Najväčšie záhady a mystériá

2013-12-18 12:00:00 |   |    | 

Atlantída - stratený kontinent. Svet Mayov. Sumeri či vzostup a pád mesta Elefsina. Vo všetkých časoch a za každých okolností sa v celom obývanom svete darilo mýtom. Inšpirovali sa tým, čo sa odohrávalo mimo ľudského tela a mysle.



Kniha Najväčšie záhady a mystériá ukrýva vyše 200 strán úžasných cestovateľských tajomstiev, legiend, posvätných miest, ostrovov i exotických krajín.

Cestovanie časom a priestorom sa v tejto knihe začína prostredníctvom kráľovského umenia - tajomstvom alchýmie. Ako vlastne vyzerali fázy alchymického procesu niekedy v 14.storočí a v čom spočíva umenie alchýmie?

Kniha vás zavedie aj na stratený kontinent Atlantídu a zoznámi vás s rôznymi mýtmi a legendami. Sú na Kanárskych ostrovoch naozaj posledné stopy Atlantídy? A kto boli Guančovia?

Vedci pripúšťajú, že náš pôvod môže byť veľmi dávny a naša civilizácia nie je azda až taká rozvinutá, ako si myslíme. Je veľmi pravdepodobné, že ľudia, ktorí obývali našu planétu pred nami, mali vedomosti, ktoré v mnohom prekonali súčasné.

Archeológia nás informuje, že náš druh sa za posledných 100 tisíc rokov nezmenil, ale zjavne sme sa od chvíle, keď nastala globálna povodeň, o ktorej sa rozprávajú legendy, ďalej vyvíjali len posledných 10 tisíc rokov. Ale čo sa udialo počas tých zvyšných 90 tisíc rokov? Zotrval ľudský druh na tom istom stupni vývoja alebo vznikla vyspelá civilizácia, ktorá záhadne zmizla zo zemského povrchu?

Ďalšou zaujímavosťou je konštatovanie, že civilizácia sa nedosiahla kontinuálnym napredovaním, ale zdá sa, že utrpela katastrofálne ústupy.

S minulými civilizáciami nás spája to, že najvýznamnejšia revolúcia sa azda nemusí odohrať vo vonkajšom svete, ale vnútri. Takto sa bezprostredná budúcnosť bude pravdepodobne viac či menej podobať bezprostrednej minulosti. „Ten najkrajší zážitok je tajomstvo. V ňom spočíva prameň všetkých umení a pravej vedy,“ povedal Albert Einstein. Práve na tajomstvách, mýtoch a legendách je postavená táto úžasná knižka Najväčšie záhady a mystériá.

 

Zdroj/autor: Ikar, drom

 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
3.7/5 (6 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 18. apríl. 2024. Meniny má Valér.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa