DOMA Novinky na kúpalisku Podhájska

2009-05-13 10:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO/ video - Termálne kúpalisko Podhájska v okrese Nové Zámky pripravilo na letnú sezónu viaceré novinky.



Dokončujú tu 1,5 hektárový kemping vyššieho štandardu. „Bude tam zhruba sto stanov a 50 karavanov, budú vybavené vodou, kanalizáciou aj elektrinou,“ uviedol riaditeľ kúpaliska. Od kempingu si sľubuje vyššiu návštevnosť najmä zahraničných turistov. Väčšina chodí z Česka, Poľska a Maďarska.

Kúpalisko Podhájska je v prevádzke od 1. mája, od 25. mája bude prístupný aj sedací bazén, ktorý rozšírili a bude nerezový.

Veľkým projektom je výstavba wellness centra. Jeho súčasťou bude päť bazénov, vitálny svet, vodné atrakcie, sauny a masáže. Stavať sa začalo na jeseň 2008 a hotové bude koncom roka 2010. Všetky investície kúpalisko hradí z vlastných a úverových zdrojov.

 

Termálne kúpalisko Podhájska je otvorené každý deň okrem pondelka od 9:00 do 18:00. Vstupné sa oproti minulému roku nemení, do 7. júna zaplatia dospelí 4,40 eura na deň, deti do 15 rokov tri eurá. Počas hlavnej sezóny do 20. septembra je vstupné pre dospelých 5 eur a pre deti 3,30 eura. Cez letné prázdniny sa v pracovný deň chodí do Podhájskej okúpať v priemere 2,5 až tritisíc ľudí, cez víkendy 4,5 až päťtisíc ľudí. Voda v Podhájskej má pri prameni teplotu 80 stupňov Celzia a výdatnosť 50 litrov za sekundu. Jej zloženie je porovnateľné s vodou z Mŕtveho mora. Pomáha pri liečení zlomenín, dny, reumy, cievnych a kĺbových ochorení. Slaná voda liečivo pôsobí aj na ľudí, ktorí trpia chorobami dýchacích ciest.

 

Zdroj/autor: sita, podhajska, drom

VIDEO Kúpalisko Podhájska v zime



Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 27. apríl. 2024. Meniny má Jaroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa