. Správnym výberom nemôžete nič pokaziť a vaši blízki sa budú môcť kochať nádhernými fotografiami či zaujímavými cestovateľskými historkami ešte dlho po sviatkoch. Ba možno dokonca nájdu v niektorej z kníh inšpiráciu na svoju ďalšiu cestu. Ak ich objednáte do konca týždňa, stihnú k vám doraziť včas. viac »

Knižný tip: Najobľúbenejšie cyklistické trasy

Knižný tip: Najobľúbenejšie cyklistické
2016-06-15 08:00:00

Cyklistická sezóna opäť odštartovala a možno už zvažujete, kde všade sa vyberiete na bicykloch. Možno sám, sama, s rodinou, s priateľmi. Máme pre vás 3 skvelé tipy...presnejšie povedaní, až 75 tipov na najkrajšie cyklotrasy. Vydavateľstvo DAJAMA vydalo v edícii Po Slovensku tri cyklistické novinky: Podjavorinský kraj, Košice a okolie, a Tatry a okolie. viac »

Pamätné izby slovenských osobností - Prejdite sa miestami, kde žili známi Slováci

Pamätné izby slovenských osobností
2015-02-25 17:00:00

100 známych osobností kultúrneho života. Pavol Dobšinský, Margita Figuli, Peter Jilemnický, Andrej Sládkovič, Ľudmila Podjavorinská, či Martin Kukučín. Od Kostolišťa na západe Slovenska, cez severnú Oravskú Polhoru, južné Komárno, až po východnú Topoľu. Novinka Pamätné izby vychádza v edícii Kultúrne Krásy Slovenska a opäť trošku poodkrýva našu významnú históriu, na ktorú, žiaľ, občas zabúdame. viac »

Dovolenka vo svete. Vyberte si svojho sprievodcu a spoznajte krajinu

Cestovateľské publikácie
2014-07-17 17:00:00

Na cestovanie potrebujete len pas a peniaze. Takto prežijete kdekoľvek. No ak túžite preskúmať krajinu, alebo mesto dopodrobna, budete potrebovať aj niečo viac- informácie. Pripravovať si doma plán cesty je praktické, avšak ešte lepšie je zaobstarať si publikáciu, ktorá vám poradí, kde nájdete to najlepšie. Ostatné už zostane len na vás. Môžete sa ňou nechať úplne viesť, alebo len inšpirovať a neskôr vyraziť vlastnou cestou. viac »

Vyrazte na bicykli po okolí Bratislavy. Nová knižná publikácia vám ukáže tie najzaujímavejšie trasy.

Najkrajšie cyklotrasy Bratislava
2014-07-05 14:00:00

V edícii Po Slovensku vyšla už tretia knižka s cykloturistickou tematikou – Najkrajšie cyklotrasy Bratislava a okolie. Bicyklovanie na Slovensku v poslednom období zažíva naozaj nevídaný rozmach a pribúda stále viac a viac cyklistických ciest, chodníkov a značkovaných cyklotrás. viac »


<< Predchádzajúci 1 2 3 4 5 Nasledujúci >>
Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa