Dedinka Fucking - turistický hit Rakúska

2012-04-24 16:00:00 |   |    | 

RAKÚSKO - Rakúska dedinka Fucking svoj názov, ktorý z nej urobil magnet pre anglicky hovoriacich turistov, nezmení. Starosta obce Franz Meindl poprel správy, podľa ktorých obyvatelia obce chcú zmeniť jej názov, ktorý je v angličtine nadávkou.



"Neviem, odkiaľ sa to v medzinárodnej tlači vzalo," povedal nahnevaný Meindl v telefonickom rozhovore pre agentúru Reuters. "Diskutovali sme o tom pred niekoľkými rokmi, ale nič z toho nebolo. V súčasnosti to jednoznačne nie je predmetom diskusie," dodal starosta.

Medzinárodné médiá vydali správu, že obyvatelia rakúskej dedinky majú už dosť posmechu z celého sveta a začali uvažovať nad zmenou názvu obce. Fucking, ktorý je vzdialený 33 kilometrov od Salzburgu, má v súčasnosti 104 obyvateľov.

Maličká obec dostala názov podľa bavorského šľachtica Focka. Nepovšimnutá zostávala až do druhej svetovej vojny, keď ňou prechádzali americké vojská. Odvtedy sa stala vyhľadávanou turistickou atrakciou.

V roku 2009 dokonca v dedinke rozhodli, že musia v obci nainštalovať kamery, aby tým turistov odradili od sexuálnych aktivít pred tabuľami s nápisom Fucking. Necelý rok predtým sa vo Fuckingu konal Festival of the Fuck Bands, na ktorom vystúpili Fucked Up, Holy Fuck, Fuck a Fuck Buttons.

 

Zdroj/autor: reuters, sita, drom

Foto: wikipedia, One Salient Oversight, youtube.com, profimedia

 

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
5.0/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Pondelok, 6. máj. 2024. Meniny má Hermína.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa