Historické múzeum SNM na Bratislavskom hrade je opäť otvorené (VIDEO)

2021-12-31 23:00:00 |   |    | 

Slovenské národné múzeum (SNM) - Historické múzeum otvorilo v pondelok 27. decembra svoje výstavné priestory na Bratislavskom hrade. Návštevníkom ponúka možnosť pozrieť si deväť výstav a expozícií na štyroch podlažiach hradu.



 

TASR o tom informovala Andrea Litváková z oddelenia komunikácie a vzdelávania SNM - Historické múzeum. Upozornila, že najväčším lákadlom je archeologicky-historická výstava Rimania a Slovensko, projekt 12 spoluautorov z rôznych inštitúcií, ktorí sa pokúsili zmapovať dejiny územia Slovenska v 1. až 4. storočí.

"Výstava zdôrazňuje význam rímskej doby na našom území, ktorá, ako priestor na hranici, bola pozoruhodným stretom dvoch odlišných kultúr – rímskej a germánskej," poznamenala Litváková k výstave, na ktorej kolektív autorov približuje rímske príbehy prostredníctvom 250 predmetov zo 16 domácich i zahraničných inštitúcií. Mnohé z nich sú raritné a niektoré sú vystavené vôbec po prvý raz. Výstava v honosných priestoroch Rytierskej siene Bratislavského hradu, ktorá nemohla byť sprístupnená v pôvodnom termíne od 3. decembra v dôsledku protipandemických opatrení, zaujme aj svojím netradičným výtvarno–priestorovým riešením.

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: TASR
Zdroj: TASR

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 27. apríl. 2024. Meniny má Jaroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa