Ochutnajte Miami!

2011-01-02 10:00:00 |   |    | 

SPOJENÉ ŠTÁTY - Floridská metropola Miami v sebe zahŕňa retro šarm Miami Beach, nezbednú príťažlivosť South Beach, chladnú eleganciu Coral Gables, tlmenú zábavu Coconut Grove a ešte oveľa viac...



Nezáleží na tom, na čo máte práve chuť a náladu, Miami je miestom pre vás. Či už tu pobudnete týždeň alebo len jednu noc, aspoň jedno z týchto miest by ste určite mali navštíviť. A najmä ochutnať!

 

  • Michy's
    6927 Biscayne Blvd.
    305-759-2001

Každý v Miami miluje oduševnenie a nadšenie šéfky Michy's Michelle Bernstein. Aj vďaka nej je to priateľské miesto, kde vám namixujú tapas z Mexika, ďalekého Juhu, Francúzska a zo všetkých kútov Spojených štátov. Personál je taktiež veľmi milý a ceny nie sú príliš vysoké. Jedno varovanie: je lepšie si objednať taxík ešte vnútri ako chytiť nejaký na ulici.

 

  • Villa Habana Restaurant
    3398 S.W. 22nd St.
    305-446-7427

Interiér reštaurácie je trochu úbohý, ale obsluha je naozaj milá a jedlo teší návštevníkov už viac ako 20 rokov. Pečená bravčovina je šťavnatá a chutná, nikdy však nie mastná, ich čierne fazuľky sú rajské a ak ešte nebudete mať dosť, reštaurácia má v ponuke špeciálny obed za 5,50 dolárov.

 

  • Grillfish

V tomto neformálnom South Beach podniku majú tú odvahu vám ugrilovať rybu jednoducho a bez zbytočných okázalostí. To znamená dve veci: vedia, že ich ryba je dokonale čerstvá a vedia, že ich šéfkuchári ovládajú umenie grilovania. Vyskúšajte mečúňa a k nemu podávanú dvojicu omáčok (karamelizovanú cibuľovú a pikantnú cesnakovú). Určite neoľutujete!

 

 

  • Versailles Restaurant


Skôr či neskôr sa vám v Miami stane, milé dámy, že buď ostanete hore dlho do noci alebo naopak ráno vstanete veľmi skoro. V takomto prípade na vás bude čakať Versailles restaurant. Napriek jej názvu je táto reštaurácia stopercentne kubánska a je na to hrdá. Ich šunkové krokety servírované s vyprážanou jukovou plnkou vás položia do postele alebo vás prebudia do skvelého dňa.

 

  • Rusty Pelican


Chceli by ste len jeden obed predstierať, že ste milionárka z Miami? Potom by ste nemali vynechať túto veľkolepú miamskú prehliadku a pohostiť sa na kraboch a krevetách alebo ponuke skvelých omeliet. A samozrejme, nesmieme zabudnúť na šampanské...

 

  • Shorty´s Bar B Q

 

Nemôžete opustiť Miami bez toho, aby ste neochutnali barbecue. Shorty's Bar je originálnym podnikom patriacim svojho druhu k tým najlepším. Navyše sa tu varí už od roku 1951. Je tam hlučná a priateľská atmosféra a množstvo ľudí sediacich spolu vedľa seba pri dlhých stoloch. Jedlo však naozaj stojí za to, bravčové a hovädzie sendviče patria k najobľúbenejším a cibuľové krúžky vás odrovnajú!

 

 

Zdroj/autor: journeywoman.com, Jana Rujáková, drom

Foto: foodforthoughtmiami.com

VIDEO South Beach, Miami, Florida



Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa