Afrika – exotická dovolenka

ZANZIBAR: Oddych na nebeských plážach aj africké safari, a to za lepšie ceny ako dovolenka na Maldivách!

2024-04-10 14:30:00 |

Kedysi bol Zanzibar považovaný za destináciu pre dobrodruhov, dnes je táto očarujúca exotická krajina vhodná aj pre rodiny s deťmi. Poskytuje totiž ideálnu kombináciu poznávacej dovolenky, pobytu pri mori a zážitkov z afrického safari.

Viac článkov

Seychely – exotika, ktorú si môžete dopriať celoročne

Seychelly
2018-06-07 12:00:00

Súostrovie Seychely tvorí vyše 150 ostrovov, ale len časť z nich je obývaných. Niektoré sú veľmi malé a napríklad počas prílivu by sa tam vošlo iba pár ľudí. Obyvatelia sa sústreďujú na približne tretine z nich. Tieto časti sa zároveň využívajú aj ako obľúbené dovolenkové destinácie. viac »

Egypt premiestnil posledný z Tutanchamonových bojových vozov do nového múzea

Egypt premiestnil posledný z
2018-05-11 16:00:00

Šiesty a zároveň posledný dvojkolesový bojový voz známeho egyptského faraóna Tutanchamona presunuli egyptské úrady minulú sobotu do múzea, ktoré sa momentálne buduje neďaleko Veľkých pyramíd pri Gíze. Informuje o tom agentúra AP. viac »

Tri štvrtiny živočíchov a rastlín vo Viktóriinom jazere sú ohrozené, hrozí im vyhnutie

Viktóriino jazero
2018-04-23 16:00:00

Trom štvrtinám živočíchov a rastlín žijúcim v oblasti Viktóriinho jazera na východe Afriky hrozí vyhynutie, informovala o tom v pondelok agentúra DPA s odvolaním sa na výskum Medzinárodnej únie pre ochranu prírody (IUCN). viac »

Zanzibar – domov aromatických korenín a jedinečnej kultúry

Zanzibar – domov aromatických
2017-09-20 12:00:00

Zanzibar je autonómny štát, ktorý spadá pod správu Tanzánie. Jeho brehy obmýva Indický oceán a okrem turizmu je tu hlavným zdrojom obživy pestovanie korenín. Práve odtiaľto pochádza značná časť produkcie škorice, čierneho korenia, bobkového listu alebo muškátového orieška. Z toho dôvodu Zanzibar často prezývajú aj voňavým ostrovom, ktorý vás príjemne prekvapí tým, ako jeho domáci obyvatelia často lipnú na tradíciách. Tie im pomáhajú prekonať niekedy neľahký osud a hlavne pripraviť atraktívnu pôdu pre zvedavých turistov. viac »

Pustatiny ako z Marsu a nedotknutá príroda: Réunion stojí za návštevu

Réunion stojí za návštevu
2017-02-14 00:00:01

Ostrov Réunion nájdete v Indickom oceáne, jeho najbližším susedným štátom je Madagaskar. Až do 17. storočia bol neobývaný, potom ho však objavili ľudia z Francúzska, Madagaskaru a Afriky. Tí ho začali postupne osídľovať a v 20. storočí prešiel ostrov pod francúzsku správu. Na Réunione žije menej ako milión obyvateľov. Veľkú časť preto stále tvoria aj turisti, ktorí sa tam vyberajú hľadať najmä krásnu prírodu a pokoj. viac »

Boh sa nahneval a vytvoril skutočný koniec sveta: Nájdete ho v Namíbii

Boh sa nahneval a
2017-02-04 00:01:00

Asi najvýstižnejšie popísali pobrežie Namíbie portugalskí moreplavci. Tí ho nazvali pekelnou bránou a nič netušiac tak nadviazali na jednu z tradičných povier, podľa ktorej túto časť sveta zrodil Boh v časoch, keď bol nahnevaný. viac »

Rieka, ktorá končí v púšti: Delta Okavanga vytvára kolosálnu zelenú oázu so slonmi a hrochmi

Rieka, ktorá končí v
2017-02-02 12:00:01

Slnko v lete rozpaľuje vzduch na 40°C, všade je neúprosná púšť Kalahari. Hneď vedľa nej drsným podmienkam vzdoruje fascinujúca oáza zelene, močarísk a jazierok – delta rieky Okavango. Na ploche veľkej ako Košický a Banskobystrický kraj dohromady udržiava pri živote jedno z najpozoruhodnejších miest Afriky, plné majestátnych hrochov, slonov a elegantných zebier. viac »

Svetové centrum čiernej mágie: Fetish Market v Togu je životným zážitkom

Svetové centrum čiernej mágie:
2017-02-01 00:01:16

Počas vašich ciest ste sa už istotne stretli s rôznymi druhmi trhov. Taký, ako sa však nachádza v africkej krajine Togo, ste určite ešte nikdy nevideli. viac »

Kúpanie v Diablovom bazéne: Úžasný zážitok na hrane vodopádov

Kúpanie v Diablovom bazéne:
2017-01-09 00:00:01

Nekonečné lesy a kroviny, dva vysoké útesy a z jedného z nich s dĺžkou 1700 metrov padá dych berúca masa vody. Každú sekundu sa dole valí ohromný prúd viac než 1000 litrov. Pohľad zhora do vyše stometrovej hĺbky na dravý prúd rieky Zambezi je úchvatný. A na hrane vodopádu je navyše bazén, v ktorom sa odvážlivci kúpu. viac »

Najgýčovejšie vianoce na svete: Vitajte v Las Vegas

Vianoce v Las Vegas:
2016-12-17 00:00:01

Väčšina ľudí si Vianoce najradšej vychutnáva doma v kruhu rodiny, nadšení cestovatelia však na tradície veľmi nedbajú a využívajú každú voľnú chvíľu na objavovanie ďalších kútov sveta. Koniec roka je ideálnym termínom na návštevu takých, kde je poriadna zábava. A tie majú len jedného kráľa - Las Vegas. viac »


Sobota, 27. apríl. 2024. Meniny má Jaroslav.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa