REPORTÁŽ: Ak niekto zvažuje prvú návštevu Ázie, ostrov Penang je tým správnym miestom

2024-03-30 00:00:00 |   |    | 

Svetoznámy ostrov Penang patrí k najturistickejším destináciám v Malajzii. Túlanie sa po jeho hlavnom meste George Town vám zaručí, že nazriete do histórie, kedy bol tento región preslávený obchodom s koreninami, a taktiež budete obdivovať súhru antických a moderných architektonických štýlov. Netreba zabudnúť na fantastickú gastronómiu, ktorou je toto miesto preslávené.



 

Tu človek pochopí Áziu

Ak niekto zvažuje svoju prvú návštevu Ázie, ostrov Penang je to správne miesto. Žije tu mix podnikateľov Číňanov, domácich Malajzijčanov aj obchodníkov Indov, a patrí teda k tým najviac multikultúrnym miestam na celom kontinente.

Túto kultúrnu diverzitu postrehnete pri prechádzke mestom, kedy na jednej ulici stoja budhistický chrám, mešita či hinduistický chrám a na každom rohu vám nos potrápi iná vôňa.

 

Autentické chute Ázie

Penang nie je o luxusných reštauráciách, ktoré dajú zabrať vášmu rozpočtu. Práve naopak, tie najchutnejšie jedlá nájdete priamo na ulici. Či už sú to tradičné malajské raňajky Nasi Lemak, čínske rezancové polievky, alebo indické korenisté kari s mäsom či zeleninou.

To, že Penang je rajom pre labužníkov, vám bude známe hneď pri príchode, pretože reštaurácie a stánky vás budú vábiť na každom rohu. Stačí si len vybrať zo širokej ponuky to, na čo máte chuť.

 

Kde ulice zdobí umenie

Potulky po meste George Town vám ponúknu príjemnú kombináciu širokých bulvárov či úzkych uličiek, ktoré boli postavené počas rôznych historických ér. Ručne maľované domy, šarmantné obchodíky či rybárske chatky budú bojovať o pozornosť návštevníka.

To, čo vás však určite dostane, sú umelecké diela namaľované na rôznych stenách po meste. Sú pýchou litovského umelca Ernesta Zachareviča, ktorý ich kreatívne vložil k existujúcim predmetom. Napríklad do okenných rámov, motorky či hojdačky.

 

Chrámový komplex, ktorý vyniká

Na ostrove Penang sa vypína aj jeden z najväčších chrámových komplexov v juhovýchodnej Ázie Kek Lok Si. Na návštevu si treba vyhradiť aj pol dňa, pretože chrám je ozdobený miliónmi obrazov Budhu a stovkami rytín a sôch.

V exteriéri areálu nájdete pagody, rôzne klenby a dokonca majestátnu sochu Budhu, z ktorej je výhľad do širokého okolia. Kek Lok Si nie však je len centrum čínskej kultúry a budhistického učenia, ale taktiež zachováva široké dedičstvo množstva rituálov, ktoré praktizujú veriaci.

Oproti iným miestam Malajzie, kde prevládajú pieskové pláže s tyrkysovým oceánom alebo hornatým regiónom známym svojimi čajovými plantážami, je ostrov Penang tým najlepším miesto na okúsenie ázijskej kultúry.

 

Autor: © Zoznam/Lenka & David Haring

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Pondelok, 29. apríl. 2024. Meniny má Leo, Lea.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa