Cestovanie za málo peňazí. Ako na to?

2012-09-24 11:30:00 |   |    | 

Ak si raz obujete túlavé topánky, je celkom možné, že vám na nohách zostanú už navždy. Niekedy sa však pred splnenie vašich cestovateľských snov môžu postaviť prekážky v podobe nedostatku financií. Nechajte sa preto inšpirovať radami, ako aj za málo peňazí vykúzliť veľa muziky...



 

  • Plánovanie

Plánujte. Letenky a lístky na veľké vzdialenosti kupujte s predstihom a priamo od poskytovateľa služieb. Sledujte akcie a zľavy, buďte časovo flexibilní a pri kúpe nikdy dlho neváhajte.

 

  • Mimo sezóny

Ak sa na cesty vyberiete v období dovoleniek či sviatkov, buďte pripravení nielen na vysoké ceny, ale aj na prítomnosť stoviek ďalších turistov. Skúste si preto zistiť, kedy je vo vašej cieľovej destinácii najvyššia turistická sezóna a snažte sa jej vyhnúť veľkým oblúkom.

 

Kempovanie a romantika pod holým nebom majú svoje čaro. Vyskúšali ste však už niekedy bývanie v rodine u domorodcov? V mnohých krajinách po celom svete je možné zažiť kultúru a každodenný život miestnych priamo v ich príbytkoch. Za symbolický príspevok vám títo milí ľudia poskytnú jednoduché ubytovanie a stravu. Ďalším spôsobom ako ušetriť, môže byť komunita zvaná Couchsurfing. Nájdete si priateľov po celom svete a prespať u nich môžete úplne zadarmo.

 

  • Zamestnajte sa v cudzine

Je to výborný spôsob, ako spojiť príjemné s užitočným a zároveň si splniť svoje cestovateľské sny. Ak vám to srdce radí, môžete vyskúšať aj dobrovoľníctvo. Niektoré organizácie vám za vašu pomoc ponúknu stravu a ubytovanie zdarma.

 

  • Zjednávajte a zjednávajte

A to za každých okolností. Najmä v ázijských krajinách platí, že prvotná cena ponúkaná obchodníkmi je niekedy aj o polovicu vyššia ako finálna.

 

  • Nízkonákladová doprava

Uprednostnite vlaky a autobusy. Sú lacnejšie ako lietanie a po ceste uvidíte rôzne zaujímavé miesta. Športovci sa môžu krajinami prebicyklovať alebo spojiť viac dopravných prostriedkov napríklad s turistikou. Odvážlivci zase môžu vyskúšať dobrodružné stopovanie.

 

  • V skupine je to lacnejšie

Cestovanie sólo je obohacujúce, ale s priateľmi je život predsa len zábavnejší. Okrem toho, že si môžete rozdeliť výdavky za ubytovanie a stravu, zažijete aj mnoho vtipných situácií a krásnych spoločných chvíľ.

 

Šťastnú cestu a veľa krásnych zážitkov!

 

Zdroj/autor: Andrea Boldišová, drom

 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
4.7/5 (18 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 2. máj. 2024. Meniny má Žigmund.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa