Najlepšie party miesta v Taliansku (nielen pre mladých)

2018-09-01 00:00:01 |   |    | 

Mladí ľudia si vyberajú dovolenkovú destináciu podľa toho, ako sa tam zabavia. Ich nezaujímajú kvalitné hotely a veľa pamiatok v okolí. Viac ocenia dobré party, pekné pláže a vodné atrakcie. Taliani milujú večierky a tanec, takže táto krajina im ponúka veľa možností na ich vysnívaný letný oddych.



 

Versilia

Toskánsko poskytuje turistom dobré víno a chutné jedlo a jeho oblasť Versilia k tomu pridáva ešte fantastickú zábavu. Väčšina barov, reštaurácií a kaviarní je sústredená popri pobreží. Ráno stačí vyjsť z hotela, oddýchnuť si na lehátku, mať na dosah všetky podniky s občerstvením a večer sa už môžete tešiť na nejakú dobrú diskotéku. Pokiaľ chcete navštíviť naozaj kultové miesto, vyberte sa do La Capannina di Franceschi. Tento party bar otvorili po prvýkrát v roku 1929 a odvtedy ponúka dovolenkárom a domácim skvelý priestor na zábavu. Ďalším obľúbeným podnikom je Seven Apples. Cena vstupov na talianske diskotéky sa pohybuje od 10 eur vyššie, niektoré kluby v tom ponúkajú jeden drink zadarmo.

 

Salento a Gallipoli

Party nemusí začínať len po západe slnka. Pokiaľ sa radi bavíte a milujete more, choďte do Gallipoli na pláž Samsara. Tam sa môžete tešiť na diskotéky, ktoré sa začínajú už od 16:00. Je to akási predpríprava na zábavu, ktorá začína vo večerných hodinách. Gallipoli spolu so Salentom dlhodobo patria medzi najlepšie party miesta v Európe, vďaka čomu tam často vystupujú známi dídžeji. Veľkou výhodou je tunajšie more, ktoré patrí k najčistejším v krajine. Môžete sa tešiť na výborné služby, ktoré vám pripravia váš malý dovolenkový raj.

 

Tropea

Dá sa spojiť rodinná dovolenka s rušným nočným životom? Tropea je jasným dôkazom toho, že Taliansko dokáže ponúknuť turistom aj takúto zaujímavú alternatívu. Pokiaľ máte doma tínedžerov, ale ešte stále chodievate na dovolenku spolu, vyberte sa do tejto oblasti. Počas dňa patrí pláž turistom a rodinám s deťmi. Večer sa tam už presúvajú mladí ľudia, ktorí sa vyberú do podnikov ako Casablanca alebo Coiba, ktoré sa nachádzajú priamo pri mori. Zatancovať si na takomto mieste s nádherným výhľadom na bývalú pevnosť a historické centrum, je jedno zo splnených dovolenkových želaní.

 

San Benedetto del Tronto

Niektoré talianske pláže sa rozdeľujú do niekoľkých častí, ktoré umožňujú poskladať si vysnívanú dovolenku tak, že sa vám stačí presúvať v rámci jedného pobrežia, aby ste zažili množstvo pestrých zážitkov. San Benedetto del Tronto má šesť kilometrov dlhú pláž, ktorá ponúka presne takéto spektrum atrakcií. Jedna z častí je známym party miestom, kde sa organizujú diskotéky priamo pri mori. Stačí vám však zájsť len o kúsok ďalej, aby ste počas dňa našli nejaké pekné zákutia v starých uličkách mesta, potom sa už dostanete do známej oblasti s viacerými obľúbenými reštauráciami a keď pôjdete na opačný koniec, nájdete tam pokojnejšie pláže s vidieckou atmosférou.

 

Alghero

Zatiaľ čo turisti vyhľadávajú Alghero kvôli ich plážam, gastronómii a jaskyni, do ktorej sa dostanú po kamenných schodoch vedúcich popri útese, Taliani ho milujú kvôli nočnému životu. Málokto vie, že stačí zájsť trochu mimo historického centra, aby ste objavili hneď niekoľko tanečných klubov, do ktorých chodia hrávať najlepší talianski dídžeji. Najobľúbenejšie podniky sú Il Ruscello a La Siesta. Počas dňa oceníte pokojnejšiu atmosféru oproti ostatným destináciám v tejto krajine. Zaujímavosťou Alghera je, že tunajšie kaviarne sa zatvárajú dve hodiny po polnoci. Keďže ani turistom a ani domácim sa ešte nechce spať, často sa presúvajú na pláž, kde sa rozprávajú, tancujú a zabávajú. Navštívte aj takéto neoficiálne večierky, ktoré majú svoje osobité čaro.

 

Taormina

Celá Sicília je dobre známa vďaka rušnému nočnému životu. Poďakovať sa za to môžu najmä domácim mladým ľuďom, ktorí sa radi zabávajú a vždy medzi seba prijmú aj cudzincov hľadajúcich dobré party. Najobľúbenejšie kluby sa volajú Morgana a La Giara. Výhodou Taorminy je, že ponúka množstvo aktivít počas ostatných dovolenkových dní. Ak sa nechcete iba zabávať na diskotékach, prejdite sa po meste, navštívte zachovalé pamiatky a užite si ľahkú turistiku v okolí.

 

Elba

Od tohto ostrova by ste zrejme nečakali, že tam nájdete niečo viac ako tradičné historické uličky a dobrú taliansku gastronómiu. Na Elbe sa pritom nachádza hneď niekoľko podnikov, ktoré počas leta organizujú skvelé diskotéky. Ľudia ich preferujú práve kvôli tomu, že tam nebýva až toľko ľudí a majú tak lepšiu atmosféru. Navštívte napríklad Tinello alebo Club64, aby ste sa presvedčili o tom, prečo Taliani tak milujú tieto večierky.

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Getty Images
Zdroj: David

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Nedeľa, 28. apríl. 2024. Meniny má Jarmila.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa