TIP na víkend: Láska je pre každého, tak si ju užite na slovenských hradoch

2016-02-11 12:00:17 |   |    | 

Víkend lásky a pozornosti alebo obyčajné oddychovanie a užívanie voľného času? Je na vás ako si tento víkend pripravíte. Nebudeme však ignorovať to, že vo svete sa oslavuje Valentín. Veď je to predsa sviatok lásky a tej nie je nikdy dosť. Vsadili naňho aj viaceré inštitúcie, ktoré pripravili príjemný program pre páriky, ale aj jednotlivcov. Ak Valentína neuznávate, nič vám nebráni zájsť na niektoré z podujatí a i tak sa dobre zabaviť.



 

Valentín

 

Svätý Anton

 

Kaštieľ vo Svätom Antone má na sobotu pripravený zaujímavý program. Návštevníci si na prehliadke obzrú špeciálne vyzdobené miestnosti, dozvedia sa o svadobných obradoch slávnych panovníkov a na záver si o 13:00 pozrú prehliadku svadobných a spoločenských šiat.

 

Veľký Biel

 

Láska je láska. Taký je titul nočných prehliadok tohto kaštieľa. V sobotu o 19:00 a 20:00 sa návštevníci stretnú s Amorovou pomocníčkou Amorittou. Tá im vysvetlí, ako to chodí vo svete zaľúbených a podá aj zopár rád, pre tých, ktorí sa v modernej dobe možno trochu stratili.


Mohlo by vás zaujať:


 

Košice

 

Ak neviete obsedieť, potom si v Košiciach môžete ísť zakorčuľovať. V nedeľu je v Crow Arene pripravený špeciálny program so súťažami a tombolou.

 

Oravský Podzámok

 

Ani Oravskému hradu sa láska tento víkend nevyhne. V nedeľu sa tu odohrá príbeh lásky Juraja Turza a Alžbety Coborovej. Nebude chýbať ľúbostná poézia a ani hudba. Pripravená je aj súťaž o svadbu na hrade.

 

Prešov

 

Podujatie Objavovanie Prešova sa tento raz presunie do grékokatolíckeho biskupstva. To bude oslavovať 200. výročie a pri tejto príležitosti si na prehliadke obzriete interiéry sídiel a kostolov grékokatolíckej cirkvi. Kto sa chce pridať, ten nech sa dostaví pred Mestské informačné centrum v sobotu o 10:00 alebo v nedeľu o 14:00.

 

Doľany

 

Hoci nie je tak chladno, ako by sa na varené víno patrilo, aj tak môžete v sobotu navštíviť Festival varených vín. JM Vinárstvo Doľany vás pozýva ochutnať tento tradičný horúci nápoj v jeho najlepšej podobe. Do program uje zaradená aj ochutnávka zabíjačkových pochúťok.

 

Banská Bystrica

 

V horách nad týmto malebným mestom v Ski Šachtičky sa počas piatku a soboty bude konať Sony Xperia Snowboardfest. Slovenskí aj svetoví pretekári preukážu svoj um na doske a na programe sú aj súťaževečierky. V piatok sa začína o 12:00 a v sobotu o 10:00.


Pozrite si aj:


Zdroj/autor: TASR, Slovakia.travel, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa